7 måneder og sidder selv

Må man vække sit barn

De hårdeste månede for os, har været fra da han blev 4 måneder og frem til nu 7 måneder. Han sover vanvittig dårligt og tager højest en time af gangen om natten, men oftest vågner han hver 30 min. Det er kun hvis han får under 2 timers lur i løbet af dagen, at han sover længere stræk om natten. Problemet er bare, at han elsker at sove om dagen og der sover han godt og let 2-3 timer af gangen. Når vi er på ferie, sover han rigtig godt om natten, men der er vi også aktiveret hele dagen. Måske har han bare et stort behov for at blive aktiveret, men det er jo umuligt at aktivere ham på samme niveau som på ferien. Han sover mellem 4- 5 timer om dagen, men jeg overvejer at holde han vågen mindst 3 timer af gangen, gå mindst 2 ture om dagen, hvor han kigger ud og så kun lade ham sove 3 lure på 45+45+30 min for og se om det hjælper på rytmen. Er det en dårlig ide???

Må man vække sit barn

39 kommentarer

 • Stine

  Hej,
  Som flere andre siger så er faste rutiner noget som virker, både ang. sovetider, spisning og natteroderi. Lav en plan for både madtider og sovetider, og hav det som det daglige mål. Det kræver nogle gange at man må vække, hvilket sagtens kan gøres nænsomt, og det kræver også at man indretter sine egne gøremål efter barnet. Der er gode planer for dagsrytmer på netsundhedsplejersken.dk, og med hans alder har han kun behov for 2 lure. Han er så gammel nu at det godt kan tage lidt tid inden rutinerne virker, og som det jo er med børn så er det aldrig perfekt, så vær vedholdende og når det kikser så start forfra næste dag.
  Du vil især være glad for rutinerne når nummer 2 kommer, da du altid ved hvornår det er sengetid for børnene og når de er så tæt i alder er det også rart at de sover samme tid om aftenen, da du får brug for noget ikke-baby tid. Jeg har selv 3 børn på 3,5 år, næsten 2 år og en på 3 måneder. En veninde introducerede mig til gina Ford med min første, som handler om rutiner fra fødslen og alt kører efter tider og rutiner hos os. Det er selvfølgelig meget lidt spontanitet i vores hverdag, men det kommer igen når de begynder ikke at skulle sove om dagen, og det er en god investering. Jeg ved at hver aften har jeg et par timer uden børn og de sover godt om natten, selvfølgelig med perioder med mareridt, sygdom osv., og de er alle glade, veludviklede og energiske børn. Mht. Indkøring af rutiner så tog det ca. 3 uger med den ældste (startede da han var ca 2 måneder), den mellemste kørte det fra starten ( startede med det samme) og den mindste tog længst tid med ca 1,5 måned (startede med det samme).
  Som sagt er der dog intet som er perfekt og mine udfordringer med alle 3 i forhold til søvn har været og er nu med nr. 3 at de vågner efter 45 min hver gang de sover og derfor kræver noget arbejde at få en lang lur midt på dagen ( ved heldigvis at det kommer ved 6-8 måneders alderen.
  Det var en lang smøre, men pointen er at rutiner gør så meget godt.

