Få guld negle

RE:Post// Hårde dage – gravid uge 22

Jeg fandt dette indlæg, fra da jeg var gravid sidste år. Hvor er det dejligt, at jeg ikke har den slags problemer i denne graviditet. Jeg kan tydeligt huske, hvor mange bekymringer det gav og på dette tidspunkt anede jeg ikke, hvor farlig min situation faktisk var og at eventyret skulle ende i akut kejsersnit.

(Skrevet d. 1 maj 2012) Jeg er gravid ca. 5,5 måned nu. De sidste par dage har været ret øv, da jeg lørdag morgen begyndte at bløde og så måtte jeg lige en tur forbi hospitalet. Jeg havde jo den dag været på glatbane og hjulpet Michael med at gøre klar til at male en lejlighed til k. 23.00 om aftenen, så måske har det været overanstrengelse. Jeg fik ihvertfald besked på at holde mig i sengen hele weekenden….aaaaarrrrsh hvor kedeligt!!!

Jeg havde en rigtig øv dag i dag og kan bare mærke, hvordan jeg føler en depression trænge sig på, ikke mindst fordi vi nu måske ikke kan tage på ferie:( Det magter jeg bare ikke…jeg vil sgu på den ferie. Jeg har ikke ondt og har det skønt, så synes det er pisse hamrende irriterende, hvis vi ikke kommer afsted. Nu skal vi finde ud af, hvordan vi står med forsikring osv. og værste tilfælde må man jo bare selv betale, hvis ulykken skulle være ude, men jeg mener bare…hvor store er chancerne. Vi skal jo ikke på aktiv ferie…vi skal bare slappe af i 3 uger….

Jeg har det der hedder foreliggende moderkage, så selvfølgelig skal man være ekstra forsigtig. Men jeg sidder jo ned i flyet, så det er ikke hårdt og på ferien skal vi bare æde, sove, dyrke sol og hinanden….nogle erfaringer?

13 kommentarer

 • Linnea

  Hej Sarah Louise

  Dette er ikke en skræmmehistorie, men bare for at dele ud af egen erfaring. Jeg havde selv foreliggende moderkage, og fik besked på at blive i sengen resten af min graviditet. Desværre lyttede jeg ikke helt og tog en uge med min forlovede til sverige på spaophold. Jeg var 25+2 og mistede barnet, og fik besked på at det måske kunne ha’ været fordi jeg ikke blev hjemme. Det skær mig dybt i hjertet den dag i dag og selv det det er grufuldt vil jeg ønske for dig at du bliver hjemme. Det er aldrig sjovt at være gravid, så lidt fra eller til gør ikke meget. Det skal bare OVERSTÅES og kun hvis det går galt kan man tænke “hvad nu hvis jeg ikke…”. Holder man sig i ro, og alt går som det skal kan man sikkert også se efterfølgende at det var alt værd. Men lad være med at gamble. Tag afsted senere med den lille, og kryds fingre for at det bliver en okay sommer i Danmark. Jeg HÅBER virkelig du vil tage mit råd til dig.

  MVH Linnea, 29, Aarhus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Sarah Louise,
  Her er lige min lille historie fra vores ferie i Thailand.
  Vi rejste da jeg var i 6 måned og hjem da jeg var i 7 måned.
  Flyselskabet vil have gravide med til og med uge 36, men da vi skulle rejse hjem skulle kaptajnen først se mig og godkende at han ville have mig med på flyet, spørg lige om jeg blev bange og så straks i øjnene at jeg skulle føde i Thailand. Heldigvis kom jeg med hjem, jeg havde sørget for at have en udtalelse med fra egen læge og min vandrejournal så jeg kunne vise det frem.
  Flyturen var ekstremt hård, der er jo ikke vildt meget plads i flyveren og man har brug for blodcirkulation i benene. Når man er gravid er man i en højre risikogruppe for at få blodpropper. Selvom jeg havde støttestrømper på, fik jeg meget meget ondt og jeg fik så meget vand i kroppen at jeg ikke kunne mærke ben eller fødder. Jeg gik frem og tilbage hele turen derned og hjem og jeg havde det skidt. Mit bækken og lænden smertede mig enormt meget, fordi jeg ikke kunne få det aflastet, da jeg var nødt til at bevæge mig hele tiden.
  Inden afrejse, kunne jeg heller ikke få de vaccitaioner man normalt får, da det kan skade fosteret.
  Da vi kom derned var jeg meget obs på hvad jeg spise og drak, da en omgang diarré godt kan sætte fødslen igang. Jeg brugte flaske vand til at skylle min tandbørste med. Jeg spiste kun frugt jeg selv havde skåret ud og vasket. Jeg levede næste kun at stegte ris med grøntsager da jeg var usikker på fisk osv. Jeg bekymrede mig faktisk mere end jeg slappede af tror jeg.
  Da min mave var stor pga graviditeten, svejede jeg i ryggen og kunne ikke holde ud at ligge og sole mig for lang tid, så vi var ofte oppe på værelse og ligge og slappe af i sengen.
  Jeg syntes at det er mange penge for en tur hvor man ikke nyder det fulde udbytte af, og set i bakspejlet så gjorde jeg det ikke igen når jeg var gravid. Jeg havde alt for mange bekymringer om det lille pus inde i maven :o)

