Jubiii pakke post

Amning nedsætter sexlyst?

Amning nedsætter sexlyst?

En myte eller sandhed? Jeg blev fortalt inden, jeg fødte, at man i et godt stykke tid efter fødsel, skulle miste sexlysten pga. amning. Jeg vil sige det sådan, at ja, jeg havde da ikke specielt meget lyst til sex efter mit kejsersnit, men tror det var pga. manglende overskud og så den faktor, at min krop ikke var klar den slags “gymnastik” Men kan der også være andre faktorer, der ødelægger lysten? Er det kroppens måde, at fortælle kvinden, at hendes fokus nu skal ligge hos barnet? er der nogen der ligefrem oplever, at sex lysten stiger under amningen?

Jeg selv har ikke fået specielt meget mere lyst til sex, selvom jeg er gået over til at give min søn flaske, så for mit vedkommende er det ikke amningen, der har gjort tiden i soveværelset en smule mere grå. Jeg kæmper nok en lille smule med mit eget selv-image, for mit ar, har gjort at jeg ikke er så komfortabel med at være nøgen foran min kæreste. Men hvad er jeres oplevelse…. Nedsætter amningen sex lysten???

Amning nedsætter sexlyst?

7 kommentarer

 • Mille

  Nu tager jeg fat i noget som jeg også ved er ekstremt tabu. Men for mig er det vigtigste, at forholdet til min mand/kæreste fungerer, også efter vi har fået barn. Og det indbefatter altså også, at vi stadig har et velfungerende og godt sexliv. Ligesom jeg elsker mit barn overalt på jorden, så elsker jeg i lige så høj grad også min mand, og jeg er enormt bevidst om, at jeg under ingen omstændigheder vil tilsidesætte hverken ham eller vores forhold fordi, der er kommet et barn til verden. Uden ham ville vi ikke have verdens dejligste barn, og er jeg lykkelig i det forhold jeg er i, så har jeg også endnu mere overskud til at være en endnu bedre og givende mir. Og intimitet med min mand og et velfungerende sexliv er en af forudsætningerne for, at det kan lade sig gøre. Jeg ammer stadig, men min mand og jeg kan sagtens hygge os og have skøn og nær sex uden, at han behøver “hoppe i maddepoterne” 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Kan heller ikke mærke forskel på før og efter amning. Helt i starten tror jeg mest det handler om at hele ens underliv lige skal blive sig selv igen! Og senere hen, tror det har meget med med søvn og overskud at gøre. Helt basalt tror tror jeg kroppens lyst bliver nedsat/tilsidesat, når den kører på de aller sidste “kræfter” 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bliver lige nødt til at sige til dig, at du ser møg godt ud! Du skal slet ikke have det dårligt med din krop, selvom det er nemt for mig at sige 🙂 Jeg tror mange nybagte mødre (og andre) drømmer om en krop som din 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte S

  Min sexlyst forsvandt fuldstændig, og da min datter efter to uger blev flaskebarn kan jeg ikke give amningen skylden. Egentligt tror jeg mere at man mister lysten fordi man giver så utroligt meget nærvær og kærlighed til barnet, at man ikke har det samme behov for den nærhed sex giver.
  Jeg husker tydeligt at jeg virkelig ikke gad sex, ikke bare fordi jeg ikke havde lyst, men fordi jeg ikke kunne rumme at give min mand den nærhed, for jeg følte heller ikke jeg havde mere, mit barn fik jo det hele.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Jeg tror ikke det var amningen der ødelagde min sexlyst.. Det er jo hårdt at blive mor, når min søn sov, så ville jeg også gerne sove, tage bad eller ordne huset, man burde måske prioritere anderledes – men man føler så måske heller ikke super fræk lige efter fødslen;) Desuden tror jeg også ens baby mætter én.. Man er jo super tæt med ens lille skat når han/hun er vågen – så når den lille endelig sover, har man bare brug for at have sin krop for sig selv.. Sådan havde jeg det i hvert fald:) Men lysten kommer langsomt tilbage, måske ikke lige så stor som før, men den kommer igen:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har ingen børn selv(endnu, må hellere vente et par år eller 10).
  Men søde Sarah Louise, du er smuk! Og din krop er så flot! Og jeg er helt sikker på, at du er den eneste, der tænker negativt omkring dit ar.
  Jeg er helt sikker på, at din kæreste synes, at du er lige så lækker som før, hvis ikke endnu mere.
  Nu er du ikke blot hans kæreste men også hans ønskebarns mor, så mon ikke det giver dig ekstra +point, det tror jeg da nok.

  Håber alt godt for dig og din lille familie i fremtiden!

  // Marie-louise J.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jubiii pakke post