Utroskab er ok

Utroskab er ok

Man ser og hører konstant om folk der er hinanden utro. Der er sågar hjemmesider, hvor gifte kan være utromed hinanden. Folk bliver skilt som aldrig før og det virker til at hele den der ide med at blive gift, måske bare er lidt gammeldags eller i al fald reglerne. Man møder en, bliver knaldhamrende forelsket, bliver gift får børn og efter et par år, så virker det bare som om at det for ALLE bliver en lille smule mere interessant det med andre kvinder og mænd. Men helt ærlig så forstår jeg det godt. At blive gift med en som 25 årig og så vide at den diller eller tissekone er det eneste man må komme i nærheden af RESTEN af ens liv, synes jeg godt kan virke en smuuule angstprovokerende og kedeligt. Jeg er selv imod utroskab og selve bedraget, men hvis parterne er enige, så er det jo ikke rigtig utroskab.

Måske er det på tide at vi revurderer om mennesket virkelig kun er skabt til at være sammen med 1 person eller om dette bare er old gamle normer. Måske ville der være langt færre skilsmisse børn, hvis man blev bedre til at dele sin partner i et omfang, der var til at holde ud. Det er jo bare sex for hævled….

Og hvem siger man ikke kan udforske verdenen sammen. For det meste handler det om at man bliver såret over at være blevet holdt uden for og at ens mand/kone har lavet noget bag ens ryg. Uanset hvad det er, så vil man jo gerne vide, hvad den anden går og laver. Det handler vel om åbenhed og ærlighed. Og allle oplever på et tispunkt at tænde på andre end sin partner, måske ikke de første år, men det kommer….Så hvis din kæreste kommer hjem og siger han godt kunne tænke sig at spise pasta istedet for ris en enkel gang, så hop med på vognen og bliv en del af eventyret. Jeg tror fast og holdendt på at hvis man lytter mere til hinandens behov i forhold, så holder det også meget længere. Lidt ris kan altså hurtig spice et forhold op. Jeg hører meget ofte om, hvordan folk lige har en kort affære og så vender de lykkeligt hjem til familiens skød…. kunne jeg leve i sådan et forhold…ja! Det er en balance gang og et individuelt projekt og det kræver en masse dialog, men jeg tror det ville virke. Og ja der er altid en chance for at blive forelsket i en anden, men det er der jo uanset.

Hvis min mand efter 10 år ægteskab eksempelvis lige spiste “ris” på en ferie med gutterne, så ville jeg godt kunne acceptere det. Hvad tænker i? og hvorfor var i selv utro i et forhold engang??

94 kommentarer

 • Nanna

  No Way! Hvis min mand vil have andet end hvad der bliver serveret derhjemme, så er han mere end velkommen til at smutte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Jeg lever i et forhold, hvor jeg elsker min kæreste utroligt meget, og har gjort det i 5 år. Men mit fysiske sexbehov er væsentligt større end min kærestes. Han er ikke så god til at være opmærksom på mig i det hele taget, men jeg gør utroligt meget for ham. Jeg er i den grad imod utroskab, men i min situation er jeg begyndt at bearbejde inde i mig selv, at det må være i orden at få dækket mit fysiske behov. Og jeg er på ingen måde urimelig, når jeg beder ham om sex, at det skal være ofte, men det er snart næste aldrig, at vi har sex. Jeg bliver fortvivlet og ked af det, men elsker ham på trods af manglende sex stadigvæk. Vi har heller ikke et normalt fuldbyrdet sexforhold i forvejen. Er det så ikke i orden med utroskab i sådan en situation?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Utroskab er bedrag… Jeg har lige oplevet utroskab, og av det gør ondt. Det er da ikke iorden at man med fuldt overlæg, blot pga. Lyst til sex, fjernet tilliden i forholdet. Og når man har børn, er man godt klar over, at der en chance for at man sårer den mor eller far der skal tage sig af børnene, så indirekte vil de for at få et egoistisk sexbehov opfyldt risikere at ødelægge deres børns liv. Det er da ikke i orden. Det er vel ikke i orden generelt at såre andre mennesker fordi man er for lav til at tale med sin partner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Jeg har umiddelbart ikke nogen holdning til hvad der er rigtigt og forkert, det skal de enkelte par selv vurdere. Men, det store spørgsmål er, hvordan fortæller menneskerne i disse forhold de her ting til hinanden? Jeg vil selvfølgelig gerne lytte til min kæreste, og han skal føle at han kan sige alt til mig, men jeg ville fandme blive såret hvis han kom hjem og sagde at han havde brug for andre rammer (ris) eller regler i vores forhold – hvor end han elsker mig rigtigt højt. Jeg undres over hvordan disse forhold klarer den, og har faktisk stor respekt for begge parter, for det kræver fandme noget.
  – Afslutningsvis, disse former for forhold vil aldrig gå hjemme hos mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Mon ikke grunden til Sarah Louises pludselige skiften mening bunder i at hendes Xforlovede var hende utro og nu filrer de lidt igen? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Michael har ifølge min viden aldrig været utro.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] (som btw helt klart er et kig værd!), og Sarah Louise har sat fokus på emnet ved at skrive et indlæg om hendes holdning til emnet. Begge bloggeres indlæg er blevet debatteret lystigt i deres kommentarfelter, hvilket er super […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte K

  Mh… Alle forhold er forskellige, så jeg tænker, at det er op til dem i parforholdet at vurdere om et åbent forhold er vejen frem.

  Personligt kan jeg SLET slet ikke synes at utroskab/åbent forhold er positivt på nogen måde.
  Jeg sidder som 24årig med en kæreste på 10. År. Vi har aldrig haft andre og det har ingen af os lyst til.

  For mig er sex og kærlighed tæt forbundet i intimitet – og det kunne jeg ikke forestille at dele med andre end én ad gangen.

  Jeg kan godt forstå, at nogle mennesker har andre behov og lyster – fred være med det – men vi er altså også nogle, som har det perfekt med én partner for det meste af livet. Det behøver bestemt ikke at være hverken kedeligt eller ensformigt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lonnie

  Ellers må du være et virkeligt dårligt knald, hvis din mand har behov for at spise ris på sine rejser sarah Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hm.. For sin hvis har du ret, at der er nogen, der kan leve i sådan et forhold hvis kommunikationen er på plads. Tror bare ikke det fungerer på andet end teoretisk plan. Måske er det bare sex, men tit følger der nogle følelser med sex, hvad enten man vil have dem eller ej, og det er dem, der er farlige for et forhold, for det er det, der kan splitte folk ad og det er det, der kan gøre folk jaloux – eller tanken om, at de følelser kunne opstå hos din partner.
  Så i praksis så synes jeg man skal holde sig til den partner, man har lovet troskab – hvad enten man er enige om reglerne eller ej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Sarah! Jeg er så glad for at en person som dig åbner op for dette emne.
  Jeg lever i et sund og ærligt forhold, jeg elsker min mand og vi har en dejlig søn sammen. Men vi har et åbent forhold, som til dels bliver holdt hemmeligt, fordi at fordommene omkring det er mange!
  Her snakker vi udelukkende om sex, og ikke kærlighed. Det er en svær balance gang, men vi har fundet den balance som vi har brug for i vores forhold og det er virkelig rart!
  Jeg stoler 1000 % på min mand og jeg har aldrig været lykkeligere

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Sarah! Jeg er så glad for at en person som dig åbner op for dette emne.
  Jeg lever i et sund og ærligt forhold, jeg elsker min mand og vi har en dejlig søn sammen. Men vi har et åbent forhold, som til dels bliver holdt hemmeligt, fordