Et seriøst spark i egen røv

Det har gjort for ondt til at jeg kunne fortælle jer det

Det er ved at være et par måneder siden at det skete. I den første tid, kunne jeg slet ikke holde ud at tænke på at det var sket, så jeg tror bare at jeg lidt prøvede at ignorere alle de dumme følelser. Men i går, da jeg var i sommerhuset, var det ligesom at blive ramt lige i maven.

Arne min dejlige nabo og min skytsengel i den korte tid, jeg fik lov at kende ham, er død.  Hver gang jeg taler om ham kommer jeg til at græde. Og hver gang jeg har forsøgt at skrive dette indlæg, pibler tårene frem og det gør de også nu, men jeg vil alligevel forsøge at ære hans minde så godt jeg kan.

Da jeg sidste år købte sommerhus, mødte jeg Arne for første gang. En meget livsglad, stærk, smilende, klog, omsorgsfuld, sjov, vidunderlig og et smukt menneske. Han stormede lige ind i mit hjerte med hans gode humør, humor, visdom og alle hans gode ideer til, hvordan jeg kunne gøre min have fin og flot. Arne var nemlig et meget kreativt menneske og han kunne ikke  holde ud at bare sidde stille.

Da jeg møder Arne, har han haft kræft i flere år og var i virkeligheden godt medtaget, men på en eller anden måde, har han imod alle odds overlevet og hver eneste dag gik han i haven og arbejdede hårdt. Men ud over at han var så fuld af energi og altid smilende, så var han også et enormt inspirerende menneske, ikke kun fordi at han var så stærk i sin kamp imod kræft og bare nægtede at dø, men også fordi at han var så enormt livsklog. Arne har udgivet flere bøger og har en vidunderlig selvindsigt og forståelse for andre mennesker.

Jeg har brugt flere sommeraftener med ham, hvor vi bare har talt om livet og alle livets finurlige udfordringer. Jeg har altid kunne finde trøst og fornuftige ord hos Arne. Han var som den far, jeg aldrig fik. Jeg har i de perioder, hvor jeg har været nede  eller været stresset, kunne tale med Arne og han har altid hjulpet mig med at se lidt lysere på tingene og se tingene i et andet perspektiv, end hvad jeg ellers ville.

Nogle gange kan jeg tvivle på, hvad han en fik fik ud af det den anden vej. Han fik selvfølgelig en masse kærlighed og jeg tror at den glæde han så i øjnene hos mig og børnene,  var en stor gave for ham. Og nu græder jeg igen…..

Han fortalte mig sidste år at jeg nok skulle indstille mig på at han ikke havde lang tid igen. Men jeg kunne ikke bære tanken om at miste ham, så jeg forholdt mig bare ikke til det. Han har været som en engel send fra gud, han  gav mig en følelse af at mennesker sagtens kan være gode uden at de forventer en masse tilbage. Han understreger ligesom den faktor at der er masser gode mennesker ude i verden. Han fik mig altid til at føle mig en smule mindre fortabt, når jeg mistede tilliden  til mennesker.

Men selvom at Arne ikke længere er hos os, så er han alligevel alle steder oppe i det sommerhus. Han efterlod så mange minder i hele haven. Han spurgte faktisk aldrig om lov, når han lavede noget ind i min have. Det var altid en overraskelse, når jeg kom op i haven, så vidste man aldrig om Arne havde været på spil. Han var så vanvittig kreativ og gjorde ting i den have, som jeg aldrig selv kunne have gjort eller selv have fundet på. Jeg havde altid fuld tillid til ham.

Ungerne skændtes altid over at der kun var to gynger og det havde han selvfølgelig bemærket. Det betød at jeg altid skulle løse  konflikter omkring hvems tur det var til at gynge. Men så en dag, da vi kom op i haven, så vi at gyngestativet havde fået en tredje gynge!. Arbe havde nemlig sat en ekstra pæl på og forlænget gyngestativet, så nu kunne alle tre børn gynge uden nogen problemer. Jeg husker at jeg blev så glad, at jeg er begyndte at græde, sikke et arbejde, han havde lagt i det og helt uden at forvente noget til gengæld. Den slags uselviske handlinger, har jeg oplevet meget lidt af i mit liv.

