Mor med ny bekymring

Hvordan får jeg råd til at rejse så meget?

Jeg oplever at der er en ekstrem nysgerrighed på min økonomi og for tiden spørger mange ind til, hvordan jeg får råd til at rejse så meget som vi skal, de næste 6 måneder. Egentlig gider jeg ikke rigtig at tale om min økonomi, fordi folk reagere voldsomt på det og i jantelovsdanmark, skal man jo ikke tro at man er noget og har man det lidt for godt, så står folk i kø, for at hive en ned. Det er super ærgerligt, for der er helt sikkert ting som jeg ikke viser, fordi at nogle folk er som de er.

Jeg vil lige starte med at sige at hvis man er en af de største bloggere i danmark (uden at lyde for selvfed, så var jeg den første mega-bloggere i dk for over 8 år siden), så er lønnen jo også derefter. Mascha Vang er et godt eksempel og har offentlige regnskaber pga. hendes virksomhedsform og hun tjener ret godt. Jeg har en anden virksomhedsform og har derfor ikke offentlige regnskaber, men vi er begge 2 i den meget høje ende af blogbesøg. Man skal selvfølgelig stadigvæk være en god forretningskvinde og vide, hvad man skal gøre med alle de læsere, for at tjene godt. Derudover har jeg også investeret i flere firmaer og ejer et badetøjsfirma. Jeg har været selvstændig forretningsdrivende i snart 18 år 🙂 Min influencer karriere er et sidestykke til alle andre projekter. Jeg deler, det jeg har lyst til og som er relevant.

Og så prøver jeg at være fornuftig med min økonomi. Eksempelvis skal vi 2 uger til sydfrankrig, men det er igennem en hjemmeside, hvor man kan lave såkaldt home-swap. Dvs. jeg låner mit hjem ud til dem i Frankrig og de låner mig deres. Dvs. den egentlig udgift er flybilletterne og er man ude i god tid, så får man dem til Frankrig ret billigt. Thailand turen er til gengæld noget jeg har sparet op til i over 10 måneder. Og der bruger jeg lang tid på at finde gode deals og booker selv hotel osv, så jeg bruger ikke et rejsebureau.

Vores tour igennem sverige og norge bliver kør-selv oplevelser og der skal vi ikke bo på luksus hoteller, men på steder, hvor natur er i centrum. Så der er mange måder at rejse på og det behøver ikke at koste en million:) Danmark er et populært land, så det er ret nemt at finde folk, der vil bytte. Så sent som igår, var der et par, der ville bytte hjem til en virkelig fed lejlighed i London. Den takkede vi så nej til lige foreløbig, da vi allerede er ret booket op.

Jeg håber, det gav lidt klarhed og ikke mindst inspiration og mod på at prøve at tænke ud af boksen, når det kommer til ferie. Kram herfra

13 kommentarer

 • Helle

  Jeg er hverken blogger eller tjener mange penge. Men min hel store passion er at rejse og det betyder at jeg skal være rigtig god til at prioritere mine penge.
  Af en eller anden grund så vil folk meget gerne blande sig i hvordan jeg får råd til mine rejser og det er så irriterende. Der kommer udbrud som “jeg forstår ikke at du har råd til at rejse så meget” (rejser ikke specielt meget synes jeg selv), “du må jo være millionær” (nej) osv osv. Altid føler jeg, at jeg skal forsvare mine rejser og hvordan jeg får råd til dem. Mange af dem som giver kommentarer kommer fra andre der rejser. Jeg ser at de er på skiferie, en charterferie og spaophold. Det i sig selv er dyre typer af ferier. Jeg kan rejse 3 uger i Sydøst Asien til samme pris som 1 person på skiferie i en uge. Planlægger selv mine rejser som du også skriver du gør. Og så sparer jeg op! Jeg har mange ting i min hverdag som jeg ikke prioriterer, til gengæld kan jeg smide en stor sjat på opsparingen. Har ingen gæld ud over et billån. Det er sådanne ting jeg er nødt til at fortælle folk (selv familien) fordi der bliver stillet SÅ mange spørgsmål.
  Så jeg kan levende forestille mig hvor meget du bliver spurgt og jeg forstår i den grad din trang til at knytte et par kommentarer til det, sådan har jeg det også.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cool nok!
  Ingen er vist i tvivl om at du selv tjener dine penge og endda mange af dem.
  Naturligvis bestemmer du helt selv hvor ofte og hvor dyrt du rejser og det skal du på ingen måde undskylde overfor nogen af de, desværre, ret mange Jantelovs-dyrkere:-)
  Bare gi’ den gas, girl – det har du fortjent!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inger

  Kan slet ikke forstå at det har nogen betydning for nogen hvor du har dine likvider fra og hvordan du bruger dem🙈 Godt være at du deler meget ud af dit liv men at du skal fortælle hvad og hvordan fatter jeg ikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Tvivler egentlig også på, at der er nogle der overhovedet gider spørge om det. Men så er der jo lidt at skrive om.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Sarah du er så sej!!!! Hvor skal I hen i Norge? Norge er et helt fantastisk land! Hvis I får muligheden så er der en ø der hedder Hvaler som er virkelig smuk! Sammen med Drevsjø lidt længere oppe i Norge!😍😍😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Jensen

  Hej 😊
  Du er bare så sej, jeg beundrer dig for, at du gør det så godt. Specielt den måde du er mor på, er sådan et godt eksempel.
  Rigtig god tur 👍 hvorend det går hen.
  Knus fra Anette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sus

  syntes du er en god mor – og hvad du tjener rager ikke hele danmark der altid nogen der nyse omkring det emne dertil siger jeg det en privatsag hvad folk tjener og bruger deres penge på og til – kunne jo også være man en god person der dygtig til at spare op og ikke bruger rup og stub det man for ind – jeg selv været selvstændig med OST det tilbage til 70/80 erne vi tjente fede penge dengang og brugte dem på rejser når vi kunne rejse skøn tid ville ikke være foruden – god ferie til jer alle og husk nyd det 💜💜☀️☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Ej hvor sejt. Hvilken side bruger du til houseswap? Har lejlighed på Christianshavn og vil så gerne nytte med nogen i udlandet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sommer

  Karina Leonora: de låner jo også deres hjem ud, og tager samme risiko, så mon ikke de er ordentlig mennesker? ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Powerwoman! Du tjener dine egne penge, og bruger dem på skønne rejser med dine børn. Håber det bliver nogle gode ferier ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Det er vist de færreste, som sidder på deres flade røv og dovner den, som har råd til rejser… Til gengæld, så har de masser af tid, til at dyrke misundelse, og undre sig over hvordan arbejdende folk har råd til rejser 😴😴
  Rigtig god “ferie” til jer. -som selvstændig har man jo aldrig helt fri, men det er nok ikke alle der er klar over det 🙈😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Leonora

  Er det ikke lidt risikabelt at overdrage sit hjem til fremmede på den måde? Og hvordan kan du vide at det er ikke hul i jorden du kommer til? Ikke negativt ment men bare nogle overvejelser jeg har.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mor med ny bekymring