  Venlig hilsen
  Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej
  Jeg vil også gerne give et råd med.
  Vi var i PRÆCIS samme situation for et par måneder siden. Vores datter begyndte på PRÆCIS samme mønster, da hun var 4 mdr -men efter en hård måned med konsekvens og nye søvnvaner, har vi nu en datter på 9 mdr, som vågner væsentlig mindre om natten. Nogle nætter sover hun (og vi) endda en hel nat. For os handlede det først og fremmest om dårlige søvnassociationer (Google det eventuelt for at finde søvnassociatioer, som passer på Albert). Her er de principper, som vi rettede os efter for at ændre hendes søvnassociationer.
  – man må ikke vække om dagen, da man på den måde ødelægger deres evne til at gå fra REM-søvn til dyb søvn. Vi vækkede vores datter i en periode på to måneder, men det havde kun negativ effekt på nattesøvnen. Når man taler om at babyer bytter rundt på nat og dag, så er det kun, hvis de fxsover fra 16-20. Det er ikke meningen. Når nogle af mine andre råd begynder at virker, så vil du opleve, at Albert automatisk har brug for mindre søvn om dagen. Altså en positiv ring-effekt.
  – babyer i Alberts alder skal have to lure. En formiddags og en eftermiddags. Du vil sikkert opleve, af han kan nøjes med to lure, hvis du hjælper ham fra REM-søvn til dyb søvn, så han på den måde sover mindst et par time i en af murerne.
  – Albert skal falde i søvn der hvor han skal sove resten af natten -og på den måde han skal sove resten af natten. Dvs. ikke i jeres favn og ikke med en flaske i munden. Det kræver meget tålmodighed at nå igennem med dette. Vi brugte minimum to timer pr. putning i en måned. Prinsessen skreg naturligvis (hun var vant til at falde i søvn ved brystet). Vi tog hende så op, men lagde hende fra os inden hun faldt helt i søvn. Sådan ku vi bli ved i timer.
  – lad far om putning og om at tage ham, når han vågner om natten. Det var i hvert fald lettere for far her i huset. Jeg tror, at det er et standard råd for sundhedsplejersker. Noget med af relationerne mlm far og barn er anderledes end mor og barn.
  -giv vand i stedet for mælk hele natten igennem. De er gamle nok til at kunne klare sig uden mad om natten. Desuden handler det igen om, at de ik forventer, at søvn=mad. Og at de skal have mad for at finde tilbage i søvnen.

  Jeg håber, at I snart finder noget, som virker for JER. For uden søvn er man intet værd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chloe

  Har du egentlig prøvet at give ham GUL allomin om aftenen? Det er vi begyndt på, efter Sundhedsplejersken sagde det og han sover bestemt længere på det! I øvrigt begyndte jeg at give vand i stedet for mælk når han vågnede om natten (ca. 5-8 gange) og efter 4 dage nu, sover han sgu igennem:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Her står vi op kl. 6 ca hver morgen, og så kommer hun ud og sove 3 timer senere. Her sover hun en lur på ca. 1,5 time. Så holder vi hende i gang i ca 3-4 timer, og kan sover hun igen ca 1,5 – 2 timer. Og om aften putter vi hende igen kl. 19.30 -20!! Da vi begyndte at køre en rytme ind med hende, eller vi gerne vil køre en ny, så vækker vi hende så det passer ind. HUn havde en periode hvor hun først vågnede kl 7.30-8, og det var bare forsent tit, i forhold til hendes lurer og hvis man skal noget i løbet af en dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ville også uden at tøve forsøge at få ham til at sove lidt mindre om dagen, fx en lur om formiddagen og en lur om eftermiddagen. Hver gang min datter har været begyndt på nat roderiet, så har jeg set det som en tegn på at skære antallet af sove timer ned om dagen. Og det har været med positiv effekt hver gang. Senest har vi lige skåret det ned til en lur om dagen (hvor blev min lille baby af????), også med god virkning. Det siger jo sig selv at hvis man sover for meget om dagen, så bliver det svære at sove om natten. Det kender vi jo også for os selv. Vi er bare “kloge” nok til at vi kan overskue konsekvensen af at sove dagen væk, det er lille albert ikke gammel nok til, og derfor må man som voksen tage over og styre ham i den rigtig retning. Selvfølgelig på en blid og kærlig måde.

  At det skulle skade hans hjerne at blive vækket er det værste gang vås jeg længe har hørt, husk at man på internettet kan finde bevis og kloge artikler om et hvert emne, så bare fordi det står på nettet er det ikke en endegyldig sandhed. Nogle gange skal man altså bruge sin sunde fornuft og sit moderhjerte i stedet for at læse om hvad der er rigtig og forkert på nettet.