Jeg havde også et stort område på min grund, hvor der lå to store træstammer som var fuldstændig tilgroede og jeg anede ikke hvad, jeg skulle gøre med dem, så jeg gik bare rundt og gloede på det.  Men så en dag da vi kom der op, havde Arne fjernet alt ukrudtet, alt græsset, alt jorden omkring træstammerne og så havde han også fjernet al bark og lavet dem fine og flotte og den ene havde han plantet blomster omkring og den anden havde han hugget, tilpasset og lavet sådan en lille bænk med små stole til, til børnene. Jeg troede simpelthen det var løgn, da jeg så det. For det første har det krævet mange dages hårdt arbejde og for det andet, så fatter jeg slet ikke, hvor han fik ideerne fra.  Han kom også med søde små blomster til børnenes legehus, det var også ham der redefe mit hus fra at blive smadret fra et kæmpe træ, der var ved at vælte. Det var imens at han var ved at blive rigtig syg, der var han kravlet op i et andet træ og bundet det er træ, der var ved at vælte fast, så det ikke ville vælte ned over mit hus. Det var også ham der sendte et billede af at nu havde han pillet hele min pavillon fra hinanden, fordi at den var ved at blæse væk. Det var også ham, der hjalp mig med at binde trampolinen fast til et træ,  så den ikke ville vælte rundt, når efterår og vinter storme slog til.

Hver gang at der ligesom var ting jeg ikke lige havde tænkt over eller ting jeg ikke kunne overkomme eller bare ikke fik gjort, så var Arne der. Han var vitterligt min skytsengel. Tænk engang at jeg var så heldig at få lov at have ham i mit liv.  Og selvom jeg godt ved at vrede ikke er klædeligt, så kan jeg under alle tårne godt blive vred, fordi jeg ikke fik lov at møde ham noget før. Knapt et år fik jeg lov til at han berigede mit liv med kærlighed og visdom, men jeg kunne have brugt resten af mit liv med den mand som min guide og ven. Det er helt vildt, hvordan et menneske som man aldrig har mødt før på så kort tid, kan give en, en følelse af at han har manglet altid og altid vil mangle fremover.

Sidst jeg så Arne, kom han som altid over i haven for at sige hej. Jeg kunne godt se at han ikke havde det godt og inde i mit hjerte anede jeg også at det nok var sidste gang at jeg så ham. Og Arne som altid siger tingene som de er, sagde også til mig at det nok var sidste gang og så gav han mig et kæmpe kram, selvfølgelig begybdte jeg at græde og så sagde han at det skulle jeg holde op med for det var uundgåeligt og  at han var klar. Så tog jeg mig sammen og han snakkede videre, om hvad han synes jeg skulle gøre med de stammer, der var tilbage bag huset. Meget typisk Arne. Altid kreativ og i gang med et eller andet projekt. Jeg tog ham bare ind, sugede ham til mig, jeg stod og kiggede på ham og prøvede at lade være med at græde og bare holde om ham imens han snakkede løs og fire dage senere, forlod han denne verden…..

Men hans aftryk er alle steder i mit liv. Jeg kan stadig høre alle hans gode råd i mit hoved, når jeg føler mig lidt vildfaren og han er fysisk i hele min have. Jeg kan ikke være i mit sommerhus uden at mærke Arne. Men hold da op, hvor han mangler.  Når jeg kigger over i hans have, så er han der bare ikke. Og han kommer heller ikke længe over til en kaffe, der er ikke flere små hyggelige overraskelser eller vise ord eller varme kram, når man har brug for det. Men jeg er dybt taknemmelig for den tid jeg fik Lov at have ham. Og når jeg virkelig savner ham, så læser jeg  i den bog, han har skrevet og så er det næsten som om at jeg kan høre ham.❤️🙏😞

