Tudetøserne på tv3

Lidt om livet, døden & den ubarmhjertige kærlighed

img_5928

På billedet her ser i en af min aller næreste veninder Sofie som fødte for en uge siden (og helt uden smertelindring!! Seje dejlige pige og nu mor) Torsdag aften spiste jeg aftensmad med Arthur og jeg er altid en smule sensitiv på den sidste dag inden at han skal over til far, fordi det jo bare føles forkert. Så vi hygger altid ekstra længe ved maden, vi går altid liiidt senere i seng og jeg afleverer altid senere end normalt…jep jeg trækker tiden ud inden jeg skal undvære ham. Ungerne starter allerede 3 dage før med at se ham og der er det, det samme.

Efter aflevering vendte jeg snuden imod Sofie, så jeg kunne se hendes vidunderlige baby for første gang. Jeg stopper på vejen hos en lille blomsterhandler for at købe blomster og jeg fortæller den søde dame lidt om, hvor meget jeg glæder mig til at møde min venindes baby og at det er en stor dag og ind i butikken kommer en ældre herre med et lidt trist udtryk og jeg smiler stort, da vi jo netop står og taler om min venindes smukke fødsel…manden smiler anstrengt til mig og så går det op for mig at han er der for at hente en begravelsesbuket. Han var tydeligvis berørt og skulle direkte til begravelse. Han komplimenterer min buket som damen står og laver og jeg kan mærke at en stor klump samler sig i min hals og jeg må bide mig selv MEGET hårdt, for ikke at stå og vræle….

Det var hele den paradokse situation i at jeg var der for at hylde et nyt liv og han for at sige farvel til et (hans kone)…. så megen glæde og ulykke på samme sted i den lillebitte butik. Og jeg med rygsækken fuld af tanker, tvivl, afsavn og den ensomme følelse der kommer, hver gang jeg skal undvære mine børn…..ja så gik situationen lige i mit åbne sårbare hjerte. Og jeg gik derfra med nedtrykte følelser og kæmpe store tanker omkring mine livsvalg, ofre og om at miste uden at rigtig at miste…. for det er sådan jeg har det i mit brud med min ex… følelserne er næsten som om at han er død….jeg har mistet ham, hans familie, vores hverdag og rytme og den fede oplevelse af at glædes sammen over sine børns udvikling. Og jeg er ved at lære og acceptere at det kan tage lang tid at komme sig oven på sådan et brud, hvor der er børn involveret. Og selvom det nu engang er sådan her det er, så tror jeg altid man har et lille bitte håb og en tvivl for ikke at tale om den altoverskyggende dårlige samvittighed overfor børnene.

Med hjertesmerter over slutningen på min egen familie, kører jeg imod Sofie som er i begyndelsen af sin egen. Og det var skønt at se hende og opleve hende i en rolle som jeg selv har oplevet 3 gange. Vi snakkede, hyggede skiftede ble på det nye lille menneske og så kørte jeg igen. Jeg skulle nemlig til middag hos et vennepar, der havde inviteret en 8-10 par til middag…og så mig…..aaaiiii kender i den følelse…så sidder man der som den eneste single. Et tungt label at bære, når det ikke er der man ville ønske at man var i sit liv. Men jeg formåede alligevel at have en sjov aften som endte i en kort bytur i en kjole købt før børn over 8 år siden som jeg ikke har kunne passe rigtig igen før nu (en af de få “glæder” ved skilsmisse…. man går ikke i hyggefælden hver aften, man skal løbe liidt stærkere som alenemor og appetitten ryger, når maven er fuld af tanker). Tidligt hjem og så brugte jeg det meste af lørdagen på at have ondt af mig selv, savne mine børn og gik tidligt i seng. Arthur kom så hjem idag og mit hjerte begyndte at slå korrekt igen….. og imorgen kommer de 2 andre.

Et eller andet sted misunder jeg dem, der bare hurtigt finder en ny….men jeg har læst en del om skilsmisser og reaktioner og hvis man er videre lidt for hurtigt, så har man måske ikke fået bearbejdet sine følelser og ej heller reflekteret over, hvorfor det gik galt og derfor heller ikke lært noget af bruddet og så er chancen for at det næste forhold også går i stykker ret stort. Jeg læste også at det typisk var vigtigt for en kvinde at have hjernen, hjertet og underlivet med ind i det nye forhold, hvor det oftest mest var det sidste, der var vigtigst for mændende (det er måske en generalisering, men det passer ret godt på hvad jeg oplever i min omgangskreds også) og det der med at håndtere, reflektere og være ok med det smertefulde i farvel, det synes jeg er sindsyg vigtig.

Jeg havde det egentlig ok med vores brud i starten og jeg havde ikke så stor en reaktion og var iøvrigt ved at drukne i arbejde og børn, så jeg var i virkeligheden nok en smule bedøvet af alt muligt andet. Men nu her….nogle måneder efter bruddet, så kan jeg mærke en mere ægte reaktion. Jeg mærker sorgen og tvivlen nu og jeg vil give mig selv lov til at føle den sorg og tvivl. NU er jeg glad for at jeg ikke havde travlt med at møde en ny, for det kunne umuligt have været en særlig sund situation for sjælen. Jeg tror at vejen frem er at tage en dag af gangen og med tiden vender man kroppen, hjertet og hjernen til en ny hverdag som ikke føles så fremmed som den gør nu. Følelsen og trangen til at give efter for vaner og savn, kan ofte overrumple ens fornuft og vi som mennesker er utrolig gode til at glemme de dårlige ting og kun huske på det gode…det er en styrke, hvis man vil prøve igen, men ren ubarmhjertig smerte, hvis man ikke vil….

img_5927img_5929img_5860img_5926 img_5925

img_5934 img_5935

18 kommentarer

 • Maja

  Meget fint og ærligt indlæg. Tror det sker for mange, at reaktionen først kommer efterfølgende. Ønsker dig det bedste.
  Knus Maja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hej Sarah. Er lige begyndt at læse din blog og hands up for det du har klaret og været igennem. 😀 Jeg er endelig sluppet ud af et tyrkisk/muslimsk forhold (det tog kun 10 år at slippe ud 😏) ved hjælp fra min første kærlighed som er blevet min kærlighed igen her 17 år senere. 💖 Har 2 børn med min X. Vi er i live og har det godt trods hele turen igennem trusler, politi, rockere, fake profiler…. 🙃 Overvejer lidt om der er nok til en fortælling omkring os?!? Om der er nok til at starte en blog op. 😊 Har efterhånden så meget viden og erfaringer på det område….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Så fint og ærligt et indlæg❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Puha da jeg læste overskriften begyndte mit hjerte at galoppere. Ordet død og den smukke lille baby på fotoet satte en reaktion igang som den aldrig har gjort før. Jo har mistet bedsteforældre til alderdom og onkel og faster til sygdom, og det er barsk og hårdt. Men ofte har der været et dejligt langt liv forude. Og hvem håber ik på at når vi engang ska herfra at så er vores kære ulykkelige og vil sende os på bedste sidste rejse. Og jo Sarah der kommer jo også en ny kærlighed en dag.,, men hold nu op min egen reaktion på et ord og et billede kom bag på mig. Tårer i øjnene og ondt i brystet. Om 11 uger skulle jeg have en lille smuk, lyserød baby pige, som skulle kysses og krammes konstant, hun skulle berige sine søskende og familien – men hun nåede aldrig at sige en lyd el trække luft ind. For 5 uger siden mistede jeg hende i maven og hver eneste dag er savnet der og vi ska nok komme ud på den anden side men hvor er det vildt som livet for altid er anderledes bla at ordet død over bVy billede i min verden aldrig bliver det samme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne W

  Supergodt & vigtigt indlæg, Sarah Louise❤️
  Jeg står nogenlunde samme sted som dig og dit indlæg giver mig en masse med på vejen.
  Tak for det…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Du er sgu sej

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Så flot skrevet❤️
  Sidder her på Starbucks med min morgenkaffe med tårer i øjenkrogen. Mange smukke tanker og refleksioner du har. Held og lykke med at finde dig selv igen i en anden konstellation😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Smukt indlæg Sarah…..jeg var kort efter jul i vores lokale “urmager-butik”, som også sælger briller og smykker. Der kom ind ældre herre ind og skulle ekspederes før mig. Han spurgte ekspedienten, om hun kunne huske ham? Han var inde lige før jul og købe en halskæde til sin hustru, som hun blev meget glad for. Jah, ekspedienten kunne godt huske ham….Den ældre herre mente, at ekspedienten havde sagt, at der fandtes øreringe, som passede til halskæden. Ekspedienten fandt øreringene frem, og spurgte om de skulle pakkes til gave? Det skulle de ikke!! Den ældre herres kone var død og han ville give hende de smukke øreringe til hendes sidste rejse.

  Behøves jeg sige, at de kunder som var i butikken stod med blanke øjne og det samme med ekspedienten ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   åh sikken en historie!! Den går lige i hjertet og i tårekanalen. Det må være kærlighed!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hvor er det fint skrevet❤️ Har selv været det igennem, og kan heldigvis mærke man kan kommer ud på den anden side🙏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Math

  Så fint et indlæg. Jeg har været der – lige der. Vi gik fra hinanden og han flyttede. De første måneder var det fint men så ville jeg lave en billedebog op til jul (vi gik fra hinanden 4 måneder inden). Og BANG!!! Jeg var ked af det. Jeg tilbragte jul og juledage hos min familie (min datter var hos sin far). Det tog nogle måneder – næsten et halvt år. Kan huske at jeg læste en artikel omkring det. At skilsmisse kunne “tilsidesættes” med sorgen ved at miste (altså død). Så kraftig er sorgen. Det var så hårdt. Men jeg lover at der er en anden side – og du kommer også derud. Kender alt til den dårlige samvittighed, den nager nogle gange stadig lidt.

  Sorgen er ok, jeg kan huske at det også var tomt i starten, man skulle ligesom finde nye veje.

  Skulle hullet blive mørkt her mod vinteren, så kan jeg varmt anbefale at få snakket om det. Jeg har selv brugt en mega god en – det gav mig lige et ekstra skub.

  Kram herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et fint indlæg❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Det er interessant det med mænd og kvinder og forhold… jeg havde SÅ svært ved at forstå (og har det stadig) ved at forstå at min far fandt en kæreste få måneder efter min mors død – de havde været kærester i 35 år, siden de var 14 og 15.. på daværende tidspunkt gik jeg hos en psykolog og vi snakkede meget om det.. nu er jeg kommet frem til at det også handler om at mænd (nogle selvfølgelig) er meget “hands-on” i deres problemløsning. “jeg er ensom” løsning: ny kæreste. Det betyder ikke at de ikke sørger, savner eller har elsket – blot at de løser et problem de har i deres liv, så de samtidig har mulighed for at koncentrere sig om de vigtige følelser – sorgen og savnet. Kvinder tænker bare anderledes..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Jeg har erfaret noget nær det samme efter et brud. Efter 7 år i fast forhold. De første 3 måneder var jeg lettet, glad og intet kunne slå mig ud. Derefter kom reaktionen. Sorgen over det der var, det vi planlagde og der ikke blev til mere. Det gør nas. Men pludselig en dag opdagede jeg at de følelser bliver mindre dag for dag og nu, 2 år efter er jeg noget nær kommet mig. Det er en svær men vigtig tid. Tak for din ærlighed❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Smukt skrevet 💔 Fældede lige en tåre… Kender så godt de følelser der

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Rigtig fint og ærligt indlæg. Nød at læse med. Så tak for det. Dejligt at du mærker efter. Gik i noget terapi hvor jeg lærte hvor vigtigt det er at mærke sine følelser. En ny kæreste kan virke som et plaster på såret, hvor man bliver opslugte og tilfreds ved at fokusere på det nye forhold. Men i længden tror jeg ikke det er sundt. Du er en fantastisk kvinde og jeg nyder virkelig at læse din blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mig

  Meget smukt og ærligt indlæg ❤️

  Synes det er super fint at du mærker dig selv og ikke bare hopper videre til en ny. Jeg forstår slet ikke hvordan folk kan gøre sådan noget? Har de slet ikke elsket den anden person? Jeg tror at enten har følelserne ikke været helt ægte fra personens side af, eller også er der mange der mangler bekræftigelse og tryghed fordi de i virkeligheden er rigtig kede af det, eller har det skidt med dem selv.

  Og ja jeg har samme opfattelse af de fleste mænd. Det er som om de kommer bedst videre ved bare at hore løs.
  Men du er så god og stærk Sarah ❤️ GODT du beholder din værdighed.
  Det hele skal nok gå ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tudetøserne på tv3