Vidunderlig smuk & bæredygtig kollektion

Den rigtige mad hjælper dig til graviditet

Den rigtige mad hjælper dig til graviditet

REPOST!!!!!//Kan man sige at vi hygge-prøver på at blive gravide… for så er det det vi gør. Jeg bliver ikke yngre og livet ej længere, så vi gør ikke noget for at forhindre en lille ny. I den forbindelse så bruger jeg lidt sene aftentimer på at læse om emnet og hvordan man naturligt kan øge sine chancer for at få en lille “rotte i fælden”

Det er jo nok ikke nogen hemmelighed at man først og fremmest gør sig selv en stor tjeneste, ved at holde sig sund. Dvs. have en god form og nej ikke nødvendigvis jeg-løber-marathon-hver-uge form, men bare en jeg træner mindst 2 gange om ugen form og kan løbe op på 3 sal uden at hive efter vejret. Man må hverken være undervægtig eller overvægtig, hvis man ønsker at blive mor. Det vil sige, at man skal have et BMI på mellem 18-25. Det er bestemt ikke smart at prøve at blive gravid under eksempel in slankekur, da du så måske er i underskud af vigtige vitaminer og mineraler og det kan reducere dine chancer for graviditet. Så tab dig først og så gå igang med projekt baby.

En stor Harvard-undersøgelse fra 2007 viste at kvinder, der levede sundest havde en kraftigt reduceret risiko for ægløsningsproblemer, der er årsag til 40 procent af fertilitetsproblemer.

Kvinderne med den bedste fertilitet spiste mindre transfedt og sukker fra kulhydrater, spiste mere protein fra grøntsager end fra dyr, spiste mere fiber og jern, tog flere multivitaminer, havde en lavere BMI og trænede i længere tid hver dag end kvinderne med de største fertilitetsproblemer.

Mest overraskende var det dog at de mest fertile også spiste mejeriprodukter med et højt fedtindhold og færre fedtfattige mejeriprodukter. Og det er jo modsat af hvad jeg ellers har lært, da mange siger at mælkeprodukter IKKE er så godt for æggestokkene…hmm

Ergo spis sundt- ikke for meget rødt kød og helst flere grønsager, masser af fiber, men drik også gerne dit glas sødmælk og din helt almindelige smør og en god fed ost, men husk alt med måde.

Den store helt i det her med at spise sig gravid er fisken. Rødspætte, laks, sild og hornfisk er fisk med et højt indhold af selen og selen er meget god for frugtbarheden.

Selenindhold:
(mikrogram/100 gram):
? Rejer 19
? Makrel: 25
? Torsk: 29
? Hornfisk: 31
? Sild: 32
? Laks: 32
? Rødspætte: 33
? Kilde: Danmarks Fødevareforskning.

Selen findes også i sesamfrø,
hørfrø og nødder.

Zink er også meget vigtigt for at blive gravid ” Det er ikke noget, vi ved med sikkerhed. Men vi ved, at man ikke kan blive gravid, hvis man har zinkmangel, siger lektor på Institut for Human Ernæring og ernæringsoverlæge på Rigshospitalet, Jens Richard Andersen.

Zink er også vigtig for vækst, immunforsvar, smagssansen og for at vedligeholde celler. Sidst er zink også vigtigt for sårheling. Zink findes også i fisk, så det er jo lige 2 fluer med et slag.

Madvare med Zink:

Østers, rå 84.4 mg
Hvedekim, rå 17.8 mg
Krabbekløer, rå 11.9 mg
Birkes, frø 10.2 mg
Sesamfrø, afskallede 7.75 mg
Hørfrø, rå 7.75 mg
Sesamfrø, hele, tørrede 7.75 mg
Hvedeklid 7.7 mg
Hjerte, høne (kylling), råt 6.59 mg
Pinjefrø, tørrede 6.45 mg
Krabbe, kogt 5.5 mg
Cashewnød, olieristet 5.35 mg
Æg, hele, tørret 5.28 mg
Havarti, 45+ 4 mg 3.8 mg
Æg, blomme, rå 3.8 mg
Tun i vand, konserves 2.9 mg
Havregryn, beriget 2.89 mg
Bulgur (hvedekerner, knækkede, parboiled), rå 2.8 mg
Hvedekerner, hele/knækkede 2.8 mg
Bygmel 2.8 mg
Rugmel, groft, fuldkornsrugmel 2.8 mg
Hvide bønner, tørrede 2.78 mg
Parmesan, 32+ 2.75 mg
Valnød 2.7 mg
Due, kød, rå 2.7 mg
Smelteost, 20+ 2.63 mg
Hvidløg, tørret, pulver 2.63 mg
Lammekød, kølle, med fedt, rå 2.6 mg
Grahamsmel, fuldkornshvedemel 2.6 mg
Knækbrød, rug-, fint 2.58 mg
Leverpostej, fedtreduceret 2.4 mg
Feta, 50+ 2.38 mg
Brie, 45+ 2.38 mg

Nej til Koffein!!

Stop indtag af diverse stimulanser som kaffe, sort te, alkohol og sukker. Koffein øger nemlig østrogenniveauerne og 4-5 kopper kaffe om dagen kan hæve østrogenniveauet i follikulærfasen ( de 2 første uger af menstruations cyklussen) med 70%. og den skal jo helst falde for at man får sin ægløsning, hvis jeg har fattet det her korrekt.

