Minder: Arthur den modige & de mange ansigter

Sådan kurerede jeg kolik/refluks

Repost!!!

image

Man tror sgu næsten det er løgn, men Arthur har fået det meget bedre og det var nærmest ved et trylleslag at han ændrede adfærd. De sidste mange uger, har han bare ikke villet sove. Han gylpede ekstrem meget, var urolig og sov max 3-4 timer i døgnet fordelt over dagen i små bider. Han viste alle tegn på refluks (refluks er en blød lukkemuskel som ikke lukker ordentlig i, når babyen har drukket sin mad og derfor løber maden tilbage i halsen med mavesyren og det brænder og er meget smertefuldt). Mange mener at kolik børn ER børn med refluks, men da det ikke altid kommer til udtryk i voldsomme gylp, da gylpen bare kan ligge og kører op og ned i spiserøret og ætse, så bliver barnet stemplet som kolik barn.

Der findes ikke mange midler imod refluks og de flest læger forsøger sig først med medicin og nogle indlægger barnet og stikker rør ned i halsen på dem og de to muligheder, synes jeg var lidt voldsomme. Så jeg fandt frem til en old gammel metode, hvor man blander noget, der hedder Johannesbrødskernemel i mælken. Johannesbrødskernemelen somkøbes i håndkøb på apoteket, gør mælken tykkere og derfor løber mælken ikke tilbage i halsen. Ved nogle børn med ekstreme bløde lukkemuskler eller slet ingen, vil den måske ikke virke ligeså godt.

Vi prøvede det og hokus pokus- vi havde en lille glad dreng, der pludselig tog lure op til 30-45 min af gangen og sov fra 21-07 med kun 2 opvågninger!!!! Jeg spurgte efterfølgende min sundhedsplejerske og læge om det var ok at han fik det i alle måltid og de vidste nærmest ikke, hvad det var og sundhedsplejersken var meget imponeret over resultatet og ville bruge det i sine råd fremover…..ej for pokker da, man bliver sgu helt stolt, når man sådan finder en løsning ved at lytte til egne fornemmelse. Sådan en mor- fornemmelse skal man sgu ikke kimse af.

Han sover stadig ikke perfekt og vi ligger ham skråt, men han har det meget bedre end før. Mælken er tykkere nu og derfor bøvser jeg ham også af i længere tid, da luften også har sværere ved at komme op. Så bøvs barnet af mindst 3 gange under måltidet og mindst 15 min efter. Da Johannesbrødskernemel er fiber, så kommer der altså godt gang i maven og Arthur afleverer nu ca. 4 lorte bleer om dagen imod 1 tidligere. Han brokker sig lidt over luft i maven, men hellere et gladere, mere sovende barn med lidt luft i maven end et barn med et smadret spiserør. Albert havde også refluks, men det fandt vi først ud af, da han kunne forklare os, hvor det gjorde ondt. Han har den dag i dag en ødelagt kindtand af al den syre, der er kørt op i halsen på staklen igennem årene.

Så har du et meget uroligt og ked af det barn, så prøv Johannesbrødskernemel. Det er ikke skadeligt og fungerer det ikke, kan man bare stoppe igen. På pakken står der, hvordan man gør.

Vi laver til 1 liter af gangen. Dvs. 800 ml. vand i en gryde koges op. Og i en lille skål ved siden af 200 ml. iskoldt vand. I det kolde vand drysser du 2,5 tske johannesbrødskernemel i imens du pisker godt. Når de 800 ml vand koger, pisker du den kolde Johannesbrødskernemel blandning i. Og er der små klumper i efter du har pisket godt, så sier du bare klumperne fra i en si og så hælder du resten på flaskerne i den mængde dit barn nu drikker. Arthur drikker 150 ml, så 1 flaske får 150 ml. og når vandet er kølet ned og han bliver sulten, så varmer vi det op i mikroovnen og blander modermælkserstatningen i. Ja det er noget af et arbejde, men det gør man jo gerne for sin lille skat:) og så skal suttehovedernes huller laves lidt større. Vi klippede bare lige et lille bitte hul i og ellers så køb suttehoveder beregnet til vælling hos eks. babysam. Og er man i tvivl så sug lige selv i flasken, så i kan vurdere hullet. Man skal jo ikke drukne barnet hehe og heller ej lade barnet arbejde for hårdt.

Jeg håber at der sidder nogen derude, der kan bruge dette råd, det har i al fald hjulpet os HURRAAAAAA!!!!

