Den rigtige mad hjælper dig til graviditet

“hvorfor er du ked af det mor”

Ja de små børn er ikke altid nemme at narre. Forleden dag holdt jeg Alma hjemme fra børnehave, så vi kunne hygge. Vi tog til ballet sammen og så hentede vi sushi og hyggede derhjemme foran flimmerkassen med en rigtig tøsefilm. På et tidspunkt sidder jeg i min egne tanker og tænker på alt den ballade, der har været omkring mit opslag om emnet skam og langtidsamning.

Jeg har åbenbart haft et lidt trist udtryk i ansigtet og Alma ligger sin lille hånd på min, kigger på mig meget alvorligt og siger “mor hvorfor er du ked af det”. Jeg får lige smurt et smil på og forsikrer hende om at jeg ikke ked af det, men at jeg bare sad og tænkte på noget som jeg ikke synes var okay. Men sandheden er at jeg faktisk var lidt ked af det.

Jeg var lidt ked af det fordi at jeg mange gange på min Instagram blev  gjort opmærksom på at Radio 24 syv havde snakket om mig og mit indlæg i deres radioprogram “det taler vi om” og i allerhøjeste grad har gjort grin både med mig og om langtidsamningen (langtidsamning er når man ammer efter barnet er blevet 1 år gammelt) generelt. Og ja det gjorde mig sgu lidt ked af det. For det var lige nøjagtig det, jeg frygtede. At jeg fortæller noget så privat og sårbart. Noget som jeg egentlig ikke føler at jeg burde skamme mig over og jeg burde ikke være bange for at tale om det. Men den griber Ditte Okman lige og gør et kæmpe nummer ud af det, hvor hende og de andre værter allesammen sidder og skraldgriner, håner og gør nar. Det er fuldstændig som om at Nationen på eb.dk rent faktisk har fået en stemme, så dumt, ondskabsfuld, latterlige og fuldstændig blottet for viden omkring emnet, er de at hører på….tænk at man overhovedet gider at blive kendt for at være så ubehagelige nogle mennesker. Nu er det desværre ikke første gang at jeg oplever at Ditte Okman er ude med riven, når det kommer til mig, hvilket bliver lidt kedeligt i længden og ærligt talt en smule desperat og sørgerligt. Hun må ikke have det rigtig rart inden i sig selv.

Min søn bruger også stadigvæk sut, den bruger han jo også til at trøste sig selv med og finde tryghed. Og sutten er jo i princippet en erstatning for brystet…..skulle jeg så også tage den fra ham? Jeg mener bare, hvordan kan voksne mennesker sidde en radio, hvor de ved at de når ud til så mange mennesker og gøre nar og grine af en hel flok kvinder, der vælger at langtidsamme, fordi det føles rigtigt i deres moderhjerte- det er jo led voksenmobning og mommyshaming på landsdækkende niveau. Den radio kan da ikke have særlig mange lytter, med den slags programmer og værter??? Det virker bare ondt.

Og det er lige nøjagtig den opførsel, der gør at vi (også) i vores land, har så mange problemer med online mobning, chikane, mangel på den gode tone generelt på de sociale medier. Ja jeg bliver lidt ked af det, når jeg hører voksne mennesker angribe så sårbart et emne helt usagligt og tydeligvis har de slet ikke sat sig ordentligt ind i tingene. Det kan man nemt høre på de kommentarer de kommer med. De kalder sig journalister, men der er ikke meget journalistik over det arbejde, de laver i det studie….måske er det også grunden til at de netop laver det de laver.

Jeg forstår egentlig godt at nogen har svært ved at forstå, hvorfor man vælger at lade sit barn komme til brystet, når de f.eks. er over et år. Jeg havde selv svært ved at forstå det før jeg fik børn, jeg kunne dog aldrig finde på at gøre nar af de kvinder der gjorde det!. Men nu forstår jeg det meget bedre. Og hele pointen med det her er at man behøver ikke altid selv at kunne forstå det man ser for at det skal være rigtig. Nogle gange handler det bare om at rumme forskellighed og respektere og være nysgerrig på at vi vælger forskelligt.

Der er også kvinder, der vælger helt at lade være med at amme og det skal der også være plads til. Der er åbenbart en eller anden uskreven regel her i vores land, der hedder at man skal amme fra barnet bliver født og et år frem alt mindre eller mere end det, så bliver man mommyshamet. Det forstår jeg til gengæld slet ikke. Det er tydeligvis en kulturel holdning, for hvis man rejser til andre lande, så fungerer den slags på en helt anden måde. Så jeg forbeholder mig retten til at gøre det som jeg synes er det rigtig at gøre som mor.

I mit tilfælde handler det ikke om at tilgodese mine egne behov. Jeg gør udelukkende det jeg gør for at imødekomme mit barns behov. Han er stadigvæk lille, bruger ble, bruger sut og kan stadigvæk ikke ikke ordentlig tale. For mig er han stadigvæk en lille bitte dreng. Og det føles hverken unaturligt for mig eller ham at han stadig få lov til at amme i ny og næ, selvom det selvfølgelig er sparsomt, det er der kommer ud af mine bryster nu, så nægter jeg at lade mig tryne af mennesker som bare ikke besidder rummelighed, forståelse og respekt. Og jeg nægter at ændre på den kærlighed, jeg giver til mine børn, fordi der sidder en flok uprofessionelle tåber i et radioprogram og udnytter deres taletid til at svine mig og en stor del af vores befolkningen til i det her land.

Det der er mest trist er at noget som bliver gjort af kærlighed til sit barn som er smukt og naturligt, skal gøres til skamme på så voldsomt og unødvendigt niveau.

83 kommentarer

 • Tja jeg fødte mit første barn Amanda i 1986 – en smule efterveer var der på den tid af peace, love and harmony 😉

  Jeg gik i en meget “økologisk” mødregruppe, vi drak timian te…

  Vi havde alle læst alle de bøger, hvori der stod, at børn stopper med at amme, når verden omkring dem bliver mere interessant end mors bryster. Og det skulle ske omkring de to år.

  Problemet var bare – at ingen af vore børn kunne læse, og dermed ikke vidste, at de skulle stoppe ved to års alderen 😉

  I mødregruppen var vi alle unge, så en del studerede.
  Derfor op til eventuelle eksaminer, var de der skulle læse i en lejlighed – og vi andre holdt mødregruppe i en anden.
  Os der var i mødregruppe ammede så de børn, der måtte undvære deres mors bryster.

