Dette har jeg ventet på i 6 uger

Råd & tips til at rejse med børn

img_0394

Repost// Der er flere, der har kommenteret på det mod, det måtte kræves at rejse så langt med 3 små børn.  Nogle gange skal man bare kaste sig ud i det og ikke tænke for meget over, hvor hårdt det kan blive. For det kan ligeså godt blive nemt.

Det kommer selvfølgelig meget an på, hvilke slags børn man har. Vores de store forberedte vi i uger op til, ved at tale om, hvad man kunne lave på flyet. Vi forventningsafstemte med dem og de var helt klar over at ud over at snakke, så kunne man læse, tegne, spise, se film, spille spil og sove. Og det var det de gjorde. iPads var opdateret med lidt nye tegnefilm og i lufthavnen kan man finde sådan nogle bøger FULD af klistermærker som skal sættes på landskaber, dem er der mange timers underholdning i.

Husk altid ekstra tøj og tis af inden i går på flyet. Kom i god tid, så lufthavnen også bliver en hyggelig oplevelse og flyv så vidt som muligt uden mellemlandninger. Bæresele er uundværlig med en baby på ferie!

Sørg altid for at vælge smarte fly afgange. Vi fløj kl.14.30 dk tid og landede kl.01. Dvs at kl. 18-19 faldt ungerne i søvn og da vi endelig var på hotellet, kunne vi lige sove et par timer og så stadig få noget ud af dagen. Husk børn lige skal have 1-2 dage til at vende sig til det nye sted, så mist ikke modet, hvis de er sindsyge og man tror at turen bliver et helvede. Vær tålmodige! Arranger ikke for meget de første 2 dage.

De fik kakao brikker til turen op og tyggegummi til at tage trykket på ørene. Arthur fik en flaske. Sørg for ikke at give ham/hende mad for tæt på afgang for ellers risikerer i at han/hun ikke vil tage flasken. Synkebevægelser lige når trykket rammer (det mærker i i jeres egne øre)  fjerner tryk i deres øre. Det fungerer optimalt. Giv først når i er godt oppe i luften.

På de fleste fly kan man få en lille babykurv, der hænger på væggen, hvor barnet kan sove. Men det var der ikke på vores fly, men vi har heldigvis vores Sleepcarrier som vi har brugt hver dag som flytbar nest. Ellers skal de ligge i ens arme i 10 timer og DET er hårdt.

Den har en hård bund, så selvom han lå lidt skråt på mig i flyet, så lå han flat med kanter oppe til at holde ham inde. Og når jeg skulle på toilettet, kunne jeg nemt lige løfte ham og tage ham med. Den er genial! Jeg skrev om den engang HER

Ud over lidt snacks til alle 3, så havde vi færdiglavet små pakker grød med fra Semper som lige kunne presses ud i Arthurs mund. Han var vågen 2 gang i en 1,5 time pr gang og sov ellers hele vejen. Jeg nåede at se 3 hele film imens jeg drak sodavand og spiste snacks og sendte thumbs up til M 😝

Kend dit barns søvnbehov og lad være med at presse det til at sove, hvis barnet ikke er træt. Hellere en glad baby, der vil gå op og ned af gangen end en baby der skriger fordi forældrene stresser og presser barnet til at sove. Ender man i en hysterisk situation, så lav “change of scene” dvs. gå ind på toilettet med det skrigende barn. Der vil blive helt lyst og du kan med glad stemme får barnet til at snappe out of it. Fjol som du aldrig har fjollet før. Ændringen fra mørkt fly til helt lyst toilet kan ofte få dem til at ændre adfærd og så kan i lege lidt istedet. (Det virkede med Albert engang) Tænk ikke på hvad andre tænker!!! Det stresser dig kun mere.

Jeg havde pakket havregryn, pastaskruer, salt og peber og ketchup hjemmefra i kufferten, så vi hurtigt kunne få mad, hvis det blev nødvendigt. Jeg havde dog bestilt morgenmad til at stå klar 3,5 time efter ankomst i villaen, så vi kunne nå at sove og vågne til maden. Det fungerede rigtig godt!

