Jeg kan ikke helt følge med

Hvad er folks problem mon?

Wow jeg bliver nærmest overfaldet, fordi vi er taget på ferie EFTER skolestart. Eeej puha vi gør tingene anderledes and andre og DET kan folk sleeet ikke finde ud af.

Ude i den store verden, er der mange familier, der gør tingene og lever livet anderledes end mange hjemme i lille bitte Danmark. Vi rejser når vi vil og altid i samarbejde med skolen. Idag blev jeg også kaldt en so…. fordi jeg har taget børnene fri og giver dem en vidunderlig oplevelse…. Hvad er det dog, der provokerer folk i sådan en grad at de hiiiidser sig op? Lol

For det første går mine børn kun i 0 klasse og 1. Klasse, så slap af folkens!!! og derudover er de begge to meget fremme i forhold til niveau, så nogle fridage betyder intet. Det er individuelt fra barn til barn om de stadig kan følge med efter fravær eller sygdom. Mine kan.Var de bagud eller generelt havde det svært ved at følge med, så havde jeg selvfølgelig taget hensyn til det.

Derudover er det selvfølgelig i samarbejde med skolen, der vil sige HVIS de tilfældigvis skulle gennemgå noget meget vigtig, så bruger vi tid på det i ferien. Men denne uge er ren opstart og hygge. Vi har har allerede inden skolestart brugt opgavebøger som hygge og de elsker bøger med opgaveløsning på skole niveau.

Så lad os lige få nogle ting på det rene. Jeg gør ikke noget, der ville skade mine børn. Jeg vurderer med deres lære at de sagtens kan tage fri. Der er lavet en plan og mine børn stor-trives. Og når det er sagt…. så kommer det jo slet ikke andre ved, hvordan vi vælger at leve vores liv og folk må forstå at livet kan leves og læres på mange måder. At være rummelig og se tingene i et andet perspektiv, vil klæde mange mennesker. Jeg har aldrig ladet mig styre af andres fuldstændig ligegyldige håbløse meninger og det kommer heller aldrig til at ske✌🏻

Til info har vi i vores skole et system, så Alma allerede har gået 3 måneder i sfo med sine klassekammerater og hele sidste år, besøgte børnehaven 0. klasse 1 gang om ugen. Folk ved intet om vores liv andet end hvad de ser her som er meget lidt. Mine børn er udadvendte og kvikke. De bliver IKKE socialt afskåret af ferie!!!!!!!! De kender alle i deres klasse samt lære.

Advarsel!!!!!! Feriebilleder i stride strømme herunder.

56 kommentarer

 • Christina

  Hvor ser det hyggeligt ud 🙂 vi gør det samme, tager børnene ud og rejser en gang imellem udenfor skolens ferier – sidste år var vi 4 uger i USA midt i skoleåret. Og jeg arbejder selv som lærer på en folkeskole 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inger

  Ved godt dit indlæg er nogle dage siden Sarah .Glem alt om hvad andre mener. Vi er mange der har gjort det samme med vores børn.Aldrig nogle løftet pegefingre fra skolen men sjovt nok så var der altid stik piller fra familien om hvor dårligt det var for ungerne at rejse uden for ferien😂👻 kæft hvor har folk travlt med andre🤢

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inger

  Ved godt dit indlæg er nogle dage siden Sarah .Glem alt om hvad andre mener. Vi er mange der har gjort det samme med vores børn.Aldrig nogle løftet pegefingre fra skolen men sjovt nok så var der altid stik piller fra familien som var

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Nu er jeg selv folkeskolelærer. Og jeg synes det er helt okay at holde ferie på andre tidspunkter. Jeg har en del elever hvor mor og far kun har muligheder uden for skolernes ferie. Jeg oplever også mange børn komme glade tilbage til skolen med rigtig mange gode oplevelser og kvalitetstid med deres forældre, hvilket jeg synes vægter højt😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg havde hals betændelse og kom i skole ugen efter skole start ,man overlever tja jeg er 48 nu sååå , stop nu der kan være 1000 grunde til at man mister 4 dage i starten af skole og børene overlever , og bliver konfrimeret !og bliver færdig med skolen! og får uddannelse !slap af !!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • IM

  Hahaha…åha, hvis folk vidste hvor mange ude i verden, der hjemmeskoler eller rejser rundt som familie og har børn, der på ingen måde lider nød. Måden hvorpå læring foregår i skolen går iøvrigt stik imod forskning om, hvordan man lærer bedst, haha …. folk udtaler sig, som de har forstand på. Nyd din ferie og fremtidige ferier, børn udvikler sig ufatteligt af at komme ud i den VIRKELIGE verden. Det er trods alt den, de en dag skal ud i.

  Og alle der sidder i hamsterhjulet, går altid i panik, når nogen tager selvstændige valg 😛 og de taler tit om at det er vigtigt, at børn bliver selvstændige. Jeg tænker tit, hvordan deres børn mon lærer det 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise S

  Min datter går i børnehave og min søn er så lige startet i 2. klasse. Vi tager til Bulgarien på lørdag og jeg kan SLET ikke se hvad problemet skulle være i dette. Grunden til vi har valgt uge 35 frem for uge 28-29-30, som de havde ferie, er for at spare 10.000 kr for os 4 mennesker. Så kan folk sige, jamen så vælg da noget billigere hvis I ikke har råd, men NEJ, vi VIL derned i år. Min søn laver da de lektier som klassen lavet den uge og hvad folk skriver herinde om socialt samvær børnene mister i starten af skoleåret. AAARH rolig nu, hvis de kommer udenfor fællesskabet pga. 3-5 dages fri fra skolen, så må der være andre problemer ind over den klasse/det barn end det. Håber dine små børn havde en DEJLIG tur Sarah! Og at de ikke er helt udelukket fra fællesskabet nu 🤣

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rie

  Hahahaha….det er jo så morsomt det her😂😂😂 tænk at folk kan hidse sig sådan op over, at man tager på ferie med sine børn. Så vidt jeg kan læse det drejer det sig om sølle 4 dage😂😂😂 de 4 dage som de “mister” i skole (og her taler vi 0. og 1. klasse) bliver fyldt op med oplevelser, nærvær og kvalitetstid. De 4 dage kan sagtens indhentes…så rolig madammer, ingen skade sket. Hvad med de børn der ligger syge i den første uge eller hvad med dem der flytter skole i løbet af skoleåret??? Mon ikke de også overlever ikke at være i klassen de 4 dage…det håber jeg sgu😅😅
  Noget jeg synes der er ligeså morsomt er, at hvis man vælger at lægge sit liv frem til alle og enhver, så burde man også kunne tåle lidt kritik uden at gå til angreb. Tænker at man må kunne tåle det og bare ryste på hovedet, bruge sin sunde fornuft og grine lidt over, at man kan pisse hr og fru Danmark af ved blot at have kvalitetstid med sine uge 4 dage inde i skoleåret😂😂
  Tror liiiige jeg læner mig tilbage og smækker fødderne op og venter på nye kommentarer😂😂😂
  BTW….så kom mine børn hele 2 uger for sent i skole sidste år fordi vi var så forfærdelige og egoistiske forældre, at vi prioriterede at holde ferie ALLE sammen på samme tid…og ved I hvad….de har det godt og trives😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikolaj

  Nu har jeg selv børn i samme alder og kender min børn godt. Og jeg ville ikke have de mindste skrupler over at ta på ferie med mine børn udenfor “normale” sommerferie.

  Jeg tror på at børnene modnes og lære langt mere på en ferie i en fremmede kultur, end en skole kan lære et barn om kultur, forståelse, medfølelse, dannelse osv på et helt år. Så bliv ved med at oplev verden, se nye steder, gør dine børn nysgerrig, videbegærlig og vis dem hvordan man elsker hinanden, for det er vigtig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MissB

  Ligesom Kløvedal og Beha familien siger, så lærer man så meget når man er ude i og vise sine børn verden ♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Andersen

