UD med rådne planter

UD med rådne planter

Mit vindue har stået tomt længe. Men for noget tid siden ser jeg så denne meget specielle blomst. Jeg kunne ikke rigtig vurdere om det var en blomst, plante eller et lille træ. Man skal altid lige læse beskrivelsen nærmere og det kan tage tid. Jeg besluttede mig endelig for, at den blomst skulle da med hjem og stå i min tomme vindues karm og ved første øjekast passede den perfekt ind! Den duftede godt som en blomst, var stærk som et træ og fik mig til at smile. Men hold da op, den var svær at passe. Enten vandede jeg den for meget og så vandede jeg den for lidt. Jeg blev meget frustreret over, hvor fuldstændig inkompetent jeg var til at passe en simpel plante. Jeg tænkte dagligt over, hvorfor jeg hele tiden følte, at jeg ikke gjorde det godt nok. Det måtte uden tvivl være mig, der var en idiot jo. Min tvivl til min kunnen blev forstærket, da jeg begynder at lugter virkelig fælt. Jeg vasker mig selv, ransager mig selv og jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvor den stank kommer fra. Og imens jeg sidder der fortvivlet og uforstående over for, hvordan jeg både kan være så inkompetent og stinkende, kommer jeg til at kigge på min blomst, der står og tager min udsigt og sollys i min karm. Og pludselig kan jeg se, at den slet ikke har den farve, jeg troede den havde. Og ved roden kan jeg se, at den er pil rådden. Jeg går helt tæt på den og kan nu se, at den også er fuld af små torne. Den stinker!! Det var slet ikke mig, der lugtede. Det var den. Det havde hele tiden været den. Og jeg havde gjort alt det rigtige, men denne blomst kunne bare ikke tåle sollys. Denne type blomst trives bedst et koldere, mørkere sted, hvor den kan skjule sig i skyggen, så ingen rigtig kan se, hvor pilrådden og manipulerende den faktisk er.

 

12 kommentarer

 • Natascha H

  Wow, det indlæg ramte hårde, end jeg først troede det ville, ud fra overskriften.
  Så godt formuleret, tak for den! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det fint skrevet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Fanme godt skrevet – hvis det er hvad jeg tror det skal betyde !!!!!!

  Godt anskuet og levende fortalt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Yes! Sådanne indlæg var grunden ril jeg i sin tid begyndte at læse din blog. Indlæg med meninger, holdninger og kant. Jeg troede aldrig det ville vende tilbage :).
  Mer mer mer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Tænk jeg er så blond at jeg ikke fangede det var en metafor lige i første omgang 🙂
  Kære Sarah, du har igen vist mig som læser at du tager ansvar for dit eget liv og er en sej sej kvinde som jeg ser op til i det daglige . Så hvis de andres kommentarer passer og at du ikke bare taler om en rådden potteplante ( for de findes jo også ) , så sender jeg dig lige et skulderklap og et kram .
  Og nu vi er ved ordsprog og metaforer så husk der er ingen regnbue uden regn . Knus fra mig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hvis bare min blomst kunne ryge i skraldespanden lige så nemt som det lyder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sille

  Sikke en klam plante, der får dig til at føle sådan. I skralleren med den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Det er vidst ikke blomster, der er tale om her 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Fantastik kommentar om blomsten til sidst! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  øv han lyder som en rigtig nar. Det værste er mænd, der får en til at føle, at man er værdiløs. Godt du kom ud af det smukke Sarah Louise!!! Du kan finde en “blomst” som godt kan tåle sollys, varme og rigtig kærlighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Og planten er en metafor for….? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit