Sådan kurerede jeg kolik/refluks

Mødre hysteri & Some rettesnor

En af tingene som jeg synes at jeg ville skrive om i dette indlæg, var de negative kommentare jeg fik, fordi jeg havde lagt billeder op med børnenes leg på stranden. Jeg endte med at slette indhold, fordi jeg ikke gad at “hører” på folk indholdsløse kritik. Jeg kæmper passioneret for en bedre tone på nettet især blandt de unge, men de voksne er ligeså slemme. På min Instagram kunne man blandt andet se at Arthur fik Lov til at gå længere ud end til navlen i vandet og han havde badevinger på. Man kunne også se at Alberte fik Lov til at lege på vores  surfboard alene på vandet. Hvilket iøvrigt er mega sjovt og god for balancen. Det fik nogle folk op af stolene. Og jeg blev kaldt både uansvarlig, uforsigtig, dumdristig og uklog.

Det er altid en smule svært at bevare tålmodigheden, når folk kritisere ens måde at gøre tingene på som mor. Især når det er vildt fremmede, der hverken kender mig, mine børn eller var på stedet og i situationen. Jeg personligt ville ALDRIG opfører mig sådan.

Jeg prøver at være forstående overfor de gange, hvor modtageren af de ting som jeg sender ud, måske kunne have misforstået det de modtager. Som man kan se, så er der ikke særlig dybt i det vand på den strand, hvor vi var. Mine børn at dygtige og erfarne med vand, jeg sad og kiggede på dem konstant og der var hverken vind, vand eller andre forhold der gjorde, at jeg følte mig utryg i at børnene legede i vandet LIGE foran mig.  Nej helle ikke hestehuller og hvad folk nu ellers måtte advare mig imod. Jeg blev faktisk ret overrasket over nogle de kommentare jeg fik.

Selvfølgelig kan der ske uheld. Et fly kunne da styrte ned og ramme, Albert ligesom han står der på surfboardet, men sådan kan man jo ikke leve sit liv. Der var ikke understrøm nogen steder i nærheden af hvor vi var, i sådan en grad at der var grund til bekymring og skulle mit barn på trods af at de kunne stå fint fast på bunden, alligevel blive taget af eksempelvis en pludselig vanvittig stærk strøm, så var jeg så tæt på at jeg hurtigt ville kunne få fat i alle mine børn. Understrømmen skulle så ligge være SÅ stærk at den skulle trække dem hen over sandbanken, hvor vandet var 20 cm højt🙈

For lige at understrege, hvor sikkert det var på den her strand, så kan man se en båd der ligger ude i baggrunden, den lille hvide med noget blå på. Når jeg stod ved siden af den gik vandet mig til navlen og imellem stranden og den, var der et sted, hvor vandet kun gik lige til anklerne, det vil sige imellem den sandbanke og stranden, DER var det at mine børn badede.

Jeg synes selvfølgelig at det er okay at det er opråb, hvis man ser nogen, der i livsfare, men det var ikke tilfældet her. At fare i flint over dette, er ren hysteri i min optik. Det er hverken sjovt eller sundt for et barn at have sin mor indenfor 10 cm rækkevidde 24/7.  Selvfølgelig skal de have lov til at løbe frit rundt på stranden og hoppe ind og ud af vandet som de har lyst til, så længe det er ufarligt og jeg står og holder øje.

Jeg havde jo i virkeligheden ikke så meget andet at lave og lave, da jeg var der alene. Ikke engang blade, havde jeg med på stranden. Jeg var der for at være sammen med mine børn!

☺ Og jeg var ærlig talt ret så stolt over, hvor dygtig og stærke de er i det vand. Hver gang et barn lærer noget nyt eller overkommer en udfordring, så stiger deres selvtillid og de udvikler sig. Jeg er selv en stærk svømmer og har masser erfaring med vand. Vi gør tingene forskelligt som mødre og vores børn er forskellige. Og hvis man ikke er tilstede, så kan man jo ikke dømme. Og hvorfor overhovedet dømme…. hvorfor ikke bare accepterer og glædes ved at vi alle gør tingene på vores egen måde. Bliv inspireret eller lad være, men please… bevar respekten for at i FÅR lov at følge med i mit og min families liv. Og er jeg træls…. så lad være at følge med. Det er jo ikke tvang. Og nej fordi man er en offentlig person, så skal man ikke finde sig i at blive svinet til. Det er en stupid og uintelligent holdning at have.

Jeg tog dem også med længere ud på havet på boardet, hvor de fik redningsveste på “ just in case” men vi var stadig tæt på kysten og jeg havde styr på situationen. Ligesom da jeg tog alle 3 med ud og snorklede på 8 meter dybt vand… der havde de store da ikke vest på. Men vi havde en mega fed dag.

Det jeg prøver at sige er at nogle skal lære det her med at hvis du ikke ville gå op og sige tingene i virkeligheden, så skal du heller ikke skrive det på de sociale medier….det er en meget god rettesnor for, hvad du kan tillade dig at “sige” på de sociale medier. En rettesnor som mange har brug for at minde sig selv om og også dele med deres børn. ❤