 

38 kommentarer

 • Kan man også bruge johannesbrødsmelet til baby med silent refluks? Mit barn gylper ikke men har de andre symptomer på refluks?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hej Sarah. Hvad gjorde I for at slippe af med luften i maven?
  Jeg har en datter på 11 uger som gylper meget – børnelægen siger dog hun ikke har refluks. Vi har så prøvet med jbkm i knap en uge nu og hun gylper ikke mere og virker mere mæt. Problemet er bare at hun er begyndt at græde når hun prutter og skal af med afføring 🙁 det virker som om hun har meget luft i maven. Og det gør ondt på hende når hun skal af med det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Stoppede du med at bruge johannesbrødkernemel på et tidspunkt? 😊
  Vi har brugt det nu i en måneds tid, med god effekt! Men det kunne være rart hvis man slap fra at bruge det😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annika

  Kære SL

  Min baby på 7 uger lyder præcis som din lille Arthur. Jeg er så glad for, du deler. Otto fik igår en flaske med Johannesbrødkernemel og som du selv skriver; med et er han som forandret. Jeg er så glad efter 7 uger med gråd og smerte hos min lille baby. Så TAK!!! <3

  Jeg er nysgerrig på hvor længe du gav det og om hvordan han har det idag? Hvordan klarede i maven? For Otto reagerede med det samme ift. luft i maven, som du også beskriver.

  Kh.
  Annika

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Hvor er det godt det hjalp. Gå evt til lægen og bed om henvisning til en børnelæge så han kan få nexium medicin. Det skal vi til at have nu og Arthur er 8 måneder. Refluks er desværre ofte en diagnose der vare længe. Hang in there❤

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Jeg synes det er imponerende, at jhbkm kunne bruges! 🙂
  Jeg bruger det selv flittigt. Det er nemlig godt at jævne med, som du selv oplever, hvilket gør det fabelagtigt for os, der ikke kan tåle mel.
  Samtidig er det simpelthen så drøjt i brug! Det er ret rart, når nu prisen ikke liiige er den billigste :b

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Virker det stadig, eller gav det for mange problemer med maven på sigt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Det virker, men med luft i maven. Men stadig bedre end ødelagt halsrør.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Først tak for en super blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er da bare den bedste! Hvor er det et godt og sundt gammeldags råd – underligt at nutidens sundhedsplejersker ikke tænker som du, så rådet var kommet den vej rundt i stedet for fra en mor i en desperat situation;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så dejligt, at I fik styr på gråden. Har delt din blog på vores hjemmeside, så andre kolikramte kan få glæde af rådet.

  Bedste hilsener

  Rikke
  Stifter af http://www.kolikbaby.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Ejjjj hvor er det bare fantastisk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne S

  Hov og forresten, mine tvillinger havde kolik også. Det “kurerede” jeg ved, at bruge Chamomilla d6 og det skal være d6 da den indeholder kobber som er det aktive mod kolik. Det er dråber og ja man anbefaler ikke naturmedicin til spædbørn men mine lever så stadig her 20 år efter. Det smager ikke af noget. Vi har det altid stående i køleskabet og selv min mand tager det. Vibruger det ved ondt i maven og uro i maven. Købes kun i helsekost

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne S

  Guuuud, det brugte jeg da til mine tvillinger for 20 år siden men det havde jeg da helt glemt alt om. Godt du selv fandt ud af det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna-Louise

  I Tyskland er det et kendt råd. Faktisk brugte jeg det til min datter da vi boede dernede for 9 år siden! Og de har faktisk flere modermølkserstagninger hvor det er tilsat fra starten, de hedder alle noget med refluks

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni Ea

  Det brugte jeg også til begge mine piger, for henholdsvis 10 og 8 år siden.. Det var min sundhedsplejerske der anbefalede det, fordi den store ikke virkede som om hun blev mæt..
  Fantastisk produkt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Vi iblandede også johannesbrødkernemel i modermælkserstatningen til vores ældste datter, da hun også gylpede rigtig meget. Det var sundhedsplejersken, der anbefalede det og jeg har flere gange anbefalet det til mødre i omgangskredsen, der også havde babyer, der gylpede meget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  Mon det kan hjælpe på et amme-barn der virkelig har mavekneb? Han får zoneterapi også…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hvor skønt at Arthur er i bedring – sover han godt, sover I også godt = mere overskud = mere lykke :-). OG det bedste som mor er nu også, når børnene sover og spiser godt. Vi brugte også Johannesbrødsmel og som du synes jeg at det var besværligt, men skidt med det – når bare det hjælper

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Pedersen

  Amen for hel. . . Sarah Louise, hvorfor skal jeg først høre om dette nu, vi har lige overstået 6 mdr i helved med et refluksbarn som bare kastede op og kastede op og kastede op, han var indlagt et par gange og vi prøvede forskelligt medicin ! Nå men skidt pyt, vi er heldigvis på den anden side nu. Kh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie larsen

  Hvor er det godt, godt gået

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har arbejdet på apotek i 10 år, og er ked af at høre at ikke alle kender Johannesbrødkernemel. Ikke alle har det på lager, men det kan altid bestilles hjem.
  Min kollega og jeg har netop opstartet en apoteksblog, hvor vil belyse alt fra anbefalinger til børn, men også andre relevante emner. Jeg har som mor oplevet det samme med mit barn i forhold til refluks og det begyndte virkelig at være slemt da skulle gå over til almindelig mad.
  Et nyere middel der heller ikke et skadeligt før børnene er Kolicin Bifibaby Plus.

  Her er info om det (lidt langt beklager) det er til at modvirke og behandle gastrisk spædbarnskolik, refluks og relaterede symptomer.

  Kolicin Bifibaby Plus danner en mekanisk barriere mod gastrisk refluks, hvorved de dermed forbundne symptomer lindres, f.eks. tilbageløb af syre fra mavesækken, halsbrand, hoste og nasopharyngitis (betændelse i næse og svælg).

  Anvendelse:
  Ved første anvendelse: Åbn flasken og hæld alt pulveret fra kapslen i olien. Luk derefter flasken med den medfølgende dråbetæller og bland produktet omhyggeligt ved at vende flasken 20 gange for at opnå en ensartet suspension. Produktet er herefter klar til brug første gang.

  Efterfølgende anvendelse: 5 dråber om dagen, der ved hjælp af pipetten indgives om morgenen i 30 påfølgende dage. Gentag behandlingen om nødvendigt.
  Kolicin Bifibaby kan også doseres i flydende måltider, kolde eller varme, dog må temperaturen ikke overstige 37°C.

  Produktet er egnet til kontinuerlig og langvarig anvendelse.

  Behandlingen kan kombineres med Kolicin Windi Engangskateteret, der behandler kolik som relaterer sig til luft i maven og giver umiddelbar symptomlindring.

  Dette middel var ikke på markedet dengang jeg havde problemerne med min søn, så har ikke personlig erfaring med det endnu. Er glad for at Johannesbrødkernemel hjalp dig.

  Mvh Maria – Apoteksbloggers.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Kan man bare få det der kolicin windi på apoteket? For nu er det luft i maven der driller ham

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Ja det fleste apoteker har det hjemme og ellers kan de i hvert fald bestille det hjem

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Hej Maria,
   Nu er indlægget gammelt men håber du ser min kommentar alligevel 🙂
   Jeg ammer og derfor virker jhbkm lidt besværligt. Men Bifibaby virker på samme måde? Min pige får også BioGaia dråber da hun døjer lidt med maven. Kan ikke helt finde ud af om jeg synes de virker. Hun er stadig urolig, særligt ved amning, og gylper meget. Hvis jeg begynder på bifibaby, så fortsætter jeg også med BioGaia, ikke?
   Vh. Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anso

  Hej SarahLouise ☺️
  Hvor er det mega dejligt for jer, at I er sluppet af med den forbandede kolik/refluks! Min datter har os kolik – Big time, og sover os kun 3 timer i døgnet nærmest. Jeg ammer kun!! Kan man så gøre noget? Selv drikke det der eller lign?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Du skal malke ud så, for at kunne give det desværre…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

   Du kan lave det som grød og servere det, det gjorde jeg de første 3 måneder hvor min dreng fik bryst.

   Vi fik det anbefalet af sundhedsplejsken, vi skulle give ham 2 tsk før hvert måltid og han har fået det siden han var 3 uger gammel

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sabina

   Hvilket blandingsforhold?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Johannes brødkernemel var vidundermidlet herhjemme med vores refluksbarn.
  Jeg gjorde det, at jeg kogte vand i elkedlen. Når jeg så skulle lave en flaske, startede jeg elkedlen og stoppede da det var spisetemperatur (det var jo allerede kogt). Op i flasken. johannes brødkernemel i. Ryst flasken grundigt. Og kom mme pulver i. Synes det var klart det hurtigste 🙂
  Når det står i køleskabet synes jeg det flød ned i bunden og klumpede sig sammen og havde ikke samme effekt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Vi har brugt Johannesbrødkernemel af helt samme årsag til vores datter på 9 mdr. Her kom rådet fra vores sundhedsplejerske .
  Vil lige tilføje det kan købes i helsam, da ikke alle apoteker har det hjemme på lager…
  Og det kan godt blandes nemmere – bare kom det kogte/kølede vand i en form for proteinshaker fx og så jbkm i – ryste og derefter mme og ryste igen. Det er super nemt og tager klumperne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   men jeg tænker det skal koges med op, for at sterilisere det? vi overvejede og så den metode der, da det andet er DØD besværligt

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Du behøver ikke sterilisere jbkm. Vi havde altid kogt afkølet vand stående i køleskabet, som vi bare kunne blande det i. Nu er hun så stor at vi bare tager vand fra hanen…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   fedt det gør vi sgu da fremover så hehe

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Prøv – det har sparet os for alverden af tid!! Og man kan også godt lave det lidt på forhånd, jbkm falder bare til bunden så flasken skal lige rystes godt igen når den skal gives

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Duzette

  Dejligt det har virket, men virkelig mærkeligt at ingen af dem kendte til det, efter som det bliver anbefalet i den pjece man får udleveret om refluks, og det bliver anbefalet her på sydsjælland 😀 spøjst at anbefalingerne ikke er de samme 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Ja og p apoteket sagde hun først at det havde de ikke, men så kom en ældre ekspedient hen og rettede hende. Men hun vidste alligevel ingenting om det. Det er ret utroligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Minder: Arthur den modige & de mange ansigter