  Hvad med læger, politifolk, brandmænd, lokomotivfører osv- de arbejder 365 og kan ikke altid holde ferie i børnenes sommerferie. Skal de så ikke holde ferie med deres børn, fordi de kun kan få ferie udenfor skole ferien? Tænker Sarah Louise er fuldstændig i sin gode ret til at tage sine egne beslutninger for sine egne børn:-)!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hvorfor har man så travlt med hvad andre gør?
  Jeg forstår det ikke🤷🏻‍♀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Undervise 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Men hvad med læren personen står klar til at inder ise og bliver betalt for det. Hvis der så er mange der vælger at tage ferie så kan de stå der og blomstre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg er til dels enig og alligevel ikke. Vi har selv vores datter ud i forbindelse med efterårsferien 1 1/2 uge for at tage på vores årlige tur til USA.
  Vi har snakket om at gøre det efter sommerferien. Vi vil dog ikke “snyde” vores datter for de første uger i skolen.
  Mange bånd og grupper bliver dannet i løbet af no time og det kan være svært, at komme ind i fællesskabet når man ikke har været der helt fra start. Blot min oplevelse, herhjemme ville jeg ikke gøre det, men fordi jeg vil føle at jeg snyder min datter for en “rigtig” skolestart, kan det jo godt fungere for andre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Men har du læst mit indlæg? Alma kender sin klasse og har gået i sfo med dem i 3 måneder OG hun var sammen med dem 7 timer første dag. Jeg synes at folk er hysteriske. MIT barn har ingen problemer i nogen som helst retninger i forhold til vores rejse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke

   Nej nej dine børn er jo uh så hellige og uh så dygtige. Synes du tænker på dine behov mere end deres. Der er masser af ferier at tage af i løbet af et skoleår, men du vælger lige når de starter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Det du skriver er bare dumt… intet andet

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Isabell

   Sikke noget pjat at skrive! Alle børn er vel hellige 😅 Lad hende dog være! Du burde skamme dig. At hun tage på ferie sammen med sine børn og bruger kvalitetstid sammen med dem viser da kun at hun er en vidunderlig mor. Så stop det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

   Seriøst, hvordan kan man have en mening om, hvordan eller hvornår andre vælger at holde deres ferie. Jeg har alle dage valgt at holde ferier med mine børn ( da de var små skolebørn) både i og udenfor skoleferierne. Det er der da ikke andre end mig, der skal bestemme. Vi har forøvrigt undervisningspligt og ikke skolepligt i DK. Efter mine børn er blevet store har det givet mening at forsøge at holde ferie i ferierne, da det faglige niveau stiger. Det har jeg valgt – andre kan vælge lige det de vil. Min datter, som er den største af mine børn har været i Sydafrika, Thailand, og Vietnam m.m i sin skoletid, og gæt hvad hvad: nu er hun startet i gymnasiet.. HUN OVERLEVEDE at spendere en hel masse tid med sine søskende og forældre… Rejs alt hvad du vil med dine børn både i ferier og udenfor ferier. Man fortryder aldrig den tid man har været sammen med sine børn

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Har læst det, men det ændrer ikke min holdning. Så vidt jeg kan læse, så har din datter Alma også holdt sommerferie fra sine klassekammerater og dermed været langt tid væk. Jeg er ikke i tvivl om, at du som mor bedst selv ved hvad der er bedst. Dog er det at starte i 0. Klasse stort og der er mange sociale ting og man skal finde sin plads i hierakiet.
   Jeg personligt havde nok valgt, at udsætte sådan en tur til en måneds tur inde i skoleåret, så hun var mere ”groundet” i klassen.
   Jeg synes det er lidt ærgerligt, at man som læser ikke kan tilkendegive sin holdning. Det er vel hvad man må forvente, som livet som blogger?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Alma har gået i sfo de sidste uger, så nej du har ikke ret. Og hun var også i skole første skoledag. At påstå uden at man kender mine børn at de får en dårlig start pga 4 dages fravær, er ren hysteri. At du og andre overhovedet føler sig berettigede til at komme med deres mening og dermed forlange en forklaring er jo grotesk. Ville du gå op til mig i virkeligheden med sådan en tilkendegivelse… nej for sådan opfører man sig ikke og man går ud fra at folk har styr på sine ting. Generelt skal man blande sig uden om ting, man ikke ved noget om. Dine personlige holdninger er jo mit liv uvedkommende og dine holdninger er bygget ud fra egne oplevelser. Og hvilke frygtelige konsekvenser er det, du tror der vil ske… hierarki siger du…. hun går i klasse med de fleste fra børnehaven, kender dem alle…hun var der uger inden start og hun var der hele første skoledag. Hun Har holdt et par dage fri og er tilbage mandag, hvor ALT er som det plejer. Du kender ikke mine børn, vores skole, mig, så du sidder jo bare og antager ud fra eget perspektiv på et tyndt grundlag. Og nej, fordi jeg er blogger, behøver jeg ikke udsættes for negative meninger bygget på total uvidenhed om mit liv. Der er ytringsfrihed og ikke ytringspligt. Pli og god opførsel er stadig på banen bare fordi man er blogger eller bevæger sig rundt online.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Som jeg altid siger. Der er undervisningspligt ikke skolepligt, så hvem siger børn ikke lærer ved at rejse. Jo alle de misundelig smålige jantelov regl rytter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Ja magter det ikke. Mod dumhed kæmper selv den klogeste forgæves