  Held og lykke med projektet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   det handler ikke om hvad man læser på nettet, men hvad der er dokumenteret.. det er faglig videnskabelig viden..og der blev ikke sagt at det skader hjernen at vække ham, men at han udvikler sin hjerne mens han sover og denne udvikling bliver forstyrret og bremset ved at vække ham….og det er fakta på området…og ja som henriette skriver: søvn avler søvn og det er ligesom ovenstående fakta…der er forsket i de her ting så det er ikke bare “noget der er læst tilfældigt på nettet”…men selvfølgelig kan du altid sige det er noget vås, så kan alle forældre dække sig ind under den når de vil have deres nattesøvn i fred!
   for sådan er det at have små børn, de vil ikke sove om natten altid, men sådan er det bare! (med mindre der er noget andet og alvorligere galt selvfølgelig, så er det en anden snak)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara Ferreira

   Signe: Søvn avler jo tydeligvis ikke søvn i dette tilfælde. Selvfølgelig er dagssøvnen vigtig, men det er endnu mere vigtigt at få en sammenhængende nattesøvn – og ikke vågne hver 1/2 time. Det er jo super ‘stressende’ for et barn, og betyder at man ikke kommer igennem de nødvendige søvnfaser. Og nej, som udgangspunkt er det ikke en god ide at vække sine børn, men det er nu engang sådan at de ind imellem skal have hjælp til at få styr på rutinerne – feks. når antallet af lure skal skæres ned. Det kan de ikke selv regulere, og der er det altså muligt, nænsomt, at hjælpe dem til at sove mindre om dagen og mere om natten. Og mht. at søvn avler søvn: det er jo kun indtil en grænse, da børn selvfølgelig kun sover som deres behov byder dem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvis vi skal blive videnskabelige så er det jo også ret så anerkendt at der frigives en masse anabolske hormoner i kroppen under søvn om NATTEN.
   http://videnskab.dk/krop-sundhed/det-gor-sovnen-ved-kroppen

   Så der er jo også dokumentation for at det er lige så farligt at være vågen om natten, som der er dokumentation for at det forstyrre udviklingen at vække sit barn.

   Mit pointe er bare at nogle gange må man bruge sin sunde fornuft og mor instinkt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Præcis, Camilla 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra B

   Det handler helt klart om at bruge sin fornuft, men det er ikke fornuftigt ELLER sundt at vække så lille et barn, med så korte mellemrum. Det vil kun stresse ham.
   Jeg vil i samme åndedrag give Signe ret. Børn bearbejder en masse sanseindtryk som de har fået i løbet af dagen, når de sover og det skal de have ro til. Og det er du selvfølgelig interesseret i, Sarah. Det er der ingen som er i tvivl om. Og hvor er det dejligt at du spørger til råds.
   Synes Gittes forklaring af rytme, længere oppe, fungerer rigtigt godt. Lyder meget som den rytme jeg forsøger at indføre for børnene på mit arbejde, der er i en vuggestue. Men igen, så følger der ikke en fjernbetjening med et barn, så man kan ikke få det fuldstændig som man vil have det, selvom man ved bedre end barnet, hvad der er bedst for det. Jeg håber at du kan finde nogle løsninger, Sarah, i blandt alt det der bliver skrevet her af gode ting. Held og lykke 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Søvn avler søvn!
  Nej du skal ikk vække ham (self hvis i skal noget kan du jo godt)
  Men som udgangs punkt tror jeg bare du skal lade ham få formiddagslur og middagslur og så være konsekvent om natten – fortælle ham det er nat og så lade ham ligge og pludre, snakke el hvad han gør!

  Go påske

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Kære Sarah,

  En mulighed kunne også være problemer med ørerne?

  Min søn havde problemer både med tryk, væske, mellemøresbetændelse og sygdom ad flere omgange, da han var på Alberts aldre. Og hans søvnmønster ligner fuldstædig det du beskriver, føler med dig. Det er rent totur, og jeg følte mig utilstrækkelig og total modløs. I første omgang udelukkede vi at det kunne have noget med ørerne at gøre, da der jo ikke var nogle problemer med at sove om dagen. I desperation kontaktede jeg en ørespecialist, samt tog ham til en kiropraktor som er super dygtig til børn.