  På et tidspunkt havde jeg for lidt mælk – og istedet for at give Amanda supplement på flaske eller ske, gik jeg rundt til andre ammende mødre i mødregruppen, hvor Hun så blev ammet.

  Det afstedkom, at en gang jeg var på stranden med Amanda (Hun var omkring 4 år) havde Hun leget i sandet sammen en lille dreng, hvis mor var på et tæppe i nærheden. På et tidspunkt slog Han sig og græd. Amanda hev resolut hen til mig og sagde, Du bliver nødt til at give Ham en tår, for Han græder… Det gjorde jeg nu ikke 😉

  I 1991 fødte jeg Anna-Olivia – da ammede jeg stadig Amanda. Og efter fødslen sam ammende jeg dem. Amanda var dog et meget kært lille barn – som sagde; vi skal bare sørge for at, der er nok til lillesøster <3

  Amanda stoppede amning af sig selv som 7 årig.

  I 1996 fik jeg Albert og sam ammede Albert og Anna-Olivia.

  Anna-Olivia var et meget vedholdende barn og nægtede at slutte amning. Først som 10 årig opgav Hun.

  Albert blev ammet til, Han var omkring 10 år.

  Hvis nogen havde fortalt mig, at jeg skulle amme børn efter to års alderen og i sååå mange år, da jeg havde født min førstefødte havde jeg rystet på hovedet og måske også ment, at det ikke var naturligt.

  Men den ene måned tog den anden og det ene år efter det andet ligeså.

  Ingen af min børn har brudt sig om fast føde, førend de var omkring halvandet år.

  Jeg brugte utroligt meget energi på at tilbyde dem nærmest hvad som helst fra de var omkring ni måneder.

  Jeg kan huske, vi placerede Anna-Olivia, da Hun var 10 måneder gammel inde i stuen på en stor voksdug og omgav hende med bananer, rugbrødshapser, grød etc.
  Det morede hende gevaldigt – Hun kastede det hele i stor glæde rundt omkring, men intet nåede munden.

  Især med Hende var det vigtigt for mig, Hun spiste – for Hun havde siden fødslen ammet hver halvanden time !!!

  Nu skal det også lige nævnes, at fra mine børn rent faktisk tog føde til sig, har jeg til enhver tid tilladt mig at sige; ikke lige nu, hvis jeg var igang med noget andet, når de ønskede en ammetår. Fra da af syntes jeg amning ikke kun gik én vej således, at jeg også havde lov til at sige nej.

  At amme store børn er jo så absolut ikke det samme som at amme babyer. De skal nogle gange kun have en tår, når de har slået sig, skal falde i søvn etc.

  Andres reaktioner:
  Jævnaldrene var ofte meget skeptiske – og fandt det "perverst" eller i al fald så mærkeligt.
  Ældre mennesker var langt mere åbne og fortalte mig fortællinger om, hvordan de måske selv havde ammet lille Ole i flere år.

  Mine børns reaktioner:
  Jeg har altid holdt fast i, at hvis de ville ammes – var det ikke en ting, vi skjulte. De måtte selv stå ved deres valg/behov.
  Jeg husker, når jeg hentede Albert i børnehaven især i den første tid, Han var der – var det første Han gjorde, når jeg kom var at krybe op på mit skød og hive blusen op og tage en tår.
  Det hændte, at nogle af de andre børn kom hen og kaldte Ham et pattebarn. Så så Han op og sagde, det kan I selv være og ammede ufortrødent videre.

  Fars reaktion:
  Han støttede mig helt utroligt i amningen. Han arbejdede så absolut ikke indenfor de bløde fag, men var bygningsingeniør med store ambitioner.
  Han blev dog en smule forlegen, da Han en dag sad til et stort byggemøde sammen med meget fine ældre direktører. Den dag havde Han Amanda med på arbejde, Hun sad pænt og tegnede. En af de noble ældre herrer spurgte på et tidspunkt Amanda; nå min lille ven, savner Du ikke Din mor?
  Hvortil Hun svarede; nej men jeg savner babserne…
  Da den ældre herre ikke kendte dette begreb, måtte Hendes far til at forklare med diverse håndbevægelser 😉

  Mine børns reaktion:
  Den dag i dag kan mine børn huske amningen. Og de har fortalt mig, at da de var meget store børn efter endt amning, har de nogle gange trøstet sig ved følelsen af nærheden ved amning, hvis de var kede af det.

  Jeg ved, det er kontroversiel fortælling – og mange vil sikkert rynke på næsen og være uforstående.

  Men tiden var en anden, mange af os var hjemme med vores børn, vi havde fravalgt hus og andre materielle ting for at passe vore børn i de første par år. Og vi havde vel heller ikke råd, da vi studerende.

  Amning er en helt utrolig individuel størrelse – og i mine øjne er der ikke rigtig eller forkert måde at ernære sine børn på.

  Jeg er ikke sikker på, at jeg havde haft sådan et ammeforløb hvis ikke, jeg var landet netop den mødregruppe. Hvis agenda var amning og økologi. Jeg var jo kun 21 år – og ville gerne gøre alting rigtigt.

  Min reaktion:
  Set i bakspejlet er jeg utrolig glad for mit og mine børns lange intense ammeforløb, som jo også inkluderede, at jeg var nær ved dem i mange år også rent fysisk.
  Mit valg af amning gjorde jo, at de yderst sjældent blev passet, jeg var hjemme med dem i mange år.

  Det har uden tvivl også påvirket mit valg af fag sidenhen – og givet mig meget på bagen til at fungere som ammerådgiver.

  Dog har jeg det meget stramt med, at nogle fordømmer flaskebørns mødre. Det finder jeg helt uacceptabelt.

  Jeg er på ingen måde i tvivl om, at flaskebørn er ligeså tæt knyttet til deres mor, som ammebørn er.

  Diverse undersøgelser om, at ammebørn bliver klogere end flaskebørn er det rene vrøvl – og gør mig vred. Og de er endvidere ikke videnskabelige.

  Knus

  Pernille Silas Houlberg Bengtson

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lullu

   Sikke et fint indlæg. Man ved ikke hvor længe man vil amme før end at man står med sit barn i armene. Jeg har intet problem med kvinder der ammer længe, jeg har et problem med alle dem der har en mening om allllllll ting… det er så trættende. Lad dog folk selv om deres. Jeg må indrømme at jeg ikke er bekvem med at se på folk der ammer halvstore børn, men det er jo mit problem, ikke deres. Jeg kan jo kigge den anden vej… men jeg dømmer dem F….. ikke! ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Dumme mennesker skal man ikke lede længe efter. Jeg forstår godt der er så mange problemer med mobning blandt børn når man ser hvordan voksne kan behandle hinanden.

  Jeg er for alt det der gør vores børns liv nemmere og mere tryg og dejligt. Om det så er amning eller noget helt andet, har jeg så meget respekt for forældre der imødekommer deres børn. Jeg prøver selv at gøre det bedste for mine børn.
  Det er på den måde vi skal ændre verden
  Tak fordi du deler dette. Håber nogle har en grim smag i munden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  SÅ meget kærlighed og respekt din vej!!! Jeg ammer også min datter på 2,2 år og vi nyder det og vi bliver ved lige så længe VI har lyst! Det betyder meget at offentlige personer som dig står frem og fortæller om det, jeg håber at det her “tabu” snart bliver bragt til skamme! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina Pfenning

  Bliver lidt ramt i et øm punkt i hjertet af dit indlæg. Naturligvis har vi alle retten til at bestemme, både over egen krop og over, hvad vi mener, er det bedste og mest trygge for vores børn.
  At blive udsat for den grad af voksenmobning er aldrig i orden, og der skal godt nok et særligt sind til at lade den slags gå uberørt hen.
  I mit lærerliv hører jeg mig ofte fortælle mine elever, at de er i stand til at agere med hinanden, som nogle voksne kunne lære af.
  Hold fanen højt Sarah Louise- du har så absolut intet at skamme dig over.. Den skam
  bør de sidde med i 24/7.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Smølfem

  Har heldigvis ilke hørt deres radio udsendelse, mem kun læst bloggen. Her tænker jeg hvordan kan man være journalist og udtaæe sig om et emne man er sp uvidenpå bare for at gøre grin med og hpne folk. De er da mega udidende og keg har ondt af at de er så dumme. Who anbefsler at man ammer til minimum 2 år. Atvde så er blevet tilpasset den vestlige vwrden og mange max ammer til 1 år, er så det passer ind i arbejds livet og det er jo bate TRIST. Jeg ammer stadig min datter på næsten 2 år, da det er hendes behov og hun bruger ikke sut, så hygge og nærvær med mor, er det vi gør herhjemme. Vi elsker det begge ❤️ Så fortsæt du endelig 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marina

  Kære du!
  Det er netop mennesker som dem i radioen, som ødelægger vores samfund i form af hvad der skal anses som normalt. Hvad pokker bilder de sig ind?! Jeg er fuldstændig på din side… Jeg forstår ikke, at man som voksent menneske, kan finde på at svine et andet menneske til på den måde.. De er tydeligvis utrolig inkompetente til at være voksne 🙄
  Kæmpe kram til dig! Ingen har fortjent at blive talt sådan til! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Sarah Louise, vi er MANGE der har din ryg (ikke kun) i denne sag!
  Desværre er mange uinformerede og uvidende på emnet. Lad os krydse fingre for at den tendens kun formindskes i fremtiden 🤞🤱❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pædagogen

  Fuck da Ditte fuckman.. Hun taler som hun har forstand til.. Vi gør alle hvad vi føler der er bedst for vores børn. Min datter blev ammet til hun var 3 og nogle måneder.. Amning er sundt, og trygt, og er med til at danne en nærværende kontakt imellem mor og barn ❤️ Jeg har selv hørt mange latterlige kommentarer fordi jeg ammede mine børn længe.. Det oraller af på mig.. Og blev til sidst så trodsig at jeg valgte at amme i offentligheden, f.eks på en bænk, eller på en cafe! Jeg elskede at forarge folk!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carrie

  Søde Sarah Louise, jeg håber du ved, at vi er MANGE der står bag dig og bakker dig op. Højlydt!
  Det der foregår i 24/7 bunder jo desværre i uvidenhed. Men måske kan de også lære noget af dette. Så er det jo win win for alle 😉

  Held og lykke til radio 24/7 med at blive lidt mere skarpe og tiltalende.

  Indtilda: high five til dig, du er verdens bedste mor!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Ej. Stik tudepiben en smule ind og bare kom videre. Større ros end at blive svinet af uvidende usympatiske Ditte O findes vel nærmest ikke. Så har man gjort ALT rigtigt. Tænk alle de programmer der er ude på det store net, og som hun aldrig kan tage tilbage. End ikke 1000 pornofilm ville kunne stille hende værre personligt. Hun kan aldrig nogen sinde ændre sin egen fremtoning og blive opfattet som et fair, respektfuldt og værdigt menneske. Der er findes 5 % af befolkningen, som er uden for moralsk rækkevidde og hun når ikke andre. Som nævnt, se på det som stor ros, for det er reelt det, det er. Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Ditte Okman er et så usmageligt og selvhøjtidelig menneske på så mange måder. Hun har næsen i alt hun kan komme i nærheden af – som du siger, så må hun ikke have det rart med sig selv. Dejligt du prøver at bryde et tabuiseret emne, som er skamfuldt for mange kvinder – hvilket det ikke burde være! You go girl!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annemette

  Jeg ammer stadig min datter. Hun blev 2 i marts. Jeg er stolt af det! Det er en gave og en nærhed at give sine børn ♡

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naja

  Du er så sej du står frem. Går foran for alle os andre som også ammer længe, men som gør det barn lukkede døre. Fordi vi også mærker skammen og blikkene. Tak! Tusind tak fordi du er med til at normalisere langtidsamning!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Luk du ørerne for deres møg og am dit barn så længe det passer jer 🙂
  Det er naturligt at amme længe, det er sundt, det er kærligt……………….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanin

  Puha nogle tåbelige mennesker derude, der ikke ved hvad de snakker om eller det at være mor😳 det er det smukkeste at amme og man får bare det der ekstra bånd som ikke kan beskrives❤️ sit barn og jeg er selv mor og elsker det og jeg vil amme så længe jeg kan!❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann lyngsø

  Det radioprogram var det mest usmagelige jeg længe har hørt. Du gør det der fungere for jer, og sådan skal det være 👏👏👏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Hvem kan tage “Det vi taler om” seriøst?? De er så uintelligente at høre på. Du ammer bare løs så længe det giver mening for jer. Det er så sejt at du er stået frem 💪🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Du gør det skide godt, det var så usmageligt at høre på🤷‍♀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Jeg håber du så hvor forargede folk var, ikke ober dig men over 24/7’s udskamning af dig. Det program var langt over grænsen og virkelig tåkrummende pinligt, fordi de tydeligvis ikke aner hvad de snakker om❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla

  Hop og fald ned på det. Hvis de ikke kan finde på noget fornuftigt,at sige i radioen burde de holde mund. Du gør det hel rigtige. Jeg er hel sikker på,at dine børn klare sig lang bedre end andre børn. Dine børn får så meget opmærksomhed og kærlighed. Man kan jo allerede se hvordan de klare sig godt og er gode sammen. De har så meget kærlighed til livet. Og hvad pokker og du så ammer Arthur til han skal går i skole og hvad så. Han har haft en svær start på livet og du klarer det hele bare så flot som alene mor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria R

  Nu har jeg ikke selv børn. Men er så forarget over hvordan man kan gøre det at amme sit barn til noget fremmed?? Det er forgået altid? Jeg er med på man måske selv skal ha børn for at kunne sætte et andet syn på det. Men hvorfor udtaler man sig så overhovedet?!
  Og hvis man synes det er ulækkert?! Så er det nok fordi der er noget galt oppe på øverste etage!
  Jeg håber selv på at få en håndfuld lækre unger som jeg vil amme lige så længe der er brug for det!
  Sarahlouise, du er for cool 😍 jeg ville helt klart vælge at være dig, for hold kæft du bare er for sej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Hvorfor forundrer det mig ikke at det lige præcis er Ditte okman der har svinet dig til i radioen den kvinde har jo ikke det der ligner hæmninger for andre personer ind sig selv. Forstår slet ikke at hun kan være MOR!!
  Synes det er fedt at du har delt med vi andre at du stadig ammer dit lille barn alt respekt for det, det skal på ingen måde være et tabu så stor respekt her fra❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rosita

  Søde Sarah Louise,
  Glem alt om Radio 24 syv. Er det ikke den kanal, der bliver lukket snart? Med god grund kan man sige 😉👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Kram og hold hovedet højt. Hilsen en anden langtidsammer ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hop op og fald ned på det. Hun har hovedet langt oppe i Janni Ree’ r*v
  Se positivt på det, du er medakabende ift. fokus på området. Måske sad de og hånede dig, grinte m.v. Bevares. Dem der finder hendes mening af betydning, når du aldrig indtil alligevel.
  Men hun ledte dit budskab videre – du blev hørt og de fleste mennesker tager afstand fra hendes meningen. Samfundet er ved at opdage omsorgsrevolution. Råb videre min pige!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg sender dig et kærligt kram og takker dig for at sætte fokus på amning! Virker dog til at deres uvidenhed og usmagelige adfærd i programmet har bidraget til at flere af deres lyttere efterfølgende er blevet klogere og mere oplyste om amning ❤️(Via de efterfølgende kommentarer til programmet).

  For mig handler det netop om børnenes behov og sundhed!

  Hilsen en mor der stadig selv passer og friammer sine tvillinger på på 2 år og 3 måneder.

  Tak ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisa

  Hvor er jeg dog ked af alle de grimme og grove kommentarer du har fået om et så personligt emne. Der findes mange uvidende mennesker om dette emne og derfor regner de som de gør, de ved desværre ikke bedre. Stakkels deres børn siger jeg bare. Ville ønske at folk bare ville sætte sig lidt ind i tingene før de udtaler sig. Det er helt naturlig det du gør og giver din søn. Ja langtidsamning er ikke for alle, nej så står det jo de folk frit for at tage et andet valg, men derfor skal man ikke være så grov over for dem der gør.
  Jeg synes du gør det pisse godt 💪 og du giver din søn så meget tryghed, kærlighed og omsorg ved at give ham det han har behov for. Jeg er sikker på han nok selv skal sige til når han er klar til det, han er jo bare en lille dreng der på helt naturligvis viser hans mor han har brug for hende ❤
  Jeg sender hermed et skulder klap og et kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa Ravnholdt Esposito

  Der er nogen som bare elsker at hade, da de ikke kan elske for at elske.
  Langtids amning er noget af det smukkeste og kærligste man kan gøre for sit barn.
  Lad ikke hadet bringe dig ned.
  Du er en skide stærk og sej kvinde ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara vilslev

  Det radioprogram var ledet af nogle klaphatte, som ikke aner hvad de taler om. Du giver dit barn det det har brug for, og vores bryster er jo til det selv samme. Det er en syg kultur, hvor folk tror at bryster først og fremmest er seksuel nydelse og dernæst til at nære vores børn. Du er så sej at du står frem og står ved det! Langtidsamning er vigtigt for at bygge et godt immunforsvar. Det burde flere folk vide.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Kæreste Sarah Louise.
  Jeg blev glad helt ind i sjælen da jeg læste dit indlæg om langtidsamning. Jeg er SÅ glad for at kvinder der har en stemme i det offentlige stiller sig op og fortæller, og hjælper alle os andre der sidder i samme båd og bliver shamet af familie og venner. Pt ammer jeg min 14 mdr gamle dreng og har ingen planer om at stoppe foreløbigt. Min store dreng på 4 var jeg nødsaget til at give flaske- og der følte jeg mig også forkert i mange stunder da det delvist var et bevidst valg. Du er sej og du skal ikke lytte til idioterne- for det hvad de er.. Tak for du sætter fokus på noget så smukt som nærhed, tryghed og omsorg fra mor til barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kate

  Det radioprogram var smagløst! Du har min fulde opbakning og du er sej for at stå frem. Jeg ammede også min datter længe. Det er utroligt at det stadig er så tabubelagt. Kram og støtte til dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Det var et lorte program! Jeg delte det endda på min væg + et ærligt skriv om at jeg selv ammer min 3-årige. Kæft hvor er det tarveligt altså! Du er så sej og kærlig, vi har din ryg ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Schrøder

  Kære, søde Sarah Louise…
  Jeg var så forarget og vred over programmet. Jeg er normalt fan af Radio 24/syv, men den der udsendelse var så usmagelig og hånende. Jeg krummer tæer og blev selv ked af det, og følte mig ramt.
  Jeg ammer min datter på 2 år, og vi bliver ved længe endnu, hvis det står til hende. Der er ingen, der skal bestemme over vores hyggelige stund, gøre det forkert eller latterliggøre hende eller mig.
  De er så forkerte på den på så mange områder. Du har ikke gjort noget forkert, og for mig er det ikke svært at se, hvem taberen (taberne) er i det her.
  Du er pissesej! Det er så fedt og stort, at du deler noget så personligt og sårbart. De fatter det bare ikke, og det er et stort problem – men heldigvis ikke dit.
  Kæmpe kram og hep herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Katrine

  Sarah Louise, jeg arbejder i vuggestue og hører tit forældre fortælle, lidt flovt, om hvordan de gør for at få tingene til at hænge sammen med små børn, ting som tit bliver set skævt til eller hvor holdningen er at det er forkert. Jeg siger det samme hver gang; hvis det virker for jer, hvis I er glade og for dagene til at fungere og det kører, så gør det så længe det giver mening. Barnlille skal nok: stoppe med at amme/begynde at sove i egen seng/spise med ske/begynde at gå/begynde at snakke/osv osv. Hvis det giver mening for dig at og din dreng at amme så gør det for det er bare en periode. Om lidt er ungerne store og tiden forbi. Nyd det hele i fulde drag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh bliver så glad når du skriver det. For ja, kender problematikken som forældre, at man skammer sig over sine metoder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise J

  Det radioprogram var så tarveligt og så fordomsfuldt! Jeg har i det hele taget været chokeret over at følge reaktionerne på dit indlæg. Men det hele er kultur og har ikke noget at gøre med, hvad der er rigtigt eller forkert. Det har udelukkende noget at gøre med kulturelle normer. Og vores kultur omkring børn er altså faktisk på mange måder rigtig problematisk.
  Jeg ammer selv min søn på 2 år og 3 måneder og kan skrive under på, at det ingenlunde er mit behov. Men han får så meget ud af det. Da jeg læste dit indlæg, læste jeg om en mor, der ser sit barn og møder hans behov og tør stå frem med det. Det er sejt gået og du fortjener ikke den kraftige modvind, du har fået på det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Petersen

  Du er sej, er du ❤ tak fordi du står frem og ikke lader dig tryne af bl.a de idioter i radio24syv 🙌 amning er smukt og du har ret i at man ikke helt forstår det før man selv har prøvet at amme ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Voksenmobning var præcis det jeg tænkte da jeg hørte det. Helt forfærdeligt. Hvordan skal man lære sine børn at de skal snakke pænt om andre, hvis det der kan blive sendt i radioen??
  Kram og støtte til dig fra mig og Freja på 19 måneder som ammer sig gennem nat og lur hver dag! (Og også flere gange i løbet af dagen) og det får hun lov til så længe hun har lyst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Så stor respekt til dig, for at du svarer igen, på noget som virkelig ikke er i orden.
  Du har så ret i de ting som du skriver.
  Jeg ammede min søn til han var 20 mdr og håber på at min datter på 10 mdr vil forsætte med at ville blive ammet efter hun er blevet et år 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jacquelinegsb

  Tusind tak for et godt skriv om emnet! Det betyder meget når det kommer fra en så kendt og indflydelsesrig person som dig 💛 Jeg har ammet min datter i nu 2 år og 9 måneder. Og jeg ammer også hendes lillesøster på 6 mdr. Min lille “store” pige har aldrig villet bruge sut, men har altid fundet stor ro og tryghed ved at blive ammet. Hun er ved at lære st tale, lære toiletvaner, lære hvordan man omgåes andre, lære at være gradvis mere adskildt fra os forældre, lære at dele med lillesøster og andre børn i institutionen. Hun er også ved at gennemgå alle børnesygdommene som de jo skal i den alder. Der er så meget nyt hele tiden for hende, og derfor får hun lov til at finde roen og et fast holdepunkt hver dag når vi kommer hjem, hvor hun kan blive ammet i mine arme. Det er tydeligvis hendes behov, flere gange har jeg forsøgt at se om hun kunne undvære, men hun viser mig tydeligt at hun har behovet. Jeg lytter til hende. Hun er stadig blot en lille pige.

  Og når det så er sagt, så er det jo også ganske normalt at man ammer små børn (og ikke kun helt små babyer) i de fleste andre kulturer end i lige netop vores. Og som sundhedsforskningen har vist, giver det ikke mening rent sundhedsmæssigt at stoppe før efter andet leveår, idet barnet får et meget gavnligt udbytte af amningen både i forhold til fysisk og mental sundhed (bla. Ifht. Immunforsvar og allergi, og fx. udskilning af gavnlige hormoner for håndtering af stress).

  Så tak Sarah Louise for at tale så godt for amning!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Jeg ammede min knægt, indtil han selvafvænnede, da han var 3 år og 8 måneder. Kram til dig, fordi du gør det der er naturligt og fordi du tør sige fra, over for folk som slet ikke aner, hvad det vil sige at amme et barn der giver udtryk for det behov… (og som ikke aner at man ikke kan amme et barn der ikke vil!)

  Og langtidsamning er, som du skriver når man ammer et barn der er mere end 1 år gammelt… Herhjemme, i WHO’s øjne er det over 2 år…
  Med venlig hilsen
  Lea Thume.
  Frederikssund

  Der er i øvrigt et ammenetværk på Facebook, hvor man kan få støtte og opbakning, ikke så meget til dig, der har styr på det, men til andre, som måske mangler nogle sparringspartnere der kan støtte dem, hvis de oplever lignende mobning og indblanding.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Windfeld

  Det er så fucking sejt at du har skrevet det indlæg. På mit billede på IG har jeg indtil videre fået to nederen kommentarer og de gør sgu også mig ked af det. Men det er jo kun to. Du må jo opleve det 10000 gange sværere. Husk at det er dem, der tager fejl. Du er for sej! Go mama!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Folk skal holde op med at sige sådan noget vås❤️ Am du bare videre jeg gør det selv med en datter på 3 og vi fortsætter sku hvad folk vil det eller ej ❤️🌷

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stefanie

  Folk der siger det er for moderens skyld har tydeligvis aldrig ammet selv, for så vidste de hvor fucking hårdt arbejde det er! Hvor latterligt hårdt det er at andre “bruger” end krop. At ens krop ikke længere er i din kontrol. Sådan føles det i hvert fald for mig. Min søn bliver to om en måned. Vi ammer stadig. Jeg har ikke valgt at langtids amme og synes ikke vi langtidsammer. Jeg har bare ikke kunne stoppe endnu. Vi er dog på nedtrapning og det er udelukkende for min skyld. Min søn har sådan set stadig lyst til det og brug for det, men der skal to til amning 😉

  Det er fedt du tager et emne op og hjælper med at ændre en helt absurd kultur! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  De ved tydeligvis ikke hvad de snakker om jo. Det er svært at snakke med folk om sådan et emne hvis de ikke aner en fis om det. Hvis de havde sat sig grundigt ind i emnet så ville de forstå hvorfor alle små børn har godt af at blive ammet så længe som muligt! Læs dog op på emnet inden.. pinligt altså..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse

  Jeg græmmede mig over kommentarerne i det program – jeg fristedes til at sige, at folk, der ikke selv har ammet, ikke har lov at ytre sig om amning, da de overhovedet ikke kan sætte sig ind i, hvad det er. Og hvad det især ikke er.

