Ferie Vidunderlighed i billeder

Sørgeligt opkald, hvad siger man til børnene

Der er sket noget SÅ trist og jeg aner ikke, hvordan, jeg får det sagt til ungerne.?

Imen vi er her på ferie, så har vi fået vores søde dejlige marsvin passet og igår aftes fik vi så et ubehageligt og trist opkald. Sent igår aftes opdager de at ræven på trods af et sikkert bur, anbefalet af butikken, u til at stå ude, er brudt ind og taget begge marsvin. De er pist væk.!!!

Jeg har svært ved helt at forstå det er sket. I 2 år har de små pus været en del af vores hverdag og ungerne elskede dem, så selvom nogle måske tænker at “det er bare marsvin” så var vi altså ret glade for dem. De var ekstrem tamme og de har aldrig bidt os og vi har haft mange hyggestunder med dem:(

Jeg overvejede også om vi skulle købe nogle nye, men at en ræv kan komme ind i så solidt et bur med både top og bund samt et bord sat ovenpå, så det ikke kunne skubbes rundt med, synes jeg er ret skræmmende! Tænk hvis man havde en baby stående ved aftentid i den friske aftenluft. Man har før hørt om byræve, der angriber babyer eller hvad med Cookie? Han bliver altid lukket ud i haven en sidste nattur inden sovetid og han er jo ikke særlig stor.

Øv:( jeg ved bare børnene bliver helt ulykkelige og Alma er forvejen bange for ræve. Hvad dælen gør jeg? Jeg bliver nød til at sige noget inden vi kommer hjem.

26 kommentarer

 • Tina

  Hvor trist og det er jo en del af jeres familie, så klart du og børnene er triste over tabet.
  Der er en dreng på 11 år som i sidste uge blev overfaldet af en ræv.
  De mener nu at der igen kan være kommet “hundegalskab” og det kan jo gøre ræve ekstra bidske og aggressive.
  Så pas på børn og dyr.
  Det gør vi, vi bor på landet så passer ekstra på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lullu

  Hej Sarah Louise,
  Jeg har ikke kunnet finde dit indlæg om at fiske hornfisk ved Helsingør… og jeg har prøvet at google info uden at gå svar, så nu spørger jeg lige her. Kan man leje fiskestænger i Helsingør? Vil tá min søn med op og fiske😊
  Tak for svar

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Vi bor inde midt i en stor by og alligevel har vi haft besøg af ræven flere gange hvilket jeg aldrig troede ville ske herinde. Da min yngste var mindre fik jeg min ældste søn til at smide de hovedløse høns ud inden den yngste søn så dem. De første gange skånede jeg ham for synet men han fik dog af vide at ræven havde taget vores høns og vi måtte prøve at sikre hegnet endnu bedre. Det var da ikke sjovt for børnene men jeg er ikke tilhænger af at lyve for dem. Kom lige i tanke om at min yngste søn (da han var 9 år) opdagede ræven ude i haven en meget tidlig morgen og jog den ud af haven. Dengang var han bange for større dyr men den dumme ræv skulle dæleme ikke tage hans elskede høns. Vi har alle lært meget og passer endnu mere på vores dyr. Er vi ikke hjemme bliver hønsene simpelthen ikke lukket ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida madsen

  Syntes helt sikkert man skal sige sandheden. Den behøver ikke være dramatisk udlagt, men man kommer nu altid længst den vej.
  Det er altid trist at miste – og livet er fyldt med svære ting og tunge farvel.

  Men børn er ikke dumme og oplevelsen af at tingene måske ikke helt passer sammen fornemmer de hurtigere end man tror.

  Ikke at tingene på nogen måde kan sammenlignes, men vi mistede vores lillebror på 2 år og 4 mdr. for snart 2 år siden og den største gave i den tragedie har da været at vi ikke har sagt andet end sandheden til vores nu 6 årige datter og aldrig har lavet “historier” som vi senere ikke selv kan huske.

  Sig sandheden og kram dine kids!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bolette

  Hvordan ved I at det er en ræv, der har taget marsvinene? ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Det troede da, da der var gravet hul ved hegnet og det kræver styrke at bryde igennem sådan et bur

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hvis jeg var dig ville jeg nok skaffe 2 nye marsvin og så måske sæt buret på ben.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg vil også lave en lille hvid løgn, det gjorde vi med en kat vi havde, det havde fundet et andet sted at bo, men i virkeligheden var den kørt ned.
  Børnene købte den, de var 4-5 år nu er de 13-15 år og jeg har siden hen fortalt dem den rigtige historie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • fie

  Ehmm.. Ræve angriber altså ikke babyer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Jo der har været et par episoder i England

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej Sarah.
  Puha ja, det er ikke sjovt at skulle fortælle dem.
  Men hvis det var mig ville jeg ærligt fortælle dem hvad der er sket.
  Døden er en del af livet og især en del af det med at have kæledyr. Naturen er barsk noglegange, men det er også rigtig vigtig at dine unger får et naturligt forhold til det at have kæledyr.
  Lige når det kommer til døden hjælper det ikke noget at lyve, de skal jo lærer det på et eller andet tidspunkt.
  Selvfølgelig kan du pakke det lidt ind, så det ikke lyder så dræbeligt, men tror klart det er bedst at være ærlig.
  Kæledyr lever jo desværre kortere end os andre så de kommer til at opleve det mange gange endnu resten af deres liv 😊
  Mine forældre har altid været meget ærlige omkring det, og når vi har mistet kæledyr som børn, gjorde de det til et lille ritual hvor vi sammen begravede kæledyret og talte om det(og jeg har bestemt ikke taget skade af dette, tværtimod).
  Hilsen Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Du kan jo også tage den lette løsning. Marsvinene er væk og du ved simpelthen ikke, hvordan de er sluppet ud af buret.
  Kig fremlysninger igennem, og efter nogle dage konkludere, at et dyr måske har taget dem (for at fodre sine unger, der var sultne). Der er jo andre dyr, der kan tage dem. Rovfugle, katte, mår, eller hvad man nu kan forestille sig i jeres område.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Marsvin er søde og charmerende kæledyr. Der er så meget respons fra dem. Vores tre hyler og piber højlydt af glæde og forventning efter lækkerbidder, når de hører min stemme.
  Ikke for at træde i det, men kun for at sige, at jeg godt forstår, at man knytter sig til sine dyr og blive enormt ked af at miste dem.
  Jeg tror, at du skal holde dig til sandheden. Hvis man havde fået sine dyr aflivet, ville det vel også være naturligt, at lade sine børn være med til at tage afsked ved at begrave dyrene i haven, så lige den nødløgn fungerer ikke særligt godt. Og hvordan argumenterer man så for ikke at skulle have nye? Er I helt sikre på, at det ikke er nogle, der har stjålet dem? Eller missede jeg oplysninger om at der var gravet og buret ødelagt af et dyr?
  Du behøver jo ikke gå i detaljer, men Mikkel Ræv var SÅ sulten, at den ikke kunne lade være. At den arbejder så hårdt for st få fat på dem må jo være af sult.
  Det er en grum skæbne, men måske har ræven sultne unger, og så er marsvinene jo ikke døde forgæves.
  Det er naturens gang og den er til tider grum. Og selvfølgelig bliver man dybt ulykkelig. Jeg er altid bange for at de mange skader og krager i vores område skal gå efter vores marsvin, når de er ude.
  Hvorfor er Alma bange for ræve? Jeg tænker, at der jo må være en grund.
  Når hun er kommet sig over tabet, er det måske tid til at sætte sig mere ind i ræve, så det ikke er et stort monster, men en del af naturen.
  Hvordan de lever, deres unger, hvorfor de i mange tilfælde er blevet til byræve.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Av, hvor træls – har ingen gode råd, men håber at I får arrangeret en fin afsked.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Du kan fortælle dem stille og roligt, at marsvin ikke bliver så gamle. Og de desværre er sovet stille ind. Sammen.. Så ved børnene at marvinene har haft hinanden. Og fortæl dem at dem der har passet dem har været nødt til at få dem begravet. Hvis du har have, så find et lille sted, som du og børnene kan lave til et lille mindested. Børnene kan male på sten og lægge blomster. Håber du finder ud af det🙏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tænker også altid sandheden er bedst, men nogle gange er det bare ikke muligt. Så jeg ville også pakke det lidt ind, med at de var blevet syge og desværre aflivet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Hej Sarah.

  Uanset hvad du fortæller skal du regne med en reaktion. Vores søn havde også et hamster fra han var 4- 6 år og det dødede naturligt mens vi var på ferie. Vi fandt det næste morgen og fortalte først noget da han kom fra skole. Han brød fuldstændig sammen da det betød meget for ham. Han snakker stadigvæk også om det og er ked af det her 1 år efter ca. (Dog har han også mistet hans tæt knyttet mormor for 5mdr siden) så det spiller sikkert også ind.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kitt

  Hej Sarah,

  Øv hvor trist! Kan man nøjes med at sige, at de er stukket af, fordi buret ikke var lukket ordentlig?

  Mvh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Øv, det lyder mere som om de er stjålet 🤷🏼‍♀️ Men man er nød til at vise dem verden, og hvad den også består af, selvom man helst vil skåne dem for alt ondt i verden. Kram ♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ayoe

  Jeg ville fortælle dem sandheden uden at gøre ræven til en skurk! Den gør jo hvad den kan for at overleve!
  Jeg tænker også, at du inderst inde godt ved at sandheden er det eneste rigtige.
  Det at miste er hårdt og følger med livet, specielt når man har kæledyr. Dine børn kan klare det💪🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Jeg synes også godt at du kan sige noget med at de blev syge og måtte aflives. Stakkels jer❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Catharina

  Ejjj. Har selv kaniner men tænker mit tip godt kan være en mulighed. Ræve er natdyr og jager kun om natten. Derfor så tag marsvinene ind om natten og når i vågner så tag dem ud igen. Dette gør vi med vores kaniner. Ellers så da vi havde udekaniner der havde de et stort “dagbur” og om natten kom de ind i vores legehus (et skur ville også funger), så kan man være lidt mere sikker. Hvis børnene er glade for dyr, kan jeg 100 procent anbefale at få nogle nye. Det skaber en utrolig glæde hos børn og hos voksne at de 4 benede er iblandt os😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannette

  Sig de er sluppet ud. Du behøver ikke fortælle om ræven, det gør hverken fra eller til

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Synes du skal fortælle dem sandheden. Det er aldrig sjovt, men de fortjener at vide hvad der er sket, og de fortjener at mor er ærlig overfor dem, så vil de også være ærlige overfor dig:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Kjeldgaard

  Hvor synd altså!
  Jeg ville nok omgås sandheden lidt. Især hvis din datter i forvejen er bange for ræven. Jeg tror jeg ville sige, at de små marsvin var blevet syge og derfor har naboen( eller hvem der end har passet de små pus) taget dem til dyrlægen og fået dem aflivet fordi de ikke kunne blive raske igen.

  Normalt lyver jeg ikke overfor mine børn – men nogengange må man godt pynte lidt på sandheden , for at børnene ikke bliver slt for paniske

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Hej Sarah Louise
  Hvor jeg ked af, at høre om jeres tab 💔 kæledyr er ikke bare dyr – de sætter dybe spor.
  Vi måtte sige farvel i torsdags til Sofie chiuhauha på 10 år som havde fået en hjerte sygdom. Hun havde det ikke godt. Hun har kom til efter min mands død i 2009 og hun var en del af drt kapitel. Det var forfærdeligt og ikke bare en hund – meget elsket lille skør dame❤💔
  Jeg talte med mine tre drenge om det og fortalte hvorfir, de fik lov at sige farvel og lov til at græde. Det en del livets gang og det ALTID svært at miste menneske eller dyr som betyder alt for en.
  Det blot vigtigt de får det af vide og får en slags afslutning når I kommer hjem 🙏
  Hvil i fred små venner ❤

  Ps det kan også være et andet dyr ( andet end hvis du har det på kamara) så måsle ikke sætte navn på dyret men bare et dyr. 🙂
  Knus Patricia

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ferie Vidunderlighed i billeder