Nye sko

Et nyt liv med au pair

Et nyt liv med au pair

Der er vendt helt op og ned på dag og nat og vores liv generelt. De første to uger, synes jeg helt ærligt var et helvede. Min søn er en solstråle, men smerterne og den manglende søvn og blod mangel, fik mig ned med nakken flere gange. Jeg kunne ikke overskue noget som helst og heller ikke engang at au pairen skulle komme.

Men nu er hun her og hun er skide sød. Vi er også så småt ved at finde en rytme, hvor både mor og far får søvn hver nat. At have en au pair er en ret speciel følelse. I starten vidste jeg ikke rigtig, hvordan jeg sådan skulle bære mig ad.

De første par dage slappede hun bare af og Michael kørte hende rundt og fik ordnet en masse med hendes cpr nr og andet juridisk hejs. Hver dag har jeg introduceret hende for noget nyt, så hun langsom lære os og huset at kende. Hun er meget ivrig efter at arbejde, men ærlig talt, så har vi ikke 5 fulde timers abejde til hende 6 dage om ugen, så jeg har tilmeldt hende på en sprog skole, så hun kan møde andre au pairs og lære dansk. Det virkede hun meget glad for.

Igår spiste vi aftensmad sammen med hende og vi fik snakket en del. Det er næsten chokerende, hvilket liv hun havde inden hun kom her. Eks. viste jeg hende, hvor støvsugeren stod, men et kvarter senere, kunne jeg stadig ikke høre at den var tændt. Så jeg gik ned til hende og der stod hun og pillede ved den og anede ikke, hvad hun skulle stille op. Hun fortalte mig så, at hun derhjemme kun havde en kost og aldrig havde brugt en støvsuger før. Der gik det virkelig op for mig, at jeg lige skal skrue mine forventninger lidt ned og have med mig, at mange af de ting vi har, er nyt for hende.

Første gang Michael var ude og køre med hende, opdagede han, at selen stadig var låst efter hun var steget ud. Hun vidste åbenbart ikke, hvordan man åbner den og hendes lille væsen, gled bare ud af den i stedet hehe. Alt i alt går det super godt med hende. Hun er meget respektfuld og smilende. Hun kaldte os mister og madam til at starte med, der sagde jeg, at hun skulle kalde os vores navne og se sig selv som en del af familien og ikke en ansat…men det er svært at få hende til at ligge det der ansat/chef halløj fra sig. Eks. sad jeg og ammede og hun havde lavet mad til sig selv. Hun stod i køkkenet og spiste, så jeg spurgte om hun ikke kom ind til mig og sad i stuen, så kunne vi sludre. Da hun kommer ind, sætter hun sig i stolen længst væk og drejer den smule væk fra mig, imens hun spiste…jeg var målløs. Jeg lod hende bare sidde sådan og så snakkede vi lidt, før hun listede op på sit værelse.

Vi har har givet hende både tv, computer og touch phone med internet, så tror hun hygger ret meget på facebook osv. Idag bliver hun hentet af en anden au pair og kommer først hjem igen imorgen…jeg er helt nervøs for “min lille pige” skal ud i verden. Jeg har indtastet vores adresse og tlf numre på hendes tlf, så jeg er sikker på hun kan finde hjem igen:)

10 kommentarer

 • Maria

  Jeg vil til en hver tid anbefale Karina og aupairagent.dk! Karina er rigtig god til at lytte og hun forstod lige præcis hvad det var vi ønskede i forbindelse med en au pair. Vi havde aldrig haft au pair før, så alt var nyt – og det at finde den helt rigtige pige, som passede ind i vores familie, samt papirarbejde og ansøgningsproces, have været ganske uoverskuelig, hvis ikke vi havde haft Karina ved vores side. I dag har vi den sødeste au pair 🙂 Du kan ringe til Karina på tlf: 60668384. Hun tar’ den 24/7! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejligt med et langt indlæg 🙂
  Smuk er du

