Ude godt, hjemme bestemt ikke bedst

Ja tak til lovforslag?

34465259-5cb5-49ce-ab79-29e5cba52824

Her til formiddag så jeg lidt News imens jeg spiste en sen morgenmad og jeg bed mærke i at Søren Pape gerne vil have det gjort lovligt for folk at have peberspray i hjemmet. Og det skal være lovligt at have på sig for særligt udsatte personer…eks folk med stalkere.

I tiden efter min stalker oplevelse, der følte jeg mig ekstrem sårbar både i mit hjem, men i særdeleshed uden for mit hjem. Jeg turde ikke lave noget alene udenfor om aftenen, dvs. jeg tog ikke lige ud og spiste med en veninde om aftenen, for så skulle jeg gå fra bilen til min hoveddør alene. Jeg vidste at min stalker tidligere netop havde gemt sig ved aftentid og slået en anden kvinde ned, så jeg var ekstra bekymret. Hun er godt nok blevet “fængslet” nu dvs. hun fik en behandlingsdom, men på et tidspunkt kommer hun jo ud og det får jeg jo ikke besked om og det er også utrolig ubehageligt.

Så jeg synes at det ville være rart at man fik lov til at gå med peberspray. Jeg ville klart føle mig mere tryg og også i bedre stand til at beskytte mine børn. Hvad tænker i om det forslag?

f0591233-3d5e-4298-819d-1cefe23e963c

6 kommentarer

 • Julia

  Hvis den bliver lovlig, kan den også bruges som overfaldsvåben. Lidt ligesom man ikke må have køkkenknive med i nattelivet, men det sker gang på gang, at folk alligevel bruger det som overfaldsvåben i nattelivet. Det er på trods af det er ulovligt udenfor huset fire vægge.

  Man kunne være bange for en stigning af voldtægtssager ville finde sted, fordi man ved et angreb bagfra med peberspray så ikke kan se sin gerningsmand. Det er et paradoks –
  Den ville klart skabe mere tryghed – men gerningsmændenes fordele er ikke til at tage fejl af. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg havde fået en peberspray af en kollega, dengang flere kvinder på Østerbro blev forsøgt voldtaget. Kvinder blev opfordret til ikke at gå alene og fortælle pårørende hvor langt man var fra sit hjem. Jeg har aldrig været utryg i mit kvarter før dengang.. jeg talte med en kollega til en fredagsbar omkring det, min kollega tilbød mig en peberspray. Jeg takkede ja – med et glimt i øjet, jeg troede ikke han mente det.

  Om mandagen har han fandme en spray med. Jeg pakkede den ind i et tørklæde og var rædselsslagen resten af dagen. Tænk hvis den gik af i bussen, eller jeg kom til at trykke på den ved et uheld (jeg arbejder i et stort ÅBENT kontorlandskab 🙃) det ville være skrækkeligt!

  Da jeg kom hjem fik min nyerhvervede peberspray nyt hjem: i en skuffe, sammen med min føntørre.
  Jeg turde ganske enkelt ikke at have den med mig, men hver gang jeg skulle bruge den føntørre, så var det meget forsigtigt at den blev fisket op – tænk hvis den lille hidsige spray gik af??

  Jeg fik så en kæreste, som har en lang karriere i militæret; shit, da han så den peberspray….. 😱
  Der skulle ikke så meget til for at overbevise mig om at den skulle ud – pebersprayen, ikke kæresten…
  Hans argumenter for ikke at have en peberspray; 1. ved du hvordan du skal få fat i sprayen, hvis du bliver overfaldet?
  2. Hvad hvis du bliver overfaldet bagfra?
  3. Hvordan kan du være sikker på at den peger den rigtige vej og at den ikke rammer dig?
  4. Du risikerer at gøre gerningspersonen endnu mere aggressiv, ved at bruge peberspray.
  5. Hvis du vil have en peberspray, eller bruge et våben, så skal du vide præcis hvad du laver og hvordan du bruger det.

  Jeg syntes ikke peberspray i hjemmet bør være lovligt. Hvad bliver næste skridt? Springkniv, skydevåben? Det er glidebane, som minder om USA.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg kan til dels godt se idéen i at gøre det lovligt at have peberspray på sig. En mand fortalte i radioen i dag, at man jo selvfølgelig skal være opmærksom på, at hvis du render rundt med en peberspray og får brug for den, så kan det sagtens ske, at du rammer forkert og gerningsmanden tager den fra dig og bruger den imod dig. Det gjorde mig næsten ligeså utryg, som hvis jeg ikke havde den på mig. Jeg kan sagtens se, hvorfor nogle føler, at de føler sig mere sikre med den end andre, men jeg er bare bange for, at lovforslaget om, at man kun må have den på sig i hjemmet kommer til at gå i vasken. Hvis det først er blevet lovligt, så kan det være, at vi hører flere episoder om det i nyhederne 🙂 håber det giver mening.
  God aften 😉 det er fedt at følge din blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  OT: Jeg er ret sikker på du kan få besked når/hvis hendes dom udløber eller evt ophæves før tid, da du er “offer” i sagen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg tænker også at der er bedre løsninger end våben! Problemet er at man åbner op for noget som nogle vil misbruge til andet end selvforsvar.. Tror desuden ikke det ville nytte det store hvis din stalker ønskede at slå dig ned.. Der ville det nok være bedre med en form for kamptræning, eller en stor og stærk kæreste 😂😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Lær dig selvforsvar – og vær glad for at den slags “våben” er ulovlige i danmark.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ude godt, hjemme bestemt ikke bedst