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Brian

  Super flotte billeder❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Leonora

  Sikke grimt sprog fra dannede mennesker. Prøv lige at tælle til 10 inden i tillæger andre mennesker alt muligt. Ja man bliver ramt på pengepung på grun af fravær. Hvis man har økonomi i orden så er det vel ligegyldigt med det lille beløb. Jesus christ hvad man skal ligge øre til efterfølgende. Gå til jeres mænd og få ordentlig knald så mange frustrerede damer herinde. Og prøv om i kan finde lidt pænere gloser frem. Det andet er bare plat.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Man bliver jo også først ramt på pengepungen, hvis fraværet ikke er godkendt❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina Leonora

   Det er korrekt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kitsa Maria

   Du skriver, at man bliver ramt på pengepungen, hvis man har fravær… det forstår jeg ik helt… Jeg skal da ik af med penge, hvis min søn er fraværende… Jeg er heeelt lost, og forstår slet ik sammenhængen mellem fravær og penge 🤔😃 Håber du vil forklare?? 😃

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Det er en ny lovgivning og kun gældende ved fravær der ikke er godkendt at skolen

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Rigtig gode feriebilleder, glade børn lærer mest også udenfor skolen 🙂
  Så nyd livet med dine børn og “skid” hul i fordomme, dem har vi alligevel af i rigt mål her i landet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle olander

  Åh hvor har folk da efterhånden alt for travlt og ondt i røven med hvordan andre lever sit liv. Der er politimænd overalt på de socialemedier😬 Iøvrigt dejlige billeder af sunde og glade børn 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Du er en fantastisk, overskudsagtig, smuk, intelligent, sjov og inspirerende kvinde og mor. Dem som skriver andet, har tydeligvis problemer med selvværdet. Afsted til terapeut med jer!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Sarah
  Du har fuldstændig ret, jeg er helt enig med din optik. Vi danskere kan nogle gange godt være lidt smålige… Måske er det bare janteloven vi aldrig rigtigt kan komme af med??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej Sarah,
  Sikken nogle dejlige tilfredse unger du har og sikke dejlige feriebilleder ☀️ Hvis man ikke synes om det du gør som person og mor, så burde man nok følge en anden. MEGA 👍🏻 fra en mor der også vil give sine børn alt hvad jeg og verden kan tilbyde på alle tider ageret 😉 Forsat rigtig dejlig ferie ☀️🏖 Knus fra mig 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej Sarah,
  Sikken nogle dejlige tilfredse unger du har og sikke dejlige feriebilleder ☀️ Hvis man ikke synes om det du gør som person og mor, så burde man nok følge en anden. MEGA 👍🏻 faren mor der også vil give sine børn alt hvad jeg og verden kan tilbyde på alle tider ageret 😉 Forsat rigtig dejlig ferie ☀️🏖 Knus fra mig 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lise

  Vi holder ind imellem også ferie med vores børn uden for skoletid – men beder altid om lov først og får altid indhentet det, de andre lærer i den uge, vi er væk med vores børn. Det må simpelthen også være at krav, for i uge 6 står mange skoler med halve klasser (fordi det er billigere at tage på skiferie dér), og det er urimeligt over for de tilbageværende børn og lærerne, hvis de skal gentage alt, de har gennemgået, en gang til, fordi nogle forældre ikke får lavet lektier med deres børn under “unormal” ferie. Frihed under ansvar!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Jeg har gennem hele mit skoleliv – folkeskoler, gymnasium og universitetet – holdt ferie uden for skolernes ferie. Også nogle gange i 4 uger! Dam Dam daaaaaa! Mine forældre er selvstændige i en turistby og har ikke kunne rejse i skolernes ferier. Folk har altid haft ondt i r**** over det! Suk! Mine brødre og jeg har altid lavet tonsvis af lektier på vores ferier. Mine forældre ville nemlig altid have os til at lave lidt mere end vi havde fået for. De ville ikke risikere vi var bag ud.
  I dag står jeg med et virkelig godt job efter min universitetsuddannelse og mine brøde er begge godt i gang med universitetet.
  Vi har aldrig taget skade af vores rejseri! Tværdigmod! Vi har lært ting som vi aldrig ville have lært i skolen og fået et helt enormt godt sammenhold!
  Så bliv ved med at rejse med dine børn! Så længe du vurderer at det gavner dem og de selvfølgelig ikke kommer bag ud i skolen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Skønne billeder ❤️ Der er da så mange, som tager børnene ud af skolen, for at holde ferie. JA, børnene har mange ugers ferie fra folkeskolen, men forældre har også et arbejde og en økonomi som skal hænge sammen, for at man kan give børnene de oplevelser 😊 Jeg vil ikke tøve med at hive mine børn ud af skolen, for at tage på ferie, velvidende at de fungere socialt og fagligt stadig 👏😊
  -i øvrigt gav jeg min søn havregrød til aftensmad den anden dag 😱 Det var hvad der kunne blive tid til, med arbejde, fodbold og forældremøde!!! Call the mamma-police!!! 😱😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sus

