Jeg har brug for råd!!

Den dårlige samvittighed

be6a032e-392e-4d0b-9a95-34e906f140ed

Når man har 3 børn, der ligger forholdsvis tæt på hinanden i alder, så er det ikke helt dumt at lade ting og tøj “gå i arv”. Så da Alma denne vinter skulle have ny flyverdragt, så fik hun bare Alberts fra sidste år som stadig var i rigtig fin stand i farven sort. DET var hun sgu ikke helt tilfreds med. De andre piger i bh’en havde pink, lyserøde og gule dragter og hun var den eneste med sort. Hun fik en meget lyserød hue og støvler og så accepterede hun ligesom det.

Jeg fandt så ud af at hun ofte låner de andres pigers dragter, hvis en af dem er syge eller en ikke vil ud….KUN pga farven og så tænkte jeg at det var på tide at hun fik sin egen. Hun fik denne Über søde flyverdragt fra Småfolk og hun blev bare så vanvittig glad. Hun klædte sig af til undertøjet og tog den på med det samme og erklærede at den ville hun sove i! Efter 20 min leg måtte hun opgive, fordi hun svedte så meget og vi aftalte at hun første skulle have den på, når hun skulle ud. Hun ville selvfølgelig have den på straks hun vågnede og hun ville have den på ned i bh selvom hun normalt bare har jakke på. Og det første hun gør er at gå ind på sin stue, hvor hun stolt drejer rundt og viser sin flyverdragt….. og så stod jeg der….med kæmpe stor dårlig samvittighed.

Havde jeg vidst at det betød SÅ meget for hende, så havde jeg købt den til hende noget før! Jeg tænker bare nogle gange (og det skal jeg holde op med) hun er jo kun 4 år…hvad ved hun om noget som helst. Jeg skal huske at hun ER jo ikke en baby længere uden egne holdninger og meninger. Når man har haft babyer sålænge og er vant til at bestemme alt, så er det nyt område at vende sig til at de  nu er små mennesker, der også har et bestemt syn på verdenen og de vil høres og en gang imellem skal skal deres behov og ønsker også efterkommes, så de ikke føler sig ligegyldige også selvom det måske ikke altid giver mening for den voksne.

258ace2c-7fc4-4c99-8b2c-6e61ecad9b61 a6fad055-e058-4442-9f72-c90dfa289970 81005efc-a30f-4ccf-9a1f-e1aa87e86726 2093d302-3781-4d8c-aeda-791d13ddafea

5 kommentarer

 • Mie

  Personligt synes jeg det er syndt for piger at arve drengetøj. Heller køb brugt hvis man ik har råd til ny

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Leonora

  Jeg tænker..I min datterseng børnehave har man ingen valg.. Alle dem som skal ud..Skal ud og lege.. Der er ingen kære mor der 😕.. Mht. Den dårlige samvittighed den har jeg tit og ofte fordi vi har kun en indkomst lige nu og har ikke altid lige råd til bestemte ting..Så vi låner eller køber brugt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Her går tøjet i arv og køber meget brugt, det tænker jeg vi bliver ved med indtil skolealderen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg ville da vende situationen om til at det er skønt at hun har kunnet glæde sig så meget. Hun vil huske den dag hun endeligt fik sin lyserøde flyverdragt som noget fantastisk. Det var ikke sket hvis hun “bare” havde fået den til at starte med. Rent udviklings mæssigt er det ikke helt skidt at vente på noget, man så bliver rigtig glad over. Så klap du sig selv på skulderen og gem den dårlige samvittighed LANGT væk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine-Mortil3

  Hvor er den fin. Mon mellemste pige vil helst gå i drengetøj og elsker at arve fodbold bluser og cowboybukser fra sin storebror🙄
  Hvor er hendes støvler fra og hvad mærke?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har brug for råd!!