11 kommentarer

 • Kære Sarah… hvor er det befriende at se nogen børn der får lov til at være børn! Jeg har sommetider tænkt hvad folk ville sige hvis de så mig være mor sommetider… jeg er selv mor til 3 små bavianer med krudt i numsen og de skal altså have lov til at prøve ting af… børn kan meget mere end vi går og tror. Også selvom de kikser eller laver fejl eller får et blåt mærke! Det blå mærke at nemlig en fantastisk læremester! Bliv bare ved med at gøre som du gør! Du er en super mor, det ved du jo også godt, men det skader ikke at få det at vide igen! Ingen børn har glæde af en overbeskyttende mor.. 🙂 de skal slippes fri (med måde)… og vi står jo klar med gode råd, trøstende arme eller en hjælpende hånd hvis der bliver brug for det! Her hjemme har jeg nogen meget selvstændige børn.. tit går min dreng på 6 og pige på 4 år selv til købmanden efter fx morgenbrød… 300 meter ca.. en dag ville min pige selv afsted!… hun fik lov og traskede afsted.. tvivlen kom lidt hos mig efter 5 min.. var hun for lille, hvad ville andre mennesker tænker, osv osv.. jeg endte med at kører derned og holdt udenfor da hun kom ud.. slæbende på posen.. hun så mig og jeg skyndte mig og sige jeg blot havde glemt mælk.. spurgte om hun ville kører med hjem.. nej hun ville gå selv.. hun var så pavestolt jo!.. og havde fået ros af en dame i køen.. så helt varm om hjertet kunne jeg kører hjem igen.. er godt klar over det kommer an på barnet og området osv.. men børn vokser med opgaven! Og vi skal bare vise dem lidt tillid til de altså godt kan 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er for mig et stort, særligt & smukt forbillede.
  Som mor (til tre) & som menneske i det hele taget er du til stor inspiration, år efter år.
  Det ærgrer mig, at du skal bruge din eventyrlige energi og skønne spalteplads på nogle menneskers vanvittige vibes.
  Du har min fulde opbakning og jeg ser udelukkende en SEJ & stærk og skruphamrende sund Sarah Louise, som evner at stå ved sine værdier.
  OG passe megagodt på sine børn, dag ud og dag ind.
  Det er bemærkelsesværdigt.
  Du er.
  Sådan !!

  Kærlig hilsen Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Det er så befriende at følge med i den måde du lader dine børn lege i vandet på. Intet andet ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Allan Dykkeren.

  Hej Sarah. Du skal ikke tage det så nært med folks dårlige kritik. Det er mennesker der ikke har forstand på at gebærte sig ved vandet. Du gør det på den rigtige måde. Hvis man ikke giver lidt slip så lærer dine børn jo heller ikke at få vandtilvending. Sarah du gør det rigtige og du gør det godt. Jeg er professionel Dykker og uddannet i søværnet. Når filmfolk filmer ved vandet er jeg deres redningsdykker og står for søsikkerhed. Så min kommentar til dig er på et professionelt plan. Så forsæt den kurs du har med dine børn ved vandet. Jeg håber i nyder jeres tur det ser dejligt ud. Forsat god weekend. Allan.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mill

  Så vi “FÅR lov at følge med” i jeres liv… Du mener vel, at du deler ud af dit liv fordi det er din måde at tjene penge på, og så er det op til os at vælge, om vi vil følge med eller ej. En butik giver jo heller ikke folk lov til at handle der, men de kan håbe på, at folk gider komme ind og købe deres varer. Men derfor kan vi sagtens blive enige om, at man skal tale pænt. Men husk, du eksisterer kun pga dine læsere, og alt tæller i statistikken, også de negative kommentarer og de falske følgere 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Præcis DEN holdning er hvad der er galt med folk og dig. Hvis du går ind i en butik og begynder at svine de ansatte til… tror du så du får lov at blive eller bliver du smidt ud? Ja du får LOV at få indblik i mit liv. Og kan man ikke opfører sig ordentlig, så bliver man blokeret eller mister eks. retten til at kommenterer. I min “butik” skal du stadig opfører dig pænt. Og dette er ikke et spørgsmål om hønen eller ægget. Jeg eksisterer pga mig og fordi mit indhold giver andre værdi. Hvis præmissen var at jeg så skulle acceptere online mobning, chikane og tilsvining, så ville jeg bestemt ikke lave det. Og jeg vil hellere have mindre gode dejlige respektfulde følgere end mange idioter

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Som jeg skriver kan vi sagtens blive enige om, at man skal tale pænt. En butik kan aldrig køre rundt, hvis der ikke er nogle, der vil købe ens varer. Går aldrig ind i en butik og sviner de ansatte til, ligesom jeg heller ikke sviner dig til på din blog. Jeg siger blot – igen, at det ikke kun handler om, hvad vi “FÅR lov til” (citerer dig jo blot), men i lige så høj grad, og hvis ikke mere, hvad du får læsere af at skrive om og deraf penge for dit arbejde. Am I right? Blot fordi man ikke er 100% enig med dig, gør det heller ikke en til en idiot eller troll af en læser.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Nej jeg er ikke enig. DU vælger at følge mig. Kan du ikke lide det jeg skriver, så kan du jo lade være. Din mening eller kritik er i princippet mig fuldstændig ligegyldig, for dette er MIT liv og mine meninger. Du kan tilgengæld selv lave en blog, hvor du kan udtrykke dig. Men man har ikke ytringspligt, men frihed og på mine medier, kan man opfører sig ordentlig og høfligt eller smutte. Jeg er ikke en luder for dig eller nogen anden læser eller penge.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

   Kære Mille,
   der er da ingen, som i absolut INGEN, der tvinger dig til at følge med i Sarahs liv….
   Hvis Sarahs liv er en butik, vælger du selv om du vil handle i den eller ej – det er ene og alene DIT valg, og hvad Sarah vælger, at sælge af varer rager kun Sarah.
   Kan folk ikke lide lugten i bageriet, må de finde et andet sted at være.
   Brug jeres energi på noget vigtigt!
   Og Sarah, bliv ved med at være dig!💖💖

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inger

  Hvorfor er det så vigtigt for nogen at skrive stolpe op og ned hvordan en mor til tre unger skal passe på

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan kurerede jeg kolik/refluks