  Mange hilsner
  Kathrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Tak for din historie. Det har givet mig stof til eftertanke 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Kære Sarah
  Jeg synes helt klart, at du skal lytte til lægerne. De ved jo om nogen, hvad det drejer sig om og ville ikke komme med den anbefaling, hvis de ikke mener, det er alvorligt. Derudover er det selvfølgelig super ærgerligt at gå glip af 3 ugers selvforkælelse og hygge i varmen.
  Jeg synes, du skal tænke på, hvad din søn har behov for lige nu – og det er måske at blive hjemme og være tryg i mors mave uden de store påvirkninger udefra. Jeg er sikker på, at I kan få størstedelen af jeres rejse returneret og måske tage afsted til næste sommer istedet 🙂 Og en ferie i Skagen eller en frisk køretur til Paris er jo også meget dejligt.
  De venligste sommerhilsner fra Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg er gravid i 16+4 og har også en forliggende moderkage. Jeg kan sagtens forstå du har været bekymret angående blødningen, jeg har selv pletblødt et par gange under min graviditet, men jordmoderen forsvarede mig, at det var harmløst og var forårsaget af mine hormoner, de skal åbenbart vænne sig til tanken om minus menstruation! 😉 Med hensyn til rejser, skal man selvfølgelig altid lytte til sin læge, men jeg har lige været i Berlin (vi fløj) og vi smutter til New York på lørdag! Jeg er sikker på, at en glad mor, er en bedre mor!!! Held og lykke med der hele

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MK

  Hej Sarah. Synes helt sikkert du skal høre efter lægerne. Jeg havde selv foreliggende moderkage, da jeg var gravid sidste år. Jeg hørte ikke helt efter og gjorde som jeg havde lyst til og var rimelig aktiv. Jeg fødte min datter i uge 36, som jo er over fire uger for tidligt.. Håber resten af min graviditet bliver god.

  K

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Må man godt flyve når man er gravid?? Altså jeg ved godt man gerne må i starten af graviditeten, men er det ikke noget med at man, jo længere henne man er, ikke må??

  Held og lykke fremover med graviditeten 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Kære Sarah Louise
  Jeg synes du skal lytte til lægens rådgivning. Jeg kan godt forstå, at du synes det er trist, hvis I ikke kommer på ferie, men vend den om og tænk på hvis nu der skulle ske et noget på ferien – så ville du sådan ønske at du aldrig var taget afsted og sikkert bebrejde dig selv. Du venter den største gave i livet og jeg ville ikke rejse, hvis jeg stod i din situation. Rejse kan I jo altid:) Det er bare mine tanker. God dag:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lullu

  Hejsa,

  en flyvetur er temmelig hårdt for kroppen, det tænker man måske ikke – men det bli´r sammenlignet med at løbe en marathon… det er derfor man skal tænke sig lidt om.

  Tillykke i øvrigt med den kommende lille dreng – bare glæd dig, jeg har en lille skrigenende dreng i armene og han er bare SÅ skøn:-)

  x L

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Hej søde Sarah,
  Jeg kom lige til at tænke på, hvor tidligt du mon testede positivt?

  Knus Lisa

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nn

  Min svigerinde måtte aflyse ferie pga forliggende moderkage. Så de måtte på køre ferie i stedet. Har i ringet og talt med flyselskab hvad de siger?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få guld negle