Interview med Sasse

CULT vs. Redbull

webcam

Jeg kan ikke lide kaffe, men har som så mange andre, behov for et skud koffein i løbet af dagen. Behovet er opstået i takt med, at jeg fik børn som eks. disse dage begge står op kl. 05. Koffein piller har jeg ikke lyst til og jeg kan godt lide smagen af energi drinks og mine to favoritter er CULT og redbull, dvs jeg synes faktisk at CULT smager bedre. Igår sagde min veninde til mig, at Cult også var meget bedre for kroppen, da der ikke var så mange hårde ingredienser i (hvad det så end betyder) som der er i Redbull. Men hvad er er egentlig bedst at drikke??? og hvad er aspartam, der står nemlig på min CULT light at den er aspartam free.

24 kommentarer

 • Christina

  Du skal prøve en Sense energidrik i stedet for alle de andre syntetiske. Sense er lavet udelukkende på naturlige råvarer, hvilket jo betyder du slipper for alle de dumme tilsætningssstoffer, men effekten er den samme (Google it 😉 ) (de fåes på alle Shell stationer) Jeg synes personligt den smager bedre og (det er ikke dokumenteret) men jeg synes det har sat min forbrænding lidt op faktisk.. Det er jo ik’ så ringe 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria B

  Aspartam er ikke farligt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria B

  Red Bull var forbudt i DK på grund af det høje koffein indhold, og da CULT og de andre på daværende tidspunkt ikke indeholdte nær så meget, var de den eneste på markedet. Men efter de åbnede op for mængden øgede Cult deres indhold af koffein for at ramme samme målgruppe som Red Bull.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Det sjove ved det er så at alle undersøgelser vedr aspartam er folkene bag aspartam der står bag…så selvfølgelig er det godkendt.
  Min ven har gået meget op i alt omkring produktet i mange år og sjovt nok, hver gang han kontakter en journalist eller forsker osv omkring nye artikler med frikendelser osv osv ..er de alle sammen med henvisning til de undersøgelser folkene bag aspartam selv har lavet, hvilket jo aldrig kommer frem…tankevækkende.

  se evt dokumentarn om aspartam

  http://www.youtube.com/watch?v=hJcIwu9kv8U

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Drop light produkter generelt.. Nok er der ikke sukker i, men der er så meget andet lort i i stedet, som er endnu mere skadeligt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  http://ing.dk/artikel/soedemidler-fra-lightprodukter-ryger-direkte-ud-i-naturen-157906

  Jeg er lidt luren ved sødemidler. Stevia er ok, men de kunstige er altså lidt skumle. Jeg bliver skrupsulten og endnu mere lækkesulten af kunstige sødemidler. Jeg får ondt i hovedet af drikke med kunstigt sødestof. Jeg har i hvert fald opdaget, at man ikke kan vande kroppen med kunstigt sødet saft for at undgår dehydreret hovedpine. Det gør kun ondt værre. Det giver endnu mere luft i maven at spise søde sager, der er kunstigt sødet, fremfor alm. sukkersødede søde sager.

  Så jeg er nok bare mest til helt almindeligt sukker, rørsukker, kokossukker, farin eller hvad der nu lige smager godt i en given situation.

  Har du overvejet at tage en espresso? Den smager måske ikke så godt, men der er jo ikke så meget af den heller.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Enig:) du må altså lære at drikke kaffe… Du har jo også nærmest et hel kafferisteri i køkkenet:)

   En skøn kop kaffe og et stykke mørk choko… Mums

   Ikke al det light… Ad

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie Amalie

   nu skriver du “man”, du kunne også vælge den mere relevante “jeg”. For DU kan måske ikke. jeg kan til gengæld godt og får ingen problemer af light-produkter. til gengæld bliver jeg rigtig dårlig af sukker i flydende form. jeg får sgu pip af alle jer, der skal overføre jeres egen holdning til produkter til alle os andre – når det er bevist ufarligt i almindelige mængder.
   De mængder aspartam er farlige i, vil sukker, kokossukker, kaffe og effing VAND også være farlige i

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Du bør smage den nye CULT light med hyldeblomst – den smager fantastisk. Og ja CULT er bedre end red bull – fordi de har fjernet den farlige aspartam fra light produktet.

  http://cult.com/da/cult-raw-energy/nyt/cult-raw-energy-sugar-free-lanceres-uden-aspartam/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie Amalie

   aspartam er jo ikke farligt i alm mængder?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Aspartam er blevet anklaget for mange ting og blev til at starte med, ikke godkendt af FDA i USA pga alle anklagerne om, hvor farligt det var. Nu er det imidlertid godkendt – det er verdens mest gennemtestede stof, fordi der var så meget hype om, hvorvidt det gav kræft osv og kan derfor opfattes som nogenlunde sikkert i de mængder normale mennesker indtager.
  Men det er stadig et ekstremt kontroversielt stof og som Maria skriver er det meget noget med at folk hører til i den ene eller anden lejr. Jeg drikker med glæde light sodavand, fordi jeg vælger at tro på, at når et stof bliver godkendt er det fordi det ikke er farligt (alt med måde) – guf for konspirationsteoretikere som mener at stoffet kun blev godkendt efter kraftig lobbyisme og masser af penge under bordet 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Har læst at aspartam er blevet “frikendt” + du skal ha stooore mængder før det påvirker dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Du skal holde øje med en ny økologisk energi drik som snart er at finde i Danmark. AMARA er en ny sports- og energidrik. Naturlig energi, antioxidanter og mineraler fra rå frugter og bær. Ingen sukker, Ingen tilsat farve eller smag. Det er meget sundere for dig og din krop 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane
  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Var det ikke bl.a. derfor Red Bull var forbudt i DK indtil for nogle år siden? Mener at det var en del i medierne om faren ved at blande da der var nogle svenske dødsfald og også da de der Cultshakes kom frem for 10 års tid siden. Men det handler vel primært om koffeinindholdet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thomas

  Sødemidlet aspartam er ikke sundhedsskadeligt i følge de nyeste undersøgelser.

  Man man læse om undersøgelsen af aspartam her.

  http://www.food.dtu.dk/Nyheder/Nyhed?id=a181893e-c092-4a3b-bb18-aefe96f8bfc4

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Som de andre så fint forklarer, så er aspartam et sødemiddel mistænkt for at være kræftfremkaldende.
  Det er dog kun hvis du drikker over 6 L light produkt med aspartam, at det bliver mere sundhedsskadeligt.
  Kilde: Michelle Kristensen, Bachelor i Idræt, med sup. fag i Human ernæring. Go’ Morgen Danmark.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Eftersigende var aspartam en gang betragtet som værende et kemisk våben – temmelig tankevækkende! 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aspartam er et sødestof.. Jeg må indrømme at jeg meget bedre kan lide Redbull:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Aspartam er et sødestof der som skrevet tidligere er beskyldt for at være kræftfremkaldende derudover bliver det nedbrudt til 3 komponenter i tarmen, hvoraf det ene er træsprit, og det i sig selv kan jo ikke være sundt. Jeg prøver så vidt muligt at undgå det, og i stedet vælge produkter med naturligt sukker i, hvis jeg endeligt skal have noget med sukker i 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Aspartam er et kemisk fremstillet sødemiddel, som nogle forskere der mener kan være kræftfremkaldende og som kan skade nerverne – det er meget billigt og bliver brugt til rigtig mange light-produkter. Det er vist omdiskuteret da der ikke er nogen entydig dokumentation for at det er skadeligt (i de mængder vi mennesker indtager), men der er vist lavet nogle forsøg med mus/rotter hvor de ved meget høje mængder netop udviklede kræft osv. Jeg har indtryk af at det er en kontroversiel debat, hvor man enten tilhører den ene eller den anden lejr – men det skader i hvert fald nok ikke at begrænse sit indtag. Alternativer er fx stevia, maltitol og sucralose. Er ikke ekspert, så det skal bare tages som en grov opridsning:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Aspartam er et søformidling som er mistænkt for at være kræftfremkalende… Det er i alt fald usund… Som de fleste sødemidler vel.

  Jeg snupper nu en red Bull af og til alligevel 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Det blev offentliggjort for et par dage siden at aspartam ikke har nogen forbindelse til kræft 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie Amalie

   ja, og det er blevet offentliggjort ca 1000 gange de sidste 5-10 år, at aspartam kun kan være noget som helst skadeligt hvis du drikker 20-30 liter aspartamcola om dagen eksempelvis. Hvis du drikker 30 liter sukker, stevia eller bare VAND om dagen dør du altså også.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Interview med Sasse