Sørg for at få masser af kål. Kål indeholder stoffer som støtter nedbrydningen af østrogener i leveren. Grønkål kan bruges som lækker salat og er meget mere rig på “guf” end eksempel almindelige salatblade er. Jeg skal nok smide et par opskrifter op snart:)

Jeg synes emnet er sindsyg spænende og når man læser omkring de forskellige studier, så møder jeg faktisk også mange modsigelser, som eksempel det her med om man skal drikke mælk eller ej. Nogle siger for og andre imod. Jeg er selv af den holdning at mælk umiddelbart er godt for en og har en masse vigtige ting som eksempel kalk, som man jo også skal have, når man laver en baby. Men samtidig så er mælk ret udskældt i mange henseender, så måske at det er værd at kigge lidt nærmere på. Der findes dog massere alternativer til mælk som nødde mælk, solsikke mælk, hampemælk, mandelmælk og sojamælk og så selvfølgelig kalk i form af piller

Jeg synes allerede vi spiser meget af det herhjemme som jeg her i indlægget har nævnt, men jeg vil gerne skrue op for grønsagerne og det er ikke let, for Albert og Alma er ikke stor fan af dem. Tilgengæld er de vilde med fuldkorns pasta og rugbrød. Det handler for mig om at ændre/tilpasse min livsstil, så jeg både giver mig selv de bedste graviditets chancer, men at jeg også kan have en normal hverdag og spise det samme som resten af familien. Projekt baby skal være hyggeligtog ikke en stressende sørgelig affære Med det sagt så ved jeg jo  godt at dem, der har prøvet i årevis næppe har det psykiske overskud til at anskue det sådan og det er jo fuld forståeligt. Og da jeg jo allerede er velsignet med 2 raske børn, ville nogle mene at jeg ikke har flæberet over at have problemer med en tredje. Anyways jeg håber indlægget er brugbart. Hos os står den på frisk grønkåls salat i aften, ristet rugbrød med fersk laks….mums!!

15 kommentarer

 • Christine

  Hej Sarah
  Jeg glæder mig til at følge den kommende graviditet som de to andre:)
  Fedt i vælger et tredje barn – det er hårdt arbejde, Og man mærker for alvor to arme vs 3 børn haha☺️ Men intet slår de ungers fællesskab når de bliver ældre.
  BTW, flytter du og M egentlig snart spdan rigtigt sammen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Min hustru og jeg venter vores første barn til februar efter at have gået i fertilitetsbehandling i 2 år. Det er mig som bærer vores barn. Jeg fejler intet, men det tog os alligevel 2 år. Vi fik af vide at heteroseksuelle par som prøver at blive gravide på naturlig måde, i gennemsnit bruger 1 år på at opnå graviditet. Vi fik også afvide af lægerne at under 3 kopper kaffe om dagen ikke påvirker fertiliteten. Jeg holdte mig dog til max. 1 kop dagligt.
  Jeg krydser fingre for at i snart testet positiv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Håber du bliver en bedre mor, end du evner at skrive dansk … men jeg ville egentlig høre dig:
   “Hvorfor er det sådan. at lesbiske par altid tror, at det skal være lettere for dem at komme gennem livet ??”

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rosa

   Slaaaaaap af, din lille hadefulde homofobiske trold

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cindie

  Jeg er i fertilitetsbehandling, og jeg har snart en doktor grad Først tænkte jeg det har ingen betydning. Men gav ingen resultater. Så prøvede jeg at ændre min kost og blev gravid men desværre tabte jeg i uge 9. Nu er jeg så på den igen og går all in. Så nu er jeg efterhånden så kolg på vitaminer og kost at mit CV efterhånden er rimeligt langt. Men hold nu op hvor er det spænende at sidde og have mere fokus på alle de ting som det gør ved kroppen. Men er spændt på om det er lykkes gang nu.
  Håber det lykkes for jer snart
  Kærligt knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Skønt indlæg og brugbart! Vi prøver også og håber snart det lykkes. Da vi ikke har børn, vi har nu prøvet i 7 mdr.
  ønsker jer det bedste!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Uh, hvor spændende Sarah <3

  Ps. Er blogprisen, som du reklamerer for ikke "overstået"? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg krydser alt hvad jeg kan, med ønsker og håb for jer, at i har en nr 3 der snart banker på døren <3 Herhjemme har vi været i gang i 6 mdr nu, og jeg kan også mærke, at efter jeg er begyndt at træne samt spise sundere, så er der sket noget på den front. Og nu vil jeg drøne til vores lokale fiskemand, og så skal vi dælme ha fisk i stride strømme til aften 😉
  Ønsker dig og din familie en super dejlig dag. De kærligste hilsner fra Caroline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Må også tilstå at det er det rigtig at gøre -kigge kraftigt på kosten. Og især insulin niveauet i kroppen.

  Kig nærmere på bogen “Spis dig Gravid” af Bjarne Stigsby og berebet KISS kost.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Jeg kan anbefale Caroline Fibæk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yvonne

  Rigtigt flot og sagligt indlæg. Pøj Pøj med projektet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Du har helt ret. Vi har været igang i over et år, men intet er sket. Men jeg vil dog sige, at efter jeg er begyndt at spise sundere og træne jævnligt, så kan jeg virkelig mærke, at jeg er blevet mere fertil.
  Mine ægløsninger kommer når de skal, og min hormonbalance er blevet meget bedre. Derfor har jeg stadig troen og håbet om, at vi skal blive forældre en dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Hvor dejligt!!❤️ jeg ønsker jer al held og lykke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie Birk-Møller

  Vi havde prøvet at blive gravide og mistet tålmodigheden. Lånte så bogen” spis dig gravid” med flere opskrifter der skulle optimerer chancerne- og meget kort efter havde vi en rotte i fælden kan huske der i forord i bogen stod noget med at flere der havde fået kunstig hjælp , uden resultat faktisk var blevet gravide ved ved blot at følge disse opskrifter værd at prøve

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vidunderlig smuk & bæredygtig kollektion