  Der ser skønt ud i Sverige. Jeg rejste også selv med mine store børn, uden for ferierne, da de gik i de små klasser. Min mindste er også lige startet i 0. klasse i mandags, efter et helt forår i SFO. Men alligevel undrede jeg mig faktisk også over, at du allerede tog afsted, da Alma kun havde været i skole 1 dag. Der er stor forskel på at gå i SFO og starte i skolen. På min søns skole ihvertfald, skal der læres til en masse nye rutiner. Det er spændende endelig at være “rigtig” i skole. Han nyder ihvertfald denne nye spændende tid. Men som du siger, kender vi ikke Alma og det kan være hun er helt anderledes og ligeglad lige med det.
  Ferie med sine forældre har ingen nogensinde taget skade af, tvært imod.
  Fortsat rigtig god ferie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla Lund

  Det er som om, at folkeskolen først er eksisterende og vigtig nu. Det har den da alle dage været, men da jeg var barn, var vi da tit afsted udenfor skoleferierne. Da jeg blev større, fik jeg bare lektierne med, og så sad jeg under en parasol og skrev stile – og det fungerede da SÅ fint! Hvorfor er det lige pludselig, at det skal blive et problem?mJeg er med på, at man skal sørge for, at ens barn følger programmet og skoleplanen, men det er da fantastisk, at de får noget kvalitetstid med deres mor og far OGSÅ som en ekstra ferie indlagt, hvor alle andre er i skole.
  Min datter er lige startet i skole, og hvis jeg har mulighed for det i forhold til ferie og økonomi, så vil jeg elske at kunne give hende en sådan oplevelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Skønt at du gør noget med dine skønne børn, og nogle gange lære man også noget ved at rejse 😊 Håber i har en skøn ferie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bente Krogshave

  Tak for alle de smukke feriebilleder , håber i har en pragtfuld ferie 😁😁👍🏼👍🏼

  Skid på alle de små mennesker der sidder rundt omkring og ikke har andet st lave end at lukke deres syge meninger ud ,

  Jeg har også mens børnene gik i de små klasser taget dem ud og rejst på ferie med dem 👍🏼👍🏼 De er nu 40 og 35 år pg de skønneste piger som selv giver deres børn nogle dejlige oplevelser

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg elsker at du gør hvad f***** du har lyst til… jeg er også pædagog og tilhænger af tryghed og rutiner, men..i min verden er nærhed, glade forældre og nysgerrighed på livet bare vigtigere.. Jeg er solomor til en 1,5 årige..netop flyttet fra Kbh til Sydfyn..hvor der faktisk er et stor community af hjemme-undervisning.. ikke noget vi skal, men hold nu op hvor er det fedt at opleve andre måder at leve og tænke på! Ps. Jeg er da bare dødmisundelig på det Falkenberg ophold! 😍✌️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Fuck,hvad andre siger. Hold nu k… hvor har folk ondt i røven over alle ting. Tusind tak for
  de skønneste billeder og NYD FERIEN🌞😎🍦🍹

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Hej Sarah.. må lige skrive til dig.. jeg har skrevet en kommentar til dig om hvornår Albert skulle starte i skole, og det var altså bestemt ikke ment som kritik over at i var afsted, kun ren nysgerrighed.. de starter jo forskelligt landet over.. det havde jeg bare brug for at skrive til dig.. kam så godt li at følge med og det inspirerer så meget at se de steder i besøger.. nyd ferien og glem folks grimme måde at være på. At ytre sig er så nemt når man sidder bag mobil eller pc.. det grimmeste….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda Larsen

  Jeg synes det er fantastisk at man mens børnene er små kan bruge tid med dem ❤️ Den tid der er gået godt kommer ikke skidt tilbage.
  Jeg har selv mens mine børn var små skolebørn givet dem masse af fridage i samarbejde med skolen.
  Mine børn har aldrig været udfordret på det grundlag. Hverken socialt eller fagligt. 😍
  Føl og fornem go for it ✈️ Det kan nemlig ikke ændres senere i livet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • carina

  FEDT 👍😄😍 Elsker hvert et ord du har skrevet her og er bare så enig i din skrivelse her… Som pædagog og selvom jeg ikke kender dine børn, er jeg slet ikke i tvivl om, at dine børn er så robuste og selvstændige,at den ferie her og det at vende tilbage til skolen er NO Problem for dem 👍😄 Rigtig god ferie ☀️🌴🌺 NYD det 😍♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Det er selvfølgelig aldrig i orden at nogen skriver så grimt og kalder dig grimme ting… Jeg var en af dem der undrede sig, fordi jeg tænker at den første tid i skolen er så vigtig – ikke bare fagligt, men især måske socialt. Derudover er små børn længe om at vænne sig til nye ting, så jeg ville aldrig vælge en ferie med mange oplevelser i den periode. Hellere ro og rutiner, så barnet falder til og får den bedste start i en ny kontekst og bliver en del af klassefællesskabet. I de første uger lærer de jo allermest om de nye rutiner, hvordan man skal agere i skolen osv. osv. Det lægger bunden for resten af skoleåret.
  Derfor stillede jeg mig undrende overfor dit valg og dine perspektiver på det – selvom det selvfølgelig ikke er “my business”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Enig! Tænkte også at det naturligvis er helt ok at tage børnene ud af skolen for gode oplevelser, især hvis de sagtens kan følge med ellers. Men at tage dem ud så de går glip af første skoledag, første møde med de nye klassekammerater og den første uge hvor de primært skal lære hinanden at kende, det havde jeg personligt aldrig gjort. Men selvfølgelig er det jo ens egen sag hvordan man lever livet med sine børn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Alle dine meninger er bygget på hvad du tror du ved. I vores skole har Alma allerede leget i sfo med sine nye klassekammerater i 3 måneder. Hun har mange gange været på besøg i sit kommende klasseværelse. Derudover kender ingen af jer mine børn. Alma er ekstrem udadvendt og er allerede integreret. Det ville være rart at folk forstår at de intet ved om folks liv, medmindre de lever det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Jeg bygger mine perspektiver på en mere generel viden om børns udvikling og så selvfølgelig også personlige holdninger. Jeg ville heller ikke tøve med at holde ferier med mine børn udenfor skoleferierne, men aldrig i den første uge skolestart i børnehaveklasse. Det tror jeg ikke er i barnets tarv, til trods for tidlig SFO start mv. Men det er jo bare min mening. God ferie!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Efter min mening skal børn behandles individuelt, og derfor findes der vel ikke noget endegyldigt svar for om det ene er bedre frem for det andet. Den generelle viden du mener at måtte have er jo pseudovidenskab, og baseret ud fra personlige holdninger. Sikkert fordi det er dét, der har været det bedste for dine egne børn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Arhhh pseudovidenskab ville jeg nu ikke kalde det🤣 Men du har ret i at der findes mange forskellige holdninger og meget forskning indenfor børns trivsel og udvikling. Jeg kan godt anbefale nogle bøger og artikler, hvis du er interesseret 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lykke

   Helt enig, og alle kan have deres holdninger og meninger og så længe det siges på en ordentlig måde er man i sin fulde ret til både og have den og udtrykke den. Vi kan ikke alle være ens, og man mångodr stille spørgsmålstegn ved hinanden, måske bliver man klogere af de svar man får.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Tang

   Jeg har også tit mine børn med ude at rejse uden for skolernes ferie da det ganske enkelt er meget billigere. Kunne dog ALDRIG drømme om at tage på ferie lige efter de er startet i skole efter en god lang ferie. Det synes jeg er et underligt valg og bestemt ikke det bedste for barnet.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg kan ikke helt følge med