Dagens outfit

Min indkomst

Jeg skriver dette indlæg, fordi der er mange der spørger ind til, hvad jeg tjener, hvad mine ting koster, hvad min lejlighed koster, hvad det nye hus koster osv. Og nu jeg har jeres opmærksomhed, så vil jeg en gang for alle understrege, at hvad min indkomst er, hvad jeg bruger om måneden på div. eller hvad vores hus koster osv. det kommer ikke andre ved.

Jeg giver rigtig meget af mig selv allerede og nogle ting, synes jeg ikke er relevant og andre ting har jeg bare ikke lyst til at dele med omverdenen. At ville vide detaljer om min økonomi, er bare et simpelt behov for at snage. Jeg har flere firmaer og har arbejdet som selvstændig siden jeg var 19 år gammel. Min blog tjener jeg også penge på, men jeg har også arbejdet på den 1 år uden at tjene en krone. Jeg har ALDRIG fået noget serveret og kommer heller ikke fra en rig familie. Så hvis jeg har noget eller gør ting, der kan vække misundelse og vrede, så husk på, at jeg også har arbejdet hårdt for det i mange år:)

Det burde være sådan, at man fik et skulderklap for sin succes, men desværre får man mere på puklen og folk får ondt i røven. Jeg under uden tvivl andre mennesker deres succes, da jeg ved, hvor hård en vej det er. Jeg har derimod meget lidt tolerance overfor folk, der ikke kan tåle at andre gør det godt…..for mig, er DET et tegn på svaghed, da det oftest er mennesker uden særlig meget selv indsigt.

31 kommentarer

 • Butterfly

  Sarah Louise.. Du får et skulderklap af mig! klart, jeg ville gerne vide hvad du tjener, mest fordi jeg ville ønske det var mig der tjener hvad du tjener! i men i stedet vil jeg bruge min energi på at arbejde lige så hårdt som dig, så jeg ikke behøver at sidde her og drømme mig til det!

  fortsæt med at inspirere os piger der vil noget!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg synes ikke beløbene, du tjener, er ret interessante. Men det kunne være meget interessant at vide noget om hvordan man får tingene til at hænge sammen når man er selvstændig. Der er ingen selvstændige i min familie – jeg kan ikke sige, om jeg selv bliver det en dag (læser medicin), men jeg er sgu meget nysgerrig – og intet kan udelukkes. Du er sådan en rigtig iværksætter-tøs, hæhæ! Den del af det er vel ikke for privat?

  Og vil give Pernille ret, vi kvinder i Danmark har alt for meget berøringsangst ift økonomi. Frem med tallene (dog ikke så skide relevant hvis man er selvstændig, haha)!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elch

  Det er kun for at snage folk vil vide så noget. Ligemeget hvad de siger. Hvad får man ellers ud af at vide sådan noget. Det ødelægger bare lidt stemningen for en blog og det er ærgeligt. Jeg elsker blogs fordi du ser en anden side af kendte ansigter og kan følge med i mode og hverdag. Hvis folk har ondt i røven sku de hellere lade være med at læse div. Blogs.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Forståeligt synes jeg 🙂

  Jeg synes tit at folk kan missunde flotte og dyre ting, og gerne selv ville eje dem, men ikke selv give beløbet for det. – og når nogen så køber det, bliver de onde i sulet. 🙂 det er en skam.

  Jeg synes det er rigtig fedt at du har overskud til at arbejde så meget og give så meget af sig selv til offentligheden. Specielt når folk vil have mere end hvad du allerede giver. og at du tager dig råd til at købe ting, som gør dig glad 🙂 det skal du bestemt ikke straffes for.

