Mobil pics: Igår aftes

Mmm…jeg har bagt kage:)

Hjemmelavet chokolade muffin med chokolade frosting

50 g kakaopulver
240 ml kogende vand
175 g mel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
113 g usaltet smør (stue temp.)
200 g sukker
2 store æg (stue temp.)
2 tsk vanille (essens)

1. Kogende vand og kakaopulver røres godt og sættes til afkøling.

2. Mel, bagepulver og salt blandes i en skål for sig.

3. Smør og sukker piskes let og luftigt i en anden skål. Æggene piskes i et af gangen. Tilsæt vaniellen. Tilsæt mel blanding, pisk kun blandingen til det lige er blandet. Tilsæt kakao blandingen og rør indtil blandingen er glat.

Bages ved 190 grader (ikke varmluft) i 16-20 min, du kan teste med en tandstik undervejs hvis du er i tvivl. Jeg fyldte mine forme op med ca 1 cm fra kanten, og fik 12 kager ud af det.

Ultimate chocolate frosting a la Martha Stewart

9 dl flormelis
2,5 dl kakao
180 g blødt smør
1,25 dl lun mælk (hvis du vil ha en frosting der er stiv, skal du tilsætte lidt af gangen, og ikke nødvendigvis det hele)
3 tsk vanillesukker

Det hele kommes i en skål og piskes til en luftig creme.

Det er en super lækker og nem frosting.  Undlader du kakaoen har du vanille frosting, og skifter du mælken ud med for eks. jordbær sirup, har du jordbær frosting. Eller hindbær sauce fra Dr Oetker. Du kan også bruge jordbær flormelis fra Dansukker istedet for almindelig hvid flormelis. Erstatter du en smule af mælken med færdiglavet kaffe, har du en lækker mocca frosting. Hvis du vil lave en swirl, så er det ikke nok med halvdelen af opskriften, da der går ret meget til det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mobil pics: Igår aftes