  http://www.pernilleagerup.dk
  Bloggen opdaterers flere gange om dagen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej søde Sarah Louise!
  Nu skal du bare høre. Jeg har haft aupair i 2 omgange af 1.5 år+ – som er maximum tid for en aupair i DK ( Det ved du jo alt om nu efter alt det papirarbejde!!!!)
  Men altså, første gang vi vi Eden. Der havde vi jo heller ikke haft aupair før så vi var ligesom du lidt spændte og skulle lige finde ud af tingende ( Også det med en fremmed i huset osv.)
  Eden viste sig at være den dejligste unge unge pige. Eden var hurtig til støvsuger osv da hun havde været aupair i Jordan før hun kom til os. Det var dog ikke et rart sted at være for hende og de behandlede hende nemlig som en ansat/tjener.. Så da hun kom til os var hun helt overvældet over den måde vi tog hende “til os” Hun blev den storesøster som min ældste datter aldrig fik og var på samme måde af kæmpe betydning for min lille søn. Hun holdt virkelig meget af dem og det var det skønneste syn. Samtidig fik vi det også rigtig godt sammen. Vi blev nærmest lidt veninder og jeg hjalp hende igennem en masse ( hun havde en kæreste i Jordan som hele tiden ville bestemme over hende.) – Det snakkede jeg meget om med hende. Jeg kan huske at hun nød når vi spiste frokost sammen ( Kan arbejde meget hjemmefra)

  Da Eden måtte rejse igen var vi så nervøse for at vi ikke kunne få endnu en skøn pige, men.. Så fik vi Maribel som er Edens kusine. Igen, den skønneste unge pige dog i 30erne hvilket er lidt gammel for aupairpiger. Ligeså skøn pige, men hun var også mest til “sivkoste” eller hvad de nu hedder, så vi fandt en til hende i Søstrene Grene. Dog droppede hun den hurtigt da hun opdagede støvsugerens magi/effektivitet.

  Begge piger fandt hurtigt veninder. De var omkring 30 unge piger – alle fra filippinerne. De holdt middage hvor vi gav dem lov til at låne huset ( så tog vi over til nogle venner og var der osv) De ELSKEDE det. Og til jul havde de tradition med at komme og synge julesange d. 23 dec og derefter komme indenfor og få en øl eller en sodavand.

  Nu ved jeg godt at din lille smukke søn er en lille snut, men mine børn lærte faktisk at tale og kommunikere med dem og det har virkelig hjulpet dem senere hen.

  Ligenu har vi stadig kontakt til dem. De er begge blevet gift og Edens dreng er blevet opkaldt efter min søn. Vi ringer på deres fødselsdage og sender kort og det samme gør de til os. Vi blev også inviteret til deres bryllupper, men vi kunne desværre ikke deltage..

  Vi sender også penge til Edens søster, som også var en aupair i DK og som besøgte os ofte. Hun er igang med en uddannelse i Filippinerne og vi betaler hendes uddannelse. ( Det mener vi er en god måde at hjælpe på fordi vores børn bedre kan relatere dig til at vi hjælper Edens søster)

  Tro mig – det er en fornøjelse at have aupair. man skal bare lige vænne sig til det 🙂 GOD BESLUTNING!

  Amalie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hey 🙂

  Cool blog.
  Din Au pair kommer til at elske sit job. Det virkelig fedt at du tager så god imod hende, giv det tid – så skal hun nok finde sig til rette 🙂

  God medvind

  ninnak.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Sarah!

  Er billedet her taget efter du ahr født? Jeg forstår ikke hvordan du allerede kan se så godt ud igen, hvis det er 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mariam

  Det meget normalt i mellem østen at kalde dem man arbejder hos for mister and madame. I de fleste tilfælde kalder de dem mama og baba istedet for.
  Måden de viser respekt på 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Hun er ikke fra Mellem østen??
   Hun er vist nok filippiner 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha Camilla, tjek lige på et kort hvor Filippinerne ligger 😉 Det er et ø-rige langt ude i Asien 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britt

  Ej hvor bliver man glad for at læse det. Hun har det uden tvivl rigtig godt ved jer :-)!

  http//:madenerikkedinfjende.wordpress.com – BLOG OM MAD OG SPISEFORSTYRRELSE

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Lyder som om i giver hende en rigtig dejlig oplevelse mht. det at være au pair 🙂 Der findes nok familier derude, som bare vil udnytte de unge piger, så dejligt at høre at i gør så meget ud af få hende til at føle sig hjemme 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye sko