  Det resulteret i hver fald i meget gladere dreng, som nu ikke har flere problemer med ørerne, og ej heller har været syg siden. Og en mor med mere overskud 😀 Har sat et link ind til kiropraktoren, som jeg håber du vil læse.

  http://www.birgitteholt.dk/page12/page12.html

  Mange hilsner

  Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Prøv dig frem og find ud af hvad der fungere bedst for jer og Albert. Hvis du prøver 1+1+45 f.eks. lader du ham sove lidt i gennem også kan du se om det hjælper på hans søvn om natten. Du skal også tænke lidt på dig selv og Michael 🙂 Det er ikke værre end hvis det ikke fungere og du sidder med et surt barn at du lader ham sove lidt mere om dagen 🙂 Det er jo ikke fordi du direkte skader dit barn! Jeg tror på udenset hvad, at du gør det skide godt og er en fantastisk mor! 🙂 God påske

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Mygind

  Hej søde Sarah Louise

  Jeg går som udgangspunkt ikke ind for at man vækker små børn HOWEVER.. så lyder det lidt som om at din søn har vendt lidt op og ned på nat og dag??Så måske hjælpe ham lidt i den rigtig retning, hvis du, i nogen tid, tog styring over hvornår/hvor længe han skal sove? Ingen børn er ens og nogle skal hjælpes lidt til at lære at sove… tænker dog som min. en time (for at han når ned i den helt dybe søvn)

  Kh Signe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Da min søn var på din’s alder sov han:

  930-1015 ish

  Og fra 13- til han vågnede.

  Det kostede lige nogle aftner hvor han skulle holdes kørende lidt, men med et godt solidt måltid mad, et bad og lidt gymnastik så gik set så fint.
  Det øgede hans søvnkvalitet betydeligt. Men der var HELT faste sovetider og det er der stadig. Det fungerer (noget med søvnhormonet i hjernen)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Talula

  Jeg har en søn på samme alder som Albert og han lavede præcis samme show – sov godt frem til ca. 4 måneder og derefter meget afbrudt frem til nu! For to uger siden kulminerede det i at han flere nætter i træk vågnede hvert kvarter… Så købte vi slyngevuggen og lod ham sove i den! Fra første nat har han sovet igennem fra 8 aften til ca. 6 morgen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg ville også skære den ene lur væk så han kun sover 2 gange, som en anden skrev 1 1/2 og så 2 timer. Han er så stor nu, så han kan sagtens vækkes, det har jeg også gjort ved mine unger og deres hjerner har det altså fint 😉 Jeg tror på at det er det lange stræk om natten de har mest brug for!! Det er bare SÅ frustrerende når ens søvn bliver afbrudt, det er ren tortur.. Håber snart det vender for jer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara Ferreira

  4-5 timer om dagen lyder umiddelbart til at være lidt i overkanten – især i betragtning af at han sover så dårligt om natten. Vi havde det samme problem med vores mindste, og der hjalp det da vi afkortede den samlede mængde dagssøvn.
  Søvnen om dagen er selvfølgelig meget vigtig, men det bider lidt sig selv i halen: jo dårligere de sover om natten, jo mere trætte er de om dagen = laaaange lure. Løsningen er ikke at flå ham om efter 30/45 minutter – det vil give ham en dårlig søvnkavlitet – men gradvist at afkorte hans lure. Ved at holde ham vågen lidt længere tid, aktivere ham lidt mere og ‘vække’ blidt, feks. ved at rumstere omkring barnevognen eller lignende. Det er noget der skal rykkes gradvist. Det er nok også en god ide at arbejde henimod to lure om dagen – det kan godt påvirke nattesøvnen hvis den sidste lur ligger for sent på dagen. Hvis han slet ikke kan undvære den ville jeg ikke have noget problem med kun at give ham 1/2 time her.
  For mig lyder det som om i står v. overgangen fra 3 til 2 lure, og at han simpelthen er ved at blive større og har brug for mere stimulering. De ‘skift’ er ofte lidt af en udfordring/kan tage lidt tid.
  Det skal nok blive bedre – på ET ELLER ANDET tidspunkt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Jeg tænker og har det på fuldstændig samme måde som dig. Igår faldt han i søvn igen kl. 17.30 og sov i 45 min og så var han jo slet ikke træt igen før seeent om aftenen og det tog os 1,5 time før han overhovedet faldt til ro. Efter 2 timers urolig søvn, begynder han at vågne hvert 20 min. for så at stå op kl. 04…. og det er når han har sovet eks. 4-5 timer i løbet af dagen og den sidste lur sent på eftermiddagen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Han er så stor nu, at to lure om dagen må være passende, en formiddagslur og en eftermiddagslur. Jeg ville forsøge at køre alle sove tider ind og følge dem meget stringent. Altså faste sovetider hver dag, hvor han kommer i seng på samme tid hver dag, til de to lure i løbet af dagen og til natten. En god soverytme giver en god søvn. Vi har altid haft meget faste sovetider og kun undviget fra det ved lægebesøg osv, hvilket har betydet at begge piger har sovet igennem fra ganske små.Held og lykke med det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Faldt over denne artikel, og husker at du tidligere har været i tvivl mht. til vuggestue og dagpleje. Håber den kan være til hjælp.
  http://www.farmorogborn.dk/tidlig-start-i-institutionen/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hej Sarah Louise.

  Jeg vil bare høre lidt omkring dengang du blev nødt til at stoppe med at amme Albert? Jeg har nemlig ikke kunne få min datter til at sove om dagen den sidste uge, hun vil kun sove ca. 30 min. ad gangen og er SÅ overtræt om aftenen.. Hun er kun 7 uger skal det lige siges. Men så prøvede jeg at malke ud igår, og det ligner præcis det billede du lagde op, da du stoppede amningen. Fik du råd af SP eller prøvede du bare at give MME og så hjalp det? Jeg er så meget i vildrede, og synes det er SÅ hårdt ligenu 🙁

  Vh Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Jeg er ikke ekspert, så vil helst ikke råde dig. Jeg startede med mme på det tidspunkt og det blev albert meget glad for. Det kunne du jo prøve. Hun har fået bryst i 7 buger og har fået alt det gode hun har behov for.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lonnie

  Når han er så stor som han er nu ville jeg godt turde at forsøge med at ændre i hans rytme. Det kan jo næsten ikke blive værre end det er nu 😉

  Jeg ville forsøge at lade ham sove 1 1/2 time x 2 i løbet af dagen, og give ham en god portion havregrød eller lign. inden sengetid, så han er ordentlig mæt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Nej. Absolut nej nej nej.

  Din søns udvikling afhænger af hans ret til søvn. Han udvikler sig gennem søvnen og selvfølgelig skal du ikke vække dit lille barn. Spørg de “kloge” på feltet og du vil få samme svar! Hans middagslur skal fredes. Han sover fordi han har brug for det. Det er tarveligt at vække små børn. Øv øv…det er kun forældrenes behov.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Når vi netop snakker om hans udvikling, er det så ikke også synd at han vågner konstant om natten og står op kl. 04, fordi han sover hele dagen???

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Nej – ganske kort! Nej!

  Dem der foreslår du skal vække efter 45 min må da være helt gak :-).

  Barnet udvikler sig og der sker en masse, han udvikler sig hurtigt og set afspejler sig.

  Gik i stedet på jeres natte rutine. Får han mælk/mad om natten? Så væk med det. Får han grød eller mælk før sovetid? Prøv evt med vælling før nattetid.

  Men og tage hans middagslur fra ham eller forkorte den så væsentlig som til 1,5 time for en lille dreng på 7 mdr det er ikke ok.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Det med vuggestue/dagpleje er noget fis efter min mening. Ja, han bliver måske mere træt og sover længere, men det er sgu da ikke på barnets præmisser. Læste forleden at undersøgelser viser, at børn ikke har et selvvalgt behov for at stimuleres i selskab med andre børn før de er omkring 1,5-2 år. Det er forældrenes behov.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  4-5 timer om dagen lyder af meget. En formiddagslur på 1,5 time og middagslur på ca. 2 timer burde være ok. Du skal nok ihvertfald ha ændret lidt på dags-lurene hvis der skal ske ændringer om natten. Og inden længe skal han vel også i dagpleje/vuggestue (?) Så kommer trætheden nok helt af sig selv 🙂 Albert er så stor nu, at han da sikkert “keder sig” hjemme – hvilket absolut ikke er en kritik af dig, du gør det fantastisk, han trænger bare til legekammerater 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Hvornår kommer han i seng om aftnen. Måskr man skulle prøve at holde ham vågen en halv time længere.
  Min søn på 6 mdr sover okay. Hans dag ser sådan ud
  .
  Står op mellem 5-6 får morgen grød. Leger og bliver aktiveret til 8-8.30. Vi går en tur hvor han falder i søvn, sover godt 2-3 timer. Får en flaske 230.ml.
  Så leger han selv på gulvet, vi træner at sidde selv. Omkring 15 får han lidt frugtmos efterfulgt at en flaske 230ml. Går en tur. Sover 1-1.5 time. Leger og hygger på gulvet. Får aftensmad. Nu noget med kød eller fisk i og pasta. Kommer i bad ved en 19.30 tiden de dage ha skal i bad. Og så bliver han puttet med en flaske ved en 20.30 tiden. Vågner og skal have en flaske ved en 3 tiden får en 230 flaske.

  Håber det kunne hjælpe lidt. Det har dog taget godt en lille ugevat få denne rytme kørt ind. Men hos os hjalp det meget at han kom over på mad med kød og modermælkserstatning nummer to.

  Hilsen Michelle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ville forsøge at vække ham efter 1½ time 🙂 Hvis det efter nogle dage resultere i at han sover bedre om natten, kan i forsætte sådan. Jeg ved at børn har brug for massere af søvn, men jeg tror også det er vanebestemt hvornår de får deres søvn. Man skal selvfølgelig altid se på hvordan barnet har det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Sarah. Kan godt forstå, at det er frustrerende, og kender det selv, men jeg mener absolut ikke, at man bør vække sine børn. Søvnen er meget vigtig for barnets udvikling. Hvis jeg var dig, ville jeg lægge mig ned og sove/hvile, når Albert sover om dagen. Jeg ved godt, at du har meget at se til, men måske du skal nedprioritere det, og passe på dig selv. Ellers ville jeg snakke med fagpersoner om det, såsom din sundhedsplejerske. Håber snart Albert bliver mere rolig, så han sover igennem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  PS: med hensyn til at vække ham efter 30-45 min.. Det tror jeg virkelig ikke han har godt af.. Man siger jo at de først kommer i deres dybe søvn efter ca. 20 minutters søvn, så jeg tror det ville blive noget værre juks (og iøvrigt ville det være rigtig synd for ham, ikke at få lov til at sove nok, tænk bare på hvordan det påvirker dig selv, at blive vækket når du sover fordi du har brug for det :))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mette

  NEJ!!! du må ikke vække dit lille barn når han sover…søvnen bruges til at udvikle hjerne osv., og jeg bliver harm hver gang jeg hører om forældre der vil vække deres små børn! Alle søvn eksperter siger at begrænse dagsluren ikke gavner nattesøvnen.
  Fra Politiken.dk (og der findes mange andre kilder)
  8. Hvis man begrænser børns middagslur, sover de bedre om aftenen

  Falsk.

  »Kvaliteten af lure kan gøre det op for mistet nattesøvn, men ekstra nattesøvn kan ikke gøre det op for mistet dagssøvn. Man kan altså ”reparere” en dårlig nattesøvn ved at lade barnet sove ekstra til middag, men man kan ikke på samme måde springe dagssøvn over og ”reparere” om natten«.

  http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/guidersundhedogmotion/familielivguider/ECE1568977/sandt-eller-falsk-her-er-10-myter-om-boerns-soevn/

  Så hvis du vil vække ham for at forbedre nattesøvnen så lad være. Børn sover fordi de har behov for det, for pokker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   puhaa godt jeg ikke er i mødre gruppe med dig, så ville man da aldrig turde udstille sin usikkerhed eller stille spørgsmål, når man ligefrem får et for pokker smidt i fjæset.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg ville nok lade ham sove så længe han kan ved hans første lur og evt. vække ham efter 1½ time ved anden lur.. Sover han kun to lure i løbet af dagen, eller sover han tre? Hvis han sover tre, ville jeg strække ham (holde ham lidt længere vågen mellem første og anden lur, så han kun fik de to lure 🙂

  Jeg har en baby på 8½ måned og han sover godt nok igennem om natten, men vi har altid skullet holde ham vågen i MANGE timer, inden hans nattesøvn, selvom han har været enormt træt til sidst, for ellers har han slet ikke kunnet sove om natten. Han vågner fra sin sidste lur kl 15-16 og kommer i seng kl. 20/21 nu 🙂 Over den sidste tid er vi begyndt at kunne putte ham tidligere, for bare en måned siden kunne vi først putte ham ved 22/23-tiden..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Har du overvejet måske at sende ham i dagpleje/vuggestue så bliver han helt sikkert aktiveret på et andet niveau end man kan der hjemme. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

7 måneder og sidder selv