Afslappet og praktisk

Flytte sladder

01_Sarah_Louise__b468m

Vores hus bliver først overtaget pr. 1. oktober, så vi pendler lidt imellem 2 hjem. Jeg elsker vores nye lejlighed. Jeg har længe været træt af huset, som bare altid havde noget der skulle fikses og ikke virkede ordentligt. Der var 4 etager, hvilket har været møg belastende, som gravid, men også med små børn op og ned af de trapper, altid problemer med kloak og toiletter, der var dukket skimmelsvamp op i kælderen og så var der bare for meget vedligeholdelse generelt og for slet ikke at tale om haven, som hurtigt groede os over hovedet. Det var slet ikke til at overskue til sidst, når vi også havde en til baby på vej. Vi ville have noget nyt og funktionelt. Vi vil meget gerne have hus, men nu venter vi på det helt rigtige hus. Højest 1 etage med kælder, overskuelig og let have og så skal det være forholdsvist nyt og ligge det rigtige sted.

Jeg skal lige vende mig til at bo i lejlighed igen. Jeg har meget mere optur over det, end forventet. Jeg er også overrasket over mange af mine læsers respons og vil da lige aflive noget mystikken. Nogle skriver, at det er at gå den gale vej, at næste skridt skulle have været et større hus i Hellerup, nu vi havde fået børn. Dertil vil jeg da lige tilføje, at vi havde 7 værelser i vores hus og det var mer end rigeligt til os. Og så kan jeg da ikke se, hvorfor man ikke kan flytte i lejlighed, fordi man har børn?

Vores nye lejlighed er ret stor og med to gigantiske terasser og med en stor park og legeplads lige uden for vinduet. Den ligger 2 min. gang fra vuggestue og shopping (meget mere praktisk end husets beliggenhed ) og så er alt nyt. Når børnene bliver lidt større, så vil et hus være at foretrække, men lige nu fungere det her skide godt. Der var også læsere der skrev, at vi nok var i økonomisk uføre. Sjovt nok er lejligheden dyrere end huset. Og så var der nogen der gisnede om, at mig og Michael var gået fra hinanden og jeg flyttede alene i lejligheden. Nogle gange har i altså en umådelig god fantasi. Ja det er ikke alt jeg fortæller jer og der også en grund mere til, at vi er flyttet, ud over den bedre leve standard, vi får her, men den skriver jeg om lidt senere:)

26 kommentarer

 • Belinda

  Jeg er vokset op på Nørrebro (mange år siden)og har altid boet i Kbh., nu Østerbro. Et enkelt år i Nordsjælland, hvilket også var forkert beslutning.
  Jeg er 100% sikker på! at der intet er galt i at børn vokser op i byen i lejlighed og i nye byggerier er der lyst, grønt mm. Det handler som altid om stabilitet og at børn føler sig elsket – så er det ligegyldigt om de bor i hus eller lejlighed. Håber I bliver glade for jeres nye sted

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Først, tusind tak for en rigtig dejlig blog, elsker at du er så personlig og tør at give så meget af dig selv, til andre mennesker!
  Tillykke med den nye lejlighed, er snart ved at være spændt på hvad den sidste grund til at i flytter er?? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HELLE

  Hej. følger også dagligt din gode blog. Min søn og svigerdatter, boede mens de læste på 55m2 med hund og barn… de var lykkelige, og glade. Rigtigt med at det er lidt træls, med de halve historier og vi må vente eller gætte. Er det godt eller skidt, det du vil skrive om. Venter.. Held og lykke i det nye fine hjem…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Præcis:) og denne lejlighed er altså ret stor.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Sletting Jensen

  Lækkert! tillykke med lejligheden.
  og to store terasser?? øj hvor lyder det fantastisk!