Badevinger og solcreme var også med hjemmefra, så vi kunne hoppe i poolen med det samme. Ellers skal man bruge en halv dag på at lede efter badevinger og creme og det gider ungerne ikke. De vil i så snart de vågner.

Jeg tror det var det vigtigste, men skriv endelig ved spørgsmål, så svarer jeg så godt jeg kan. Vær ikke bange for at kaste jer ud i at rejse med børn. Det bliver oplevelser for livet for jer alle❤❤❤ og husk det er gratis indtil de er 2 år og SÅ bliver det edersparkemig dyrt!!!

img_0396

 

 

15 kommentarer

 • Rikke

  Dejligt med gode råd til at supplere med sine egne erfaringer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Sikke et dejligt indlæg. Vi planlægger selv at rejse til Thailand til April næste år(Min mand har familie dernede) Nu har vi Felix på 9 måneder og til september venter en lille ny. Så vi skal afted med to helt små. Vi er selvfølgelig spændte på om det nu bliver for hårdt, men vi er optimistiske og håber på at alt nok skal gå. Men flyveturen med to helt små, er vi meget spændte på. Tak for gode råd! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du og din familie er bare så smukke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Hvilken modermælkserstatning bruger du? Ammer du? Er selv lige blevet mor og er så nervøs for at tage nogen steder fordi j ammer:(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Jeg bruger Allomin:) ammer ikke da Arthur har refluks. At amme gør det endnu nemmere at rejse, så skal du ikke pakke mad

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Mon du kan fortælle navnet på det sted i bor ? Eller er det så reklame ? Leder efter det perfekte sted til en ferie med en 3-årig og en 3 mdr. gammel baby, og det ser bare top lækkert ud hvor i er!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Fortæller når jeg kommer hjem❤ Så ved jeg om det kan anbefales 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Fantastisk – tusind tak for svar Sarah ❤ Nyd resten af jeres vidunderlige ferie!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg gruer for 24 timers tur med pige på 21 måneder når vi skal til new zealand :/ der er heldigvis kun 1 mellemlanding men yikes det bliver spændende 🙂 Lige nu suger jeg til mig af andre fly råd til små børn 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mifi

  Rigtig gode ting du har skrevet. Vi skal rejse til new York når min dreng er 9 mdr.. jeg er rigtig nervøs for når vi skal ud og hygge og gå rundt. Er bange for han bliver for træt osv.. vi tager på hotellet og slapper af osv.. men det er mere når man er ude og han pludselig bliver utilpas pga vi er udenfor osv.. håber det vil gå godt med drengen når vi skal være udenfor konstant 😩 Han har selvfølgelig sin klapvogn. Men stadig 😩😩😩 første rejse og masser af bekymringer haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Hej Sarah
  Hvordan er det med bleer i Thailand? Er det til og finde nogle som ikke er fyldt med parfume osv.? Er netop så småt gået igang med og pakke til vores tur på ialt 40 dage i Thailand – virkelig mange bleer 😳🙈😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Ja der er masser af udvalg. Der er supermarkeder alle steder og 7/11 hvis det går helt galt. Jeg pakkede kun bleer til 2 dage.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Sjovt som man altid tror, at de ikke har nogle ting i andre lande. Selvfølgelig har de da bleer 🙂
   Du kan måske med fordel pakke lidt vaskepulver uden parfume (hvis du bruger det?), da det godt kan være svært at finde i andre lande end DK ;-).
   God ferie – 40 dage lyder fedt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Tak for tips
  MEN så er der sådan nogle som mig rejste sidst for 7 år siden og kan stresse helt vildt over hvordan og hvad man skal i en lufthavn?
  Og hvordan man arrangerer sikker transport fra lufthavn til hotel?
  Ej men altså tænk sig at et voksent menneske kan stresse over sådanne ting, men det gør jeg sgu

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Kom 3 timer før afgang hvis i flyver langt. Check ind og få styr på gate. Spis lidt lækker mad og gå til gaten. Mht. transport så skriv en mail til hotellet og de sørger for at hente jer. De står med et skilt ved udgangen og køre jer til hotellet❤

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dette har jeg ventet på i 6 uger