Arne og Arthur- Arne spurgte om Arthur ville redde hans hår og det synes Arthur var meget sjovt, for der var jo ikke noget hår hehe❤️

40 kommentarer

 • Kære Sarah Louise

  TAK for dine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Sarah Louise

  TAK for ordene om Arne – de rørte mit hjerte og fik tårerne frem.
  Jeg har genkendelse på din smukke beskrivelse af Arne.
  Ja, Arne var et specielt menneske, som var interessant at lytte til.
  Det er dejligt at høre, at du oplever Arnes energi fortsat er blandt os – det kan jeg nikke genkendende til, og det trøster mig.
  Gennem Arne og hans Mentalhygiejniske Træningsprogram lærte jeg at leve livet og ikke bare eksistere, som jeg ellers havde gjort i mange ord. Jeg fik en ny forståelse for kærligheden – at kærlighed er tillid til og respekt for mig. Når jeg lever kærligheden til mig, kan jeg derefter leve kærligheden til andre – men jeg må starte med mig.
  Det har du sikkert allerede læst i bogen, kære Sarah Louise, sammen med mange andre visdomsord fra Arne.
  Ud over Arnes bogudgivelser som du skriver om, nåede Arne også at forfatte flere blogindlæg, som er værd at læse
  https://www.dinevalgerditliv.dk/arneolsensblog/
  Mentalhygiejnisk Trænings hjemmeside dagenstanke.dk er pt. desværre nede, men kommer hurtigst muligt op igen.
  Jeg nåede at kende Arne i 15 1/2 år, og jeg er dybt taknemlig for hvert øjeblik.
  Tak for dine varme og kærlighedsfulde ord om Arne.
  Kærlige hilsner
  Tina Rem Rasmussen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Meget smukt og rørende indlæg! Han er der endnu, selvom du ikke kan tale med ham fysisk – så er jeg sikker på, at han stadig passer på jer, som den skytsengel han var, da han var jeres nabo 🙂 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  Jeg sidder selv her og græder efter at have læst dit indlæg. Jeg har selv mistet min far pludseligt. Tænker meget på dig <3 skønt at Arne har sat så mange vidunderlige spor i jeres have.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  På side 99 i bogen står der: “ Ret dit hoved op, tag ansvaret for dit liv, og fremstil den ret, du mener er din, og hvil så i kærlighed til at du modtager det, som er din sandhed “.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Aj, ai Sarah. Er det ham. Hans bog er min bibel sammen med positiv kortene. Læser dem hver dag. Hvor er du fantastisk heldig at have mødt ham.
  Jeg ville ønske, det var muligt at høre dig fortælle om ham.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Hvor er det bare utrolig godt og smukt skrevet ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh, det er bare sørgeligt. Han lyder som en herlig mand!
  Håber I får hygget lidt i weekenden, til trods.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Luise

  😭😭😭😭😭😭😭😭😭 Rip Arne 🕊️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Kære Sarah
  Hvor er det fint skrevet. Kan godt forstå, det er svært, men som du skriver, er det helt fantastisk at han har været i dit liv! Og det kan du heldigvis tage med dig. Er sikker på han passer godt på dig og dine skønne unger❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Maria Mejnborg Andersen

  ❤️💙❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Kære Sarah, det er meget svært at miste – men du vil lære at leve med det (jeg taler af erfaring)
  Arne er nu en stjerne på himlen og I tænker på ham, når I går rundt i haven og bruger de ting han har lavet. Pas på dig og dine.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  ❤❤❤
  Tårerne triller ned af mine kinder nu, men det var virkelig flot skrevet ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  ❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stefanie

  Frygteligt du skulle miste ham, sad og tænkte på ham forleden da du lagde op du skulle rive det ene hus ned.
  Også skriver du dette bevægende og meget rørende indlæg, det sinpelthen utrolig hvad et menneske kan gøre ved en ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Årrhg hvor jeg føler med dig… der er en mening med alle man møder på sin vej !!! ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Det gør mig meget ondt at høre.
  Jeg kan jo forstå gennem dine skriv, at din nabo kom til at betyde meget for du og børnene.
  Jeg kondolerer.
  Ære være Arnes minde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Så smukt skrevet. – han lyder som en herlig mand ❤️ Jeg fik helt tårer i øjnene – forstår virkelig godt du savner ham 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nete

  Åh Sarah, det er jeg ked af at høre. Man var ikke i tvivl om at l havde en helt særlig kemi og jeg kan huske når du viste “os” de fine kreative ting Arne havde lavet. Wow, tænk at l fik lov at opleve det sammen, også selvom det kun blev et år. Minderne vil l altid have sammen med de fine ting han lavede til jer. Jeg forstår godt du er ked, og bliver ked. Jeg kondolerer – Arne kigger helt sikkert med som den skytsengel han er og var❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Lise

  Så smukt skrevet. Jeg fællede også en tåre mens jeg læste. Han var da en fantastisk mand og kan godt forstå at du er ked over at han ikke er der mere. 💞

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Beina

  Så smukt skrevet ❤️ er sikker på at du og dine børn betød lige som meget for Arne, som han gjorde for dig/jer ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Sådanne mennesker er guld værd og betyder alt, der er alt for få af denne slags, som beriger ens liv med en al deres omsorg, erfaring og betydningsfulde visdom ❤
  Sådan nogle reserve bedsteforældre har jeg, som nok heller ikke er her mange år endnu, det kan jeg dog slet ikke bære at tænke på endnu, ved det bliver det største savn – de har været der for mig siden jeg mistede mine forældre 💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  ❤️❤️😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kitt Holm

  Ååhhh gud smukke, tårende triller ned af mine kinder og jeg har det så skidt med at jeg skrev i går, at du skulle høre om han ikke havde en busk ryder. UNDSKYLD smukke og kondolere😰😭❤❤❤❤❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Så smukt skrevet ❤️ Sender alle mine tanker til dig ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Ingen tvivl om at han er med jer og passer på jer ❤️ I betød os meget for ham – det kan man høre 💙

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Ansbæk

   ♥️Hej hjerte Varme Sarah Louise & 3 Kærlig søde sjove børn❤️
   Det var smukt tænkt & Skrevet alt det her Wauw hvor han dog hygge smiler ♥️
   Elskede jer
   Og Vildt et overskud at han lavede alt det lækre til jer
   Da han var så syg med et hjerte af GULD 😿😻
   Det var hårdt men rart at se billeder af ham og din søde dreng Kærlige lille væsen ⭐️🌸
   Takker for at kunne læs
   Følge dig og dine børn her
   I fortjener for alt i verden ♥️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke

  Gud hvor fantastisk Sarah 😱😞❤️Jeg sidder og tuder😭💔tak for at dele, både historier og de flotte billeder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Sarah. Det er meget smukt den måde du viser dine følser på over for et godt menneske/Arne. Som har været dig en stor støtte både for dig og børnene. Sarah du har også et stort hjerte som du skal passe på. God Weekend Allan.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Andersen

  Stort kram til dig ❤
  Livet er ikke altid nemt og er sikker på at Arne kigger til dig engang imellem…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  RØRENDE 😭❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Sikke et smukt og rørende indlæg Sarah ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Meget smukt skrevet Sarah ❤️✨

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kia

  Kondolere ❤️Virkelig smukt skrevet om et smukt menneske! Der er ingen tvivl om at Han har betydet noget for dig – og fortsat vil være en del af dit liv bare fra et andet sted ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majken

  Smukt og rørende ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Så smukt
  Du
  Skriver om Arne ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Hvor er det smukt skrevet sarah❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Så smukke mindeord – jeg kan virkelig mærke hvor stort et aftryk han har sat i jeres familie. Synd du ikke fik længere tid med ham, men skønt at du nåede at lære ham at kende❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  ♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Madsen

  RIP 😢 det gør virkelig ondt at læse 🙏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et seriøst spark i egen røv