  jeg leder pt selv efter leje lejlighed, men med su, får jeg højst fransk altan 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  … Ville sommetider ønske jeg havde dit mod… kunne ofte selv drømme om en lejlighed istedet! Med små børn er et stort hus uoverskueligt og man når aldrig igennem!
  Skønt at du er så meget din egen! God vind!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Må vi ikke se lejligheden? 😀 den lyder mega fed!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg tager hatten af for dig, Louise .
  Følger din blog , og du er dg selv hundrede procent.
  Synes det er så fedt, at du sætter dolk på plads som lader sin fantasi løbe af med sig .. Folk skal ikke dømme eller drage konklusioner fordi du har valgt at dele dit liv med folk – derudover skal folk lærer at forstå, at du selvfølgelig har et liv ved siden af din blog og derfor også er privatliv .. Ingen vil nogensinde kunne lukke offentligheden 100% ind, hvilket er folks egen skyld vi er fordømmende… Basic as that ….

  Håber i nyder jeres nye lejlighed! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Ja ja.. Men uanset hvad er det vigtigste jo, at I er glade og du ser glad ud!

  Har i stadig jeres au pair?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hi S.
  Er vild med din blog.
  Dog må jeg lige tilføje – hvis du ikke ønsker at “vi” (en smule generaliseret i min verden) skal gisne om baggrunden for at i er flyttet, så behøver du jo ikke at toppe den med mere spænding.
  Jeg har fuld forståelse for at der er mange elementer i ens liv der tilhører privatlivets fred – og at du ikke vil “sprede ben” for “os”.
  Jeg synes dog din tone sommetider godt kan virke nedladende.
  Det er sikkert ikke din hensigt, men det er den følelse man lige får af dette indlæg, samt din kommentar i dit tidligere indlæg.
  Lidt ærgerligt.
  Det her er ikke ment som en debat – kun en konstatering fra en flittig læser – der finder det lidt ærgerligt.

  Kh
  C

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sisse

   Kunne ikke være mere enig! Tit en nedladende tone. Bortset fra det, elsker jeg bloggen her!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Tror altså bare det er jer der ser negativt over alt. Ord på skrift kan let misforstås. Det har aldrig været min hensigt at være nedladende, men hvis folk er flabet, kan jeg nogle gange svare flabet tilbage og andre gange gider jeg slet ikke bruge min tid på det. Jeg er nok selv mere hårdhudet og skriver meget direkte. Det må man tage med uden at være nærtagende:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   Enig! Hun kan virke meget nedladene, jeg er selv utrolig direkte, men høre sjældent for at jeg virker nedladene, men tror bare nogle har en meget nedladene måde at skrive på, hvor når nogle andre skriver, så virker de nærmest hyper glade med en masse overskud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Nedladende og direkte er to meget forskellige ting.
   Jeg finder bestemt hverken mig selv eller dine andre læsere nærtagende – jeg mener blot at hvis dette er din / en af af din levevej bør du reflektere over de emner der bringes op.

   Ikke sagt at du skal lade stå til med “flabede” indlæg – nu mener jeg dog ikke at kommentaren i forrige indlæg var flabet, men jeg er som sagt heller ikke nærtagende 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susse

  Folk har SÅ ondt i røven over dit dejlige liv. De skal bare have noget at brokke sig over søde Sarah Louise. Ny lækker stor lejlighed er jo fantastisk. Tillykke med det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Tillykke med den nye lejlighed. Bor selv i villalejlighed med kæreste og tumling på 1 år, hvor vi har have der hører til og kan sagtens relatere til at det er hårdt at passe barn, job, hus og have. Nogle gange drømmer jeg om større hus og nogle gange om en lejighed så der ikke var de bekymringer der følger med ved hus. Det undrer mig at nogle at dine læsere siger, at det er et skridt tilbage at flytte i lejlighed, hvad er det for en syn på tilværelsen de mennesker har, de må stille nogle umådeligt urealistiske krav til sig selv og deres omverden. Man behøver ifølge min egen livsfilosofi ikke at måle og veje alt, så længe man er lykkelig hvor man er.:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Du ligger også lidt selv op til gætterier, når du skriver ‘halve’ historier 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Synes da bestemt godt at man kan bo i lejlighed med børn. Min kæreste og jeg taler ofte om at få vores første barn her hvor vi bor nu. Og det er af den simple grund, at vi får ikke tid til at ordne have, og vedligeholde hus i den første tid.
  Så thumbs up! Havde gjort præcis det samme!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • s

  selvfølgelig kan man bo i en lejlighed 🙂 Og i skal da helt sikkert gøre hvad der er aller bedst for jeres lille familie, og det er i de eneste der ved hvad er, så kan alle andre jo komme meres deres meninger osv. men i ved som sagt bedst selv. Rigtig god weekend og held og lykke med det nye sted 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniella

  Det er så dejligt at kunne få et indblik i jeres liv, hverdag og drømme. Jeg synes at din blog er så skøn at læse. Afslappet med en god blanding af mode, familieliv, dagligdagens udfordringer, rejser og drømme.
  Når det så er sagt, så hjertelig tillykke med jeres nye hjem. Det lyder som en lækker lejlighed. Og tillykke med den kommende lille pige. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lulubeth

  Vi flyttede også fra hus til lejlighed, og hvor er jeg glad for det! Præcis af de grunde du skriver; ikke mere bøvl med en have fyldt med skvalderkål, ikke mere vand i kælderen, ikke flere gamle rør der drypper, ikke flere trapper at skulle op og ned af osv. osv. Det er billigere for os at bo i vores nuværende lejlighed, men vi flyttede ikke af den grund, selvom det aldrig er skidt at have flere penge mellem hænderne. Som bonus har vi også mindre transporttid til og fra arbejde og institutioner.

  Vi var de første i vores vennekreds som flyttede i hus, og derfor har mange af vores venner også undret sig over, at vi flyttede tilbage til lejlighed, netop som de allesammen flytter i hus nu. Men et hus kræver bare TID, og den tid vil jeg hellere bruge på mine to små børn lige nu.

  Så ja, ville bare sige, at jeg er helt enig i, at det IKKE behøver være et tilbageskridt at flytte fra hus til lejlighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Noget underligt noget at nogen mener man ikke kan bo i lejlighed når man har børn??? Og hvorfor mener nogen at det absolut skal være kæææææmpe stort??? Altså jeg boede i meget af min barndom i en lille 2 v på nok 55-60 m2 sammen med min bror og mor. Vi havde fælles værelse i mange år og det tog vi altså ikke skade af. Ved ikke hvorfor standarden nu skal være at det ik ka blive stort nok når man har børn.
  Og det lyder da også meget mere praktisk det der er fundet nu, så man ikke har alle trapperne hele tiden osv.
  og med 6 værelser er der da både til soveværelse og hvert sit børne værelse og au pair værelse og det hele så kan da slet ik se problemet?
  Der er da tusindvis som vokser op i lejligheder uden problemer:)
  Jeg vil ihvertfald sige stort tillykke med lejligheden og håber I blir glade for at bo der. Det er et dejligt område herude:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Sålænge du er lykkelig, kan du klare alt og modgang gør en stærkere 🙂 Må da indrømme jeg også gætter på livet løs og kommer du frem med det en da, vil jeg da læse nysgerrigt med, men gør du ikke – ja så læser jeg stadig din blog.
  Tillykke med jeres nye bolig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna B

  Folk og deres gode ideer! Vi bor i lejlighed med vores lille datter og vi elsker det 🙂 Det er tæt på alt og vores er også nyt! Det er bestemt ikke fordi vi sidder stramt i det økonomisk, hvis folk tror det må de gerne betale vores husleje 🙂
  Vil bare lige sige TAK for en fantastisk blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lina

  Jeg synes det er dejligt for jer -tillykke med det:-) Er jo også jer der skal være glade for det:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej

  Jeg kan ikke se hvorfor man ikke kan bo i lejlighed, når man har børn. Jeg venter selv en lille baby til januar og vi bor i lejlighed og her har vi tænkt at blive til jeg er færdig med min uddannelse om 2 år. Selvom den kun er 80 kvm, så kan vi sagtens være her

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Afslappet og praktisk