  tillykke med jeres forlovelse og jeres nye hus! det må være skønt at få noget græs under fusserne igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg synes altså det er lidt sjovt, at folk er så berøringsangste og ligefrem synes det er pinligt, når man spørger til andres økonomi. Det er fair nok, at folk fortæller om deres barndomstraumer, men ligeså snart man spørger til deres økonomi synes de at “uhaa, nu kommer man for tæt på”. I Norge er det eksempelvis sådan, at man kan gå ind på skats hjemmeside og slå op hvad folk tjener, og hvad de har af opsparing. Altså se deres årsopgørelse. Dette står jo i skærende kontrast til hvor hemmelighedsfulde vi danskere er, når det gælder økonomi. Denne kommentar er slet ikke møntet på dig Sarah, for jeg synes det er helt i orden at du sætter dine egne grænser på din blog. Jeg synes bare, at det til tider er en lidt sjov adfærd vi danskere har 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   ja men grunden til jeg er meget privat, kommer sig af, mine mange erfaringer med, at folk ikke vil mig det godt. Hvis folk ikke fik ondt i røven og kunne være glad på ens vegne, ville jeg være ligeglad, men det er desværre ikke alle der er sådan. Eks. har jeg været forbi til torskegilde hos skat flere gange, fordi folk siger til skat, at jeg snyder og bedrager osv og hver gang er der ikke en finger at sætte på hverken mine personlige eller firma mæssige sager. Derfor ved jeg, at folk kan være grumme….. nogle venter bare på man træder ved siden af….og vente kan de bare blive ved med, for jeg meget pro aktiv mht. at have styr på mit “shit” 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Jeg må da sige at jeg, tværtimod nordmændene åbenbart, synes det er en mega mærkelig adfærd at have behov for at holde øje med hvad andre tjener? Hvilket formål har det at du kan se om jeg får SU og så lidt løn fra mit studiejob? Man kan snart gå ind og se alt andet om folk på både google og facebook, ens økonomi burde været en privatsag som man ikke behøver at skulle dele med andre. Ikke fordi det er pinligt, eller jeg er berøringsangst – men hvorfor? Hvad skal man bruge den info til? Bare en lille tanke til konstruktiv diskussion – ikke ment som surt opstød, jeg har stor respekt for andres holdninger 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg synes faktisk, at der er fordele ved at bryde tabuer om økonomi. Når du en dag skal på arbejdsmarkedet vil du, med mindre der er en gennemskuelig lønpolitik på din arbejdsplads, ikke vide hvad dine kollegaer får i løn. Dette betyder for dig, at du vil stå svagere ved lønforhandlinger, da du må famle dig frem efter at få en god lønaftale. I Danmark har man lavet studier om at kvinder er dårlige til lønforhandling, og at de derfor får mindre i løn end deres mandlige kollegaer. Jeg mener, at åbenhed omkring indkomst ville kunne føre til bedre ligestilling på arbejdsmarkedet, ved at man kan slå ens kollegaers indkomst op, således at man havde et bedre grundlag når man gik til lønforhandling.
   Desuden tror jeg, at økonomisk gennemsigtighed gør, at folk vil snakke mere om deres økonomi. Folk ville begynde at snakke mere om, hvor man kan få den bedste rente osv. Denne informationsdeling vil betyde, at folk der er dårligere stillet økonomisk, måske vil kunne hjælpe sig selv til at få bedre styr på deres økonomi. For er det ikke lidt mærkeligt og forrykt, at folk som er med i luksusfælden kommer så langt ud rent økonomisk, uden at der er nogen fra deres omgangskreds der griber ind? Dette er da pga. at økonomi er et tabu man ikke skal tale om eller blande sig i. Det er en usund kultur, og skader personerne i den. Det er i hvert fald min mening 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna Eriksen

  Får simpelhent så meget gå på mod af det her indlæg, kommer heller ikke selv fra en rig familie men du er jo beviset på at det godt kan lade sig gøre at blive til noget alligevel, så tak for det Sarah! og kan iøvrigt sagtens forstå at du ikke vil ud med “tal” på din økonomi, det er simpelhent for personligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg tror altså ikke at alle spørger om din indkomst for at snage, men fordi de ønsker samme succes. Folk tænker “gid det var mig – gad vide hvordan hun gør?” ligesom når folk spørger til hvordan du sætter dit hår eller andre ting.
  Nu har jeg aldrig været aktiv på bloggen (kun læst den), men tænkte bare at jeg tror du skal se det som en positiv ting og netop som et klap på skulderen at folk spørger… De spørger jo fordi de ville ønske det var dem selv og er nysgerrige til hvordan du har klaret det så godt (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jamen, hvordan hun gør og har gjort, har jo INTET at gøre med hvad hun tjener.

   Er sikker på at hvis man spørger hende hvad og hvordan hun har gjort, vil hun hellere end gerne svare. Men at oplyse personlige forhold ang detaljer omkring økonomi, må da betragtes som noget meget privat.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Ja præcis…. Ved heller ikke, hvorfor den økonomiske detalje, skulle have en bærende faktor for om, hvorvidt folk skulle føle sig mindre inspireret eller ej… Folk kan bare godt lide at snage tror jeg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Nej NOGLE snager sikkert også.. Men tror bare at SarahLouise skal tage det som et kompliment (: Det er jo helt fair at man ikke gider svare – havde jeg heller ikke gjort… Men jeg siger også bare “tag det som et kompliment og fortsæt med at holde det for dig selv hvis det er det du ønsker” (:
   Der var overhovedet ikke noget ondt i min kommentar – tvært imod.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Sarah, nu når du selv nævner bog, har du så ikke overvejet at skrive en biografi omkring dit liv, hvordan du startede det hele op osv?
  Du skriver jo rigtig godt, så det ville bare være intressant at læse det hele fra starten af, af os der ikke har fulgt dig helt fra starten. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tror(håber) det er helt unge mennesker, der spørger om detaljer ang økonomi og hvad du tjener. Har vi ikke alle fået de spørgsmål? 🙂
  Og jeg synes de er lidt undskyldt, da de ikke helt er klar over hvor personligt deres spørgsmål er. Og jeg mener bestemt ikke at du skal svare i detaljer på de spørgsmål. Det tilhører privatlivet.
  Det er dog en helt anden sag, når det er voksne der spørger. Det er ganske simpelt uopdragent eller total mangel på situationsfornemmelse. Og der skal man da slet ikke svare.
  Jeg plejer at glide af på den ved at svare : ” Jeg tjener mindre end du tror og mit hus/taske/ferie koster mere end du tror.” Med et glimt i øjet.
  Så bliver den som regel hængende der.
  Og ja, du har ret. Folk vil gerne snage, ikke nødvendigvis for at være “onde”, mere fordi vi som mennesker er nysgerrige af natur og samler på en masse viden, vi reelt ikke kan bruge til noget.
  Så hold du bare din økonomiske situation for dig selv. Det er dit og dit alene! Vi er nogen der godt kan leve uden at vide hvad der står på din årsopgørelse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super fedt du fortæller lidt om dine indtægter. Det er jo fedt at høre du tjener penge på din blog/hobby!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Super blog, nyder virkeligt at sidde og læse den 🙂 ..

  Jeg mener det er mere end fair at sætte en grænse for hvor meget af sit liv man har lyst til at dele med folk man slet ikke kender. Du giver så meget af dig selv på bloggen! – hvilket jeg synes er virkelig fedt. Du er jo kendt, hvertfald i mine øje og så kan man gå herind og læse de indlæs du skriver. Her kan man bare se hvor nede på jorden og cool du rigtig er. Man får virkelig set en helt anden side end hvad man ser i bladene. (nu må denne sætning ikke misforstås med noget negativt, men her får man de private ting du ikke lige altid deler med bladene :-)) og det er dét der gør din blog så spændende. Det at du giver så meget af dig selv.

  – Så er der jo nogen som skal gå ind og slå ned på et eller andet og det må jo simpelthen være så de har noget at være negative omkring.
  Det er så fint at du sætter en grænse for hvor når nok er nok 🙂

  ps. det kunne være vildt fedt hvis du en dag lavede et indlæg om din kamp fra hvor du startede og hvor du er nu, du ved da du startede som 19 årig som du skriver. Det lyder vildt spændende og tror der er mange der ville være interesseret i det 🙂 – bare i korte træk. – måske give nogle råd til hvordan man bevarer modet til at nå sine mål, bare sådan generalt.