  Jeg er nået frem til, at værterne nok desværre “taler som de har forstand til”.
  Forment fordi vi som samfund har glemt, at bryster er lavet til at amme børn, også efter 2 år.

  Seksualiseringen er helt ude af proportioner, og alene det, at vi kalder det for “langtidsamning”, i stedet for “amning” er sørgeligt i min optik.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Jeg vil bare rose dig! Sende god karma og kærlighed afsted jer, det er pisse flot og godt gået at i stadig ammer. En god mor sætter sit barns behov først, og det gør du lige her! En god mor, som er en inspiration for andre, især fordi hun tør gå forrest, og bruge sin platform til at dele noget som alle burde se som ganske naturligt! Så kram til dig, og TAK! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Du er da en fantastisk mor, der lytter til din barns behov for kærlighed, nærvær og tryghed❤️ Bliv endelig ved med det.
  Hilsen en mor der ammede sin søn til han var 2 år og 10 måneder❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Tak fordi du tør stå frem og snakke om amning! Radio 24-7 bør virkelig skamme sig ovenpå den omgang l*rt de lukkede ud i det program. Stort knus til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Vær stolt af din langtidsamning- at være i stand til at amme sit barn og så i længere tid end hvad normen tilskriver er en fantastisk ting både for barn og mor. Som jordemoder kunne jeg remse alverdens evidensbaseret fordele op, for dem er der masser af. Men i sidste ende handler det om tryghed og nærvær- så intet at skamme sig over der. Kærlige hilsner fra en langtidsammende x 3 mor og jordemoder 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Du skal aldrig skamme dig over en beslutning DU tager som MOR for DIT barn ❤️
  Gi den gas på amningen og op i røven med de andre!
  Kram til dig fra en ammende mor 💪🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  You go girl ❤️
  Kan fandme ikke passe, vi skal shames for at amme vores børn. Hvor mange 18 årige bliver lige ammet 😉
  I et samfund hvor nærværet i familien kan være en prøvelse, når man balancerer med arbejde, børn, aftensmad mm. Så er det godt givet ud at amme vores små pus ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Tak fordi du turde stå frem! Det var modigt og mega sejt, for hold nu kæft, hvor findes der mange dømmende personer. Jeg bakker altid op så snart langtidsamning kommer til debat. Det er et privat valg, som kun vedkommer moren og barnet, og det er der ingen andre, der skal prøve at ændre på. Du har min største respekt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg synes du er mega sej. Tager hatten af for dig, at du turde skrive noget om emnet, som er tabu. Folk er bare slet ikke oplyste i dag om hvad amning er og kan. Du er en sej mor 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Xenia

  Tak for at tage kampen for os alle ❤️
  Jeg “langtids”ammer vores datter der nu er 15 måneder. I bund og grund er det jo slet ikke lang tid, hun er stadig en lille pige og der ammes udelukkende ud fra hendes behov. (Og mit behov ved ikke at fratage hende det tryggeste i verden)
  Godt brølt kære medmor ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Så fint skrevet! Jeg har snart ammet i 3 år. Det er ikke for min skyld, men helt klart at min datter stadig har behov for ammetåren.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Jeg har lige hørt udsendelsen, og jeg begriber simpelthen ikke hvordan voksne mennesker kan sidde og grine på den måde og udtale sig så grimt om noget, som de dybest set ikke ved noget om. De er jo med til at fastholde langtidsamning som noget uacceptabelt og klamt, og ydermere bliver der endda sagt, at der ikke er noget næring i brystmælk efter de første seks måneder og at de har den viden fra en jordemor (???) – hvilket er faktuelt forkert. Det er jo ikke for sjov, at Sundhedsstyrelsen anbefaler fuldamning til 6 måneder og supplerende amning til 12 måneder. For ikke at nævne WHO, der siger gerne 2 år eller længere! Jeg er selv højgravid med første barn lige nu, og det er da skræmmende og utrygt, hvis det er sådan noget man får smidt i hovedet hvis man vælger at amme sit barn længere end hvad normen “tillader”. Jeg synes du er sej, Sarah Louise. Den eneste måde man får langtidsamning normaliseret på er ved at gøre det og tale om det. Det handler om barnets tryghed og behov for nærhed og omsorg og at folk ikke kan forstå det, siger desværre en hel del om hvor langt ude vores kultur er når det kommer til at anerkende børns følelsesmæssige behov. I stedet shamer man moren og siger at langtidsamning “nok mere er hendes behov end barnets”… stop, seriøst.

  Tak for at du tager det her op. Det er så vigtigt et emne og forhåbentlig ændrer det sig en dag <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Xenia

  “langtids” amning er et tabu. Så fedt at du bruger din rolle til at belyse emnet, synd du bliver offer for den slags latterligheder. Sej mor 💪

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Tak fordi du hjælper med at fjerne det tabu der er omkring AMNING. Du ammer. Og dit barn vælger selv hvor længe. Flot kæmpet. Vi er så mange som støtter dig 💓

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lonnie

  Har stadig sorg over, at storebror selvafvænnede allerede, da han var 10 mdr. Lillebror på 9 mdr. er fortsat meget ammeglad, og det håber jeg, han vedbliver at være længe 🙏💙 Synes du er mega sej, at du følger dit barns behov! 🙌 Til alle haters – læs dette https://www.ammenet.dk/sites/default/files/artikler/Folder-om-langtidsamning-almformat_final.pdf

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Folk har så pissetravlt med at bekymre sig om alle andre end dem selv. I min svigerfamilie fik jeg kommentarer på min amning allerede da min datter var 6 måneder. “Nu var det tid til at stoppe om natten” og fra hun var 10 måneder skulle jeg høre for, om jeg virkelig stadig gjorde det!
  Og ja, jeg ammede til hun var 20 måneder, hvor jeg desværre blev nødt til at stoppe fordi jeg skulle have noget medicin.

  Folk skal generelt blande sig meget langt udenom! Det er først hvis du begynder at tilbyde dem en tår mælk de har ret til at have en holdning!

  Tak, Sarah Louise! Tak fordi du har valgt at dele at du ammer din søn! Jo flere kendte der fortæller åbent om det, des mere normaliseret bliver langtidsamning!
  Du er sej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg blev fysisk dårlig af at høre det program. Jeg kender dig ikke, har faktisk først hørt om dig igår, men min eneste tanke var bare “hold da kæft hvor er du sej at tilbyde brystet igen” det er ikke for alle, og personligt tror jeg, athvis min støre ønskede at genoptage mningen.. så ville jeg overveje det kraftigt. Men det har også noget at gøre med at jeg synes det er rigelig hårdt at amme et spædbarn, jeg ved ikke om jeg ville have overskud til at amme to.
  Nå men bare lige et shoutout til dig: tak fordi du fortæller om det. Og mage til en gang udokumenteret, ikke-researchet “historie”,ja det var jo intet andet end udskamning og mobning. Ej jeg havde lyst til at kaste op. Jeg håber at du læser kommentarsporet derinde -der er SÅ meget opbakning!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Kære Sarah jeg føler m dig for jeg er enig m dig på alke punkter. Folk har rigtigt svært, ved at forstå, at man kan og vil amme sit barn til barnet er ældre end 1 pr og det undrer mig virkelig. Enhver mor ved da , at man tilrådet, at man ammer sit barn til det er minimum 2 år på anbefaling af WHO ! Men det glemmer de åbenbart ! At Ditte O er ude m riven kommer jo bag på kogen. Hun er jo kendt for, at svine andre til og så vidt jeg husker, var hun også i tv for nogle pr siden hvor hun måtte undskylde overfor sit sprog og fordi hun havde svinet en kvinde til i en kiosk som hun så siden også havde hånet på FB. Hun er en frygtelig kvinde og hun er helt sikkert også misundelig på dig. Lad dig ikke mærke af hende og det åndsvage program. Kunne ikke drømme om, at støtte den station. Jeg havde også rigtigt mange meninger om amning før jeg fik barn. Og da jeg selv blev mor fik jeg noget af en AHA oplevelse. Og i dag er min søn snart 22 mdr og vi ammer stadigt sen aften og tidlig morgen. Han er også stadigt lille og når han har været syg, hvilket han har været mange mange gange siden start i dagpleje så har brystet været det eneste han ville have. Amning er meget mere end bare sult, det er også tryghed, febernedsættende – kærlighed og ro & nærhed imellem mor og en hel masse andre fantastiske ting. Jeg ville ønske, at vi kvinder ville bakke hinanden mere op end vi gør for det hører sig til ! At amme sit barn er hverken forkert eller ulækkert – det er det mest naturlige i verden og det er helt normalt. Jeg er ked af, at du blir chikaneret, og håbet af andre kvinder og mennesker som åbenbart mener de kan tillade sig, at svine andre til. Det er skrækkeligt, at folk er sådan og det er frygteligt ubehageligt , at skulle være genstand for sådanne menneskers mobning – for det er jo generelt det de gør. De tænker ikke og er fuldstændigt ligeglade. Det gør mig ondt , at du skal høre på alt det. Jeg håber, at du er stærk nok til, at vide , at du INTET forkert gør og forhåbentligt blir hed så længe du og din søn ønsker det! Kæmpe knus herfra mig ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Holmberg

  Kære Sarah
  Jeg så selv det her radioprogram på blev både forarget og ked af det så kan sagtens forstå dig! Jeg ammer min 2 årige pige og jeg sidder også tit med følelsen af skam hvorefter jeg så skammer mig over jeg skammer mig.. Det jeg bed allermest mærke i i radioen var at de faktisk ikke virkede til at have nogen ide om hvad de talte om.. De havde spurgt en oldtimer jordmoder eller sundhedsplejerske (som om at et individ med erfaring er verdens bedste kilde) og denne havde sagt at der ingen nævneværdig næring i mælken efter 6mdr.. Ej jeg blev så gal! Hvis vi ammede udelukkende for at give baby mad, så kunne jeg måske forstå denne udtalelse, men det er jo sleeet ikke kun det, det handler om! Nå, vrede til side så vil jeg bare takle dig for du bringer det på bane og frem i lyset, for så kan du måske hjælpe os andre med vores følelser af skam! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Sarah Louise. Jeg vil gerne undskylde. Jeg havde en forudfattet mening om dig, indtil jeg fandt ud af du var langtidsammer. Så gik det op for mig, at du, ligesom os andre, er et menneske af kød og blod og mange lag. Så undskyld. undskyld jeg dømte dig.

  Du har intet at være ked af. Du er sej, stærk og vægter dine børns trivsel over alt det andet. Det er SÅ vigtigt.

  Sender dig et kram og min dybeste respekt. For den har du fremadrettet.

  Jeg har i øvrigt boycuttet radiostationen. Magen til respektløs lort og mundlort skal man lede længe efter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg var nødt til at lytte til podcasten – hold nu kæft nogle usympatiske mennesker! Mennesker som ikke har sat sig ind i hvor vigtig tilknytning mellem barn og mor er. Hun føler sig “heldig” fordi hendes børn stoppede med at amme som henholdsvis 5- og 6 måneder gamle. Så slap hun for det.. Wow. Jeg er tom for ord. DU er den eneste som kan mærke hvad der er rigtigt for dig og din søn, og du gør det fantastisk! Jeg sender en masse kærlighed herfra ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Tak, fordi du er en stemme for alle os, som også langtidsammer ❤️ vi gør det af kærlighed til vores børn, og det kommer nogen andre ved. Men alle har en mening om det. Så tak – fordi du pointere at det er helt normalt ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Du har intet at skamme dig over. Det var fladpandet og tydeligt at den værste udskamning kom fra mænd og kvinde uden børn. Deres viden var utilstrækkelig, og du er modig. Bum.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Det er nogle mennesker som har et hyperseksualiseret forhold til kvindekroppen, som ikke er i stand til at reflektere over, om det er rigtigt at seksualisere en ting som amning og er ude af stand til at indsamle viden om emnet samt at tageen imodium som der er chance for at ville hjælpe mod den omgang munddiarré de lider af.
  Det er uvidende, tåbelige folk, som tror, deres uoplyste meninger om ting, der ikke kunne være mere ligegyldigt hvad de tænker om.
  Du lytter til dit barns behov og det er det en god mor gør.
  Mvh Helene, ammende til en 4-årig og en 1-årig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Det er kun to mennesker, som har ret til at mene noget om jeres amning. Det er dig og din søn, for det er kun jer processen omhandler.

  Jeg var heller ikkr tilhænger af langtidsamning. Rllrt havde tænkt at 1 – 1,5 år sikkert var fint. Endte mer a4 amme meget længere end det til min egen overraskelse. Jeg ammende jo bare en dag længer3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Thumbs up til dig Sarah Louise, husk du har alle argumenterne på din side, amning, herunder langtidsamning, er sundt og naturligt. Ammede selv min dreng til han var 2 år og 8 måneder. Og i hemmelighed for fremmede, ligesom du. Kan fuldkommen genkende din tidligere blogpost.

  Til Tina: der kommer nok stadig lidt ud, og amning handler om mere end mad. Et barn på 2 år får selv sagt energi fra andre fødekilder end amning. Amning er tryghed, nærvær, hygge, intimitet, antistoffer mm. Bryster der ammes er ikke tomme. Forstår ikke at du har behov for at stille dig kritisk overfor hendes valg, for det er det du gør. Du er ikke ubetinget respektfuld. Det er noget mellem mor og barn og at andre mennesker kan føle behov for at ytre dog om deres holdninger hertil er mig uforstående.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Er fuldstændig enig i det du skriver, og jeg var én af dem der skrev på radioens kommentarer. Jeg langtidsammer selv… min datter er 2 år og 5 mdr og der kommer stadig mælk ud. Jeg har gjort det samme med mine to andre børn.. de stoppede dog lidt tidligere.
  Jeg er så ked af at blive set skævt til… at jeg skal skjule det for omverdenen. Jeg gør det udelukkende for min datters skyld.. hun har behov for trygheden når hun skal sove og når hun er syg. Jeg er alene mor til 3 børn, og gør det jeg i mit moderhjerte tror er det allerbedste for mine børn, Det er jeg ked af at andre skal blande sig i og gøre mig til skamme over.
  Jeg har så stor respekt for at du står frem og fortæller om det. Du er bestemt ikke alene og vi er mange der er lettede og glade over at du “tør” sige noget.
  Tak for dig. Alt det bedste og gode tanker din vej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sonja

  Du er en stærk og sej mor. Det program var latterligt, og den station lytter jeg ikke mere til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hej Sarah.
  Jeg vil først lige sige at jeg er enig i det meste af det du skriver. Jeg synes det er helt okay at langtidsamme sit barn. Det er helt op til folk selv at bestemme. Og man skal opføre sig ordentlig overfor hinanden. Der hvor jeg ikke kan forstå dit valg er, at når han ikke får noget ud, så kan jeg ikke se formålet med at ligge ham til brystet. Det virker bare forkert. Man kan søge trøst og tryghed på så mange andre måder, tænker jeg. Og jeg tror det er den del af det folk ikke forstår. Altså at når han ikke får mælk ud, hvorfor så amme. Og han har været vænnet helt fra. Og ja det er sikkert bare lige en periode eller idé han har fået. Men kunne man have fundet en anden mulighed i stedet for amning. Han accepterer jo et nej hvis han vil ammes når I er ude.
  Men igen så skal du jo gøre hvad du finder bedst. 😊
  Dette er ikke skrevet som kritik, og er ment og skrevet i en god mening. 🙂
  Nyder at følge din blog og Instagram. Rigtig god påske. 🐣

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Men tøramning er jo også amning – amning handler ikke kun om mad ☺️ det er tilknytning, tryghed, hud-mod-hud og kærlighed. Mange kvinder inkl mig selv, gik helt ned i mælkeproduktion da jeg blev gravid igen, selvom min datter stadig ammede. I 8-10 uger havde jer intet mælk, men jeg ville da ikke nægte hende noget hun selv søgte af den årsag. Hvis det kun handlede om mad, så var hun jo netop stoppet selv da mælken stoppede ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

   Men hvorfor skal der findes en anden mulighed? Amningen er nem, hurtig og lige til. Og lige så snart barnet genoptager amningen, vil mælken komme tilbage. Tøramning er slet ikke så unormalt – rigtig mange gravide som ammer gennem graviditeten oplever, at mælken forsvinder, men at barnet fortsat finder trøst ved brystet. Har svært ved at se, hvorfor der skulle være noget galt i det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sundhedsplejersken

   Hun skriver jo ikke at der ikke kommer noget ud. Men når det er sagt, så skulle hun jo også tage sutten fra barnet, for den kommer der heller ikke noget ud af. Sagen er at han ville på bryst med eller uden mælk, fordi det i så lille et barns hoved igangsætter en stærk følelse af tryghed og nærhed. Barnet søger uanset hvad i en alder over 1 år, ikke brystet for mælkens skyld, men for nærhedens skyld og DERFOR er det fuldstændig ligegyldigt om der kommer meget, lidt eller ingen mælk ud af brystet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mirja

   Kære Sundhedsplejersken

   Hvorfor søger et barn over 1 år ikke brystet for mælkens skyld? Kan du henvise til en undersøgelse eller forskning på området?

   Jeg kunne nemlig forestille mig, at mælken også søges af et barn over 1 år. Ellers ville fx WHO vel heller ikke anbefale amning til 2 år og gerne længere? 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sundhedsplejersken

   Du misforstår mig. Mælken er selvfølgelig også med til at barnet ammer og giver extra næring, men barnet kan sagten spise normal føde og har brug for normalt føde også ved siden af sin mælk, så hvorfor fortsætter man med amning. Det gør man for nærhed, tryghed og kærlighedens skyld ergo mængden af mælk er ikke det vigtigste i amning. Jeg håber det giver mening.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majbrit

  Jeg synes du er en stærk og modig kvinde – som jeg virkelig ser op til. Føder mit første barn til sommer, og jeg håber at jeg kan blive bare tilnærmelsesvis så fantastisk en mor som du er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hej Sarah Louise .. op i røven med hende… hun er altid ude med riven. Der sidder jo så også os mødre ( har selv 3 ) som ALDRIG har kunnet få amning til at fungere da jeg ikke havde noget mælk. Det har jeg været enormt ked af og følt mig som en lorte mor, hele tiden at skulle forsvare at mine børn er flaske børn… så am du bare så længe i har brug for det og op i røven med resten❤️
  Knus en Aalborg pige

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bjarne

  Hvor er det dog modbydeligt, at alle skal have en mening om andre end dem selv! Der skal påduttes, advares, dikteres, irettesættes og rådes i ét væk!!
  Måske var det en idé, at lade mødre/fædre gøre som de selv ønsker og finder bedst – og komme med gode råd til dem, hvis de ønsker hjælp!
  I denne situation er jeg ganske sikker på, at barnets mor er den bedste til at mærke og føle, hvad der virker bedst!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den rigtige mad hjælper dig til graviditet