Hjemmegående husmødre typer

Det var jeg ikke forberedt på

Jeg havde en ret vild oplevelse i morges med de to store. Alma startede jo i SFO i onsdags i sidste uge, det vil sige at i dag var hendes fjerde dag i SFO. Om morgenen har jeg jo Arthur med i bilen, så når de store skal følges i skole og SFO, så skal han med ud og over på skolen.

Jeg nævnte for dem i sidste uge at på tidspunkt, når de føler sig trygge og er store nok, så kunne de jo selv bare løbe ind, hvis mor smider den af lige ved porten. Jeg havde sådan set regnet med at den dag tidligst vil komme en gang næste år, måske først når Alma gik i første klasse. Men i morges regnede det helt vildt og normalt når vi har Arthur med, så går det bare lidt langsommere, fordi han jo ikke går lige så hurtig som os andre og hvis jeg skal bære ham, så går jeg heller ikke lige så hurtig som når jeg ikke bærer ham.

Alma og Albert sagde i bilen at de bare ville løbe ind alene. Jeg testede Alma og fik hende til at svare på, hvad hun skulle gøre, når hun kom op til sin SFO og hun svaret fuldstændig uden fejl og var helt oppe at køre over at hun gerne måtte gå ind alene. Jeg tror ikke at jeg havde givet hende lov, hvis ikke hendes storebror var der. Hun skal ind på førstesalen og Albert skal ind på andensalen. Albert har aldrig givet udtryk for at han havde lyst til at gå alene ind i skolen, så jeg har altid fulgt ham helt op til klasselokalet, men i morges var det som om at Alma med sin selvsikkerhed også styrkede hans og de løb hånd i hånd ind på skolen op i deres klasser.

Jeg blev dog holdene i bilen for at holde øje og så kørte jeg er Arthur i vuggestuen. Det var godt nok en besynderlig oplevelse.  Skete det lige? Ja det gjorde det, mine børn er nu så store at de rent faktisk kan følge sig selv i skole. Jeg gjorde det kun, fordi jeg kender min datter så godt som jeg gør. Hun er vanvittig selvstændig og meget intelligent. Hun er langt over niveau i forhold til problemløsninger og opgaver og hun tænker allerede meget mere selvstændigt end andre børn på hendes alder og end hendes storebror. Det er ret fantastisk at se hende folde sig ud på den her måde og at se hvordan hun har en positiv indvirkning på sin mere introverte bror og jeg kan se at hun nyder ansvaret.

Men alligevel, så havde jeg en lille følelse i maven af at det måske var lige modigt nok at lade dem løbe op selv, men på den anden side så er det vel også det opdragelse handler om? At give slip, når børnene selv er klar og selv giver udtryk for det og hele situationen selvfølgelig giver mening. Jeg tænker lidt at vi tager den fra gang til gang. Jeg er ikke selv klar til at aldrig at skulle følge dem op i deres klasser mere he he. Men de dage, hvor man er lidt presset med tid eller vejret er virkelig dårligt og at de selvfølgelig også selv har lyst, så er det jo bare en virkelig god Løsning.

8 kommentarer

 • Kristina

  Jeg er bare så enig med dig Sarah Louise!

  Det er helt individuelt hvordan børn er, jeg har også fulgt mine (selvom vi boede lige ved siden af skolen) i de perioder jeg har haft mulighed for det (barsel, da jeg møder tidligt hver dag)
  Nu er de ‘små’ 10 og 12 og har i næsten et år taget bussen 4 km i skole… Det krævede også en tilvænning på 6 uger hvor mormor kom og fulgte… Andre ville måske kunne gøre det på en uge, men jeg vil tusind gange hellere være sikker på det bliver en god oplevelse end en fiasko!
  Tiden er også anderledes fra da jeg selv var barn, bilerne kører bare stærkere og nogle folk er bare mere syge i hovedet… Så jeg vil til enhver tid hellere pakke mine børn ind i vat end at hente dem i kapellet…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Mine børn har cyklet selv i skole fra 0. klasse -1 km på cykelsti. Det er hhv 13 og 11 år siden. Er forældre virkelig blevet så beskyttende på så få år? Jeg tænker da børn har behov for at vise at de selv kan gå i skole, uden mor skal følge dem helt hen til klasseværelset?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Mine børn har cyklet selv i skole fra 0. klasse -1 km på cykelsti. Det er hhv 13 og 11 år siden. Er forældre virkelig blevet så beskyttende på så få år? Jeg tænker da børn har behov for at vise at de selv kan gå i skole uden mor skal følge dem helt hen til klasseværelset?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Min datter kørte selv i skole på sin cykel (100 meter på en lukket sti) 4 dage efter hun var starter i o klasse. Så kunne jeg se på min tlf når hun var ankommet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lullu

   Hvordan ku du se det på din tlf?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jana

   Børnene logger ind på en skærm når de er ankommet til skole og det er så en app man har på sin tlf. Sådan fungerer det hos os😃

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Synes det er fint at lade dem selv tage det ansvar som de nu engang selv gir udtryk for de kan og vil.
  Derhjemme tager begge unger (6år og 9år) skolebussen. Storebror har gjort det i flere år. Mens lillesøster kun har gjort det i en kortere periode.
  Lillesøster vil helst kun når hendes bror osse er med. Og det synes jeg er helt ok. Hun har stadig behov for trykhed, så det skal hun ha indtil hun føler sig tryk nok til osse at kunne gøre det de dage han ikke er med bussen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Min datter går i 0 klasse og har længe selv gået ind, vi sætter dem af ved Kiss and drive 😉 det var der mange det gjorde før min datter, så jeg spurgt hende en dag om hun ikke også kunne det og SFOen kan os sende dem ud til skolegården 😉💪🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmegående husmødre typer