Kan man snakke som knap 1 år!???

Hvad små piger ville ønske, at far vidste

Hvad små piger ville ønske, at far vidste

Jeg er selv vokset op uden en far. Det har selvfølgelig betydet en del for min opvækst. Det har haft en indvirkning på mit selvbillede og mit syn på omverdenen. Nu jeg selv er blevet mor til en lille pige, tænker jeg ofte over, alle de ting jeg selv har været igennem. Jeg knuger hende ind til mig af angst for, hvad livet skal bringe hende. Det er ret så frygteligt, at have det sådan og følelserne/angsten kan nogle gange bliver så overvældende, at jeg ikke kan rumme det og lade tårene løbe. Jeg vil så gerne have, at hun skal blive et lykkeligt barn og ikke opleve mange af de grimme ting, jeg selv har været igennem, men jeg ved jo også godt, at jeg ikke må pakke hende ind i vat.

Nu er Alma så heldig, at hun har en far, som elsker hende. Han ser hende ikke så ofte, som jeg ville ønske, men en af grundene til det er, at hun endnu er så lille, at hun ikke kan være væk fra mig for længe af gangen. Jeg læste bloggeren Tara Headmans indlæg om en 4-årig piges kamp for farens opmærksomhed. Det slog hende, at pigen ikke vidste, hvor stor en rolle faderens adfærd kommer til at spille i hendes senere liv. Men det gør faderen måske heller ikke. Med det samme tænkte jeg, at den skulle alle fædre læse og tage til sig. Det er ikke et dunk oveni i hovedet til alle mænd eller 1 mand, det er bare en kærlig reminder, så man ikke gør noget, der ikke kan laves om. Børn er modtagelige lige fra starten og det sætter sine spor hos en lille pige, hvis far ikke er far. Så til alle vidunderlige fædre derude. Læs dette og værn om jeres små prinsesser:)

Her er en liste til alle fædre med små piger, som endnu ikke er gamle nok til at spørge, hvad de har brug for.

1. Hvordan du elsker mig, er hvordan jeg vil elske mig selv.

2. Spørg til, hvordan jeg har det, og lyt til mit svar. Jeg har brug for at vide, at du sætter pris på mig, før jeg kender min sande værdi.

3. Jeg lærer, hvordan jeg skal behandles af, hvordan du behandler min mor – uanset om du er gift med hende eller ej.

4. Hvis du er vred på mig, mærker jeg det, selvom jeg måske ikke forstår det. Så snak med mig.

5. Jeg er nødt til at opleve din fysiske styrke, så jeg kan lære at stole på mænds måde at være fysiske på.

6. Tal helst ikke om sex som en teenagedreng. Så tror jeg bare, det er noget, der er beskidt.

7. Når dit stemmeleje er blidt, forstår jeg meget bedre, hvad du siger.

8. Sådan som du snakker om kvindekroppe, når du bare laver sjov, er, hvordan jeg vil tro om min egen.

9. Hvordan du behandler mit hjerte, er sådan, som jeg vil lade andre behandle det.

10. Hvis du ansporer mig til at finde det, som bringer glæde, vil jeg altid søge efter det.

11. Hvis du lærer mig, hvad det vil sige at føle sig i sikkerhed, når jeg er sammen med dig, vil jeg bedre vide, hvordan jeg skal passe på mig selv.

12. Lær mig at elske kunst, videnskab og naturen. Så vil jeg lære at intellekt betyder mere end tøjstørrelsen.

13. Lad mig sige præcis, hvad jeg vil, selvom det er forkert eller fjollet. For jeg har brug for at vide, at du accepterer, at jeg har en stærk stemme.

14. Hvis du virker bange for min krop, der forandrer sig, når jeg bliver ældre, vil jeg tro, der er noget galt med den.

15. Hvis du kender til tilfredshed, vil jeg også gøre det.

16. Når jeg beder dig om at blande dig uden om, må du gerne forblive med at være tilgængelig.

17. Hvis du ikke viser ømhed, vil jeg aldrig lære at acceptere min egen sårbarhed i stedet for at frygte den.

18. Når du hjælper mig med at ordne bilen eller male huset, tror jeg, at det kun er noget, drenge kan finde ud af.

19. Når du beskytter min femininitet, lærer jeg, at jeg er værd at beskytte.

20. Sådan som du behandler vores hun, når du tror jeg ikke ser på, fortæller mig mere om dig end alt andet, du gør.

21. Lad ikke penge betyde alt, så lærer jeg ikke at respektere dig.

22. Kram, hold om og kys mig på alle de måder, en far gør, som er rigtig, god og ren. Jeg har brug for det for at lære, hvad sund berøring er.

23. Vær sød ikke at lyve, for jeg tror på, hvad du siger.

24. Forsøg ikke at undgå de svære samtaler. Det får mig til at tro, at jeg ikke er værd at kæmpe for.

Hvad små piger ville ønske, at far vidste

 

6 kommentarer

 • Cecilie

  Wow wow wow nu er jeg selv fra en dyb alkoholiseret familie. Men min far var sådan.. Jeg mistede ham som 23 årig.. Men hold da op hans kærlighed gjorde mig stærk.. Tak for dit indlæg <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Villadsen

  mega spændende artikel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Flot skrevet. Og helt rigtigt! Noget alle mœnd burde vide, og som desvœrre ikke er en selvfølge i dag.
  Jeg er selv en af de heldige med den mest fantastiske far til vores to piger på 16 & 8.
  Super god blog <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anonym

  Hej Sarah. Wow der ramte et af dine indlæg mig for første gang, jeg sidder nu med tårer i øjnene. Jeg er selv en pige, så jeg kan sætte mig ind i alle dine punkter. Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • RN

  fandme så rigtigt, ofte ses det jo at mange døtre er tættest på deres mødre, hvilket jo er fjollet, såen behøver det slet ikke at være, farmand kan være ligeså god, og det er super sundt for de små/store piger at være tætte på faaaaaaar-:)

  Jeg laver lige en copy / paste og sender punkterne til kæresten-:))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • X

  Smukt og sandt❤

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan man snakke som knap 1 år!???