  Mvh. Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Ja har overvejer at skrive historien om mit liv, men historien er så lang og voldsom at det nok nærmere egner sig som en bog 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jerica

   Ja, gør det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • jane agerbirk

  tænk at folk er så uopdraget at de kan finde på at spørge om dit indkomst, de sidder jo heller ikke selv og fortæller hvad de tjener og hvad de bruger deres penge på…synes det høre til privatlivet fred hvad man tjener og hvad man bruger sine penge på….så synes det er fedt at du lægge det ud på bloggen at det ikke rager nogen som helst….forsat god dag til dig …

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  PINLIGT, at nogle kan få sig selv til at spørge om noget der er så privat!! Det er krænkende!! Det er nok mest 14-årige tøser der intet aner om økonomi og pli som spørger. Økonomi er et spørgsmål om hvordan man prioriterer sine penge og sparer op. Da jeg var 16 årbejdede jeg et år inden gymnasiet, et ligegyldigt job på papiret. Jeg tjente over 85.000 kr. og da jeg boede hjemme og ingen penge brugte røg alt ind på en konto + lidt SU. Så da jeg flyttede hjemmefra 3 år efter sad jeg pludselig med 150.000 kr. som jeg bare kunne bruge løs af, alt var noget jeg selv havde tjent op ved et almindeligt studiejob. Havde jeg sagt at jeg havde de penge til andre tør jeg ikke tænke på hvilke reaktioner jeg havde fået!! Folk er vist blevet for dovne af alt den velfærd. Kom ud og arbejd, spar og prioritér, så kan I også få råd, piger!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Er fuldstændig enig, i de ting du skriver i dit indlæg, men tror, at du skal huske på, at du til tider selv ligger op til spørgsmål a la hvor meget koster lejlighed, hus, etc., når du skriver “jeg kan godt hilse og sige, at det ikke er billigt at bo lige ved rådhuspladsen”, (eller hvor det nu var) og “det nye hus koster lige så meget som lejligheden, selvom huset er meget større”. Som du i dit indlæg selv antyder, er det totalt irrelevant for andre mennesker. Hvis ikke du selv bragte pris på lejlighed og hus på banen, tror jeg du ville have undgået mange spørgsmål i den retning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Økonomi er en del af livet, men detaljerne omkring min økonomi raver bare ikke andre. Det betyder ikke at den ikke kan nævnes let i almen sammenhæng…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • GODT skrevet..tænk at folk kan få sig til at spørge 🙂 jeg husker dig fra før du blev kendt da du havde din lille butik i Aalborg og der var du også en arbejdshest 🙂

  -Katja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Enig med Christina.
  Hvorfor skal det være en negativ ting og hvorfor er du så hurtig til at gå i forsvarsposition?

  Et simpelt svar kan måske bekræfte andre til at gå igang med drømmen om at være selvstændig..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Synes det du skriver er usammenhængende i forhold til mit indlæg. Jeg skriver indlægget for at sætte en grænse for hvad jeg vil svare på og den må bare respekteres. Det har intet at gøre med at folk føler sig mindre inspireret uden økonomiske detaljer. At bliver til noget i verden handler ikke om penge men passion.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • RosaE

  FUCK! hvor er det bare pinligt at folk spør dig om sådanne nogle ting, jeg er virkelig flov på deres vejne.
  Du ARBEJDER virkelig hårdt, og hatten af for det. Jeg under dig dine glæder, og som lille stalker som mig er det kun hyggeligt at følge med i;0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj-Britt

  Helt enig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej Sarah Louise.
  Bare en lille tanke ifht. dit indlæg, så tror jeg nu ikke at det er et spørgsmål om at folk ikke under dig det (ellers ville de/vi nok ikke læse din blog), men mere et spørgsmål om nysgerrighed, og nysgerrighed forbinder jeg ikke med en dårlig ting, men en sund ting… Tror måske at folk der har lidt flere penge end gennemsnittet (hvilke jeg går ud fra at du har) hurtigt går i forsvarsposition, fordi de TROR de skal retfærdiggøre deres indkomst/forbrug… Bare en tanke herfra, og al held og lykke herfra! P.s. Håber du bliver endnu rigere (både på penge og kærlighed:) så du kan blive ved med at købe en masse fedt tøj, som vi andre kan nyde….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  True !!!
  Tager hatten af for dig og dit arbejde!
  Fed blog, keep up the god work!! 😀
  Knus herfra. (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • rikke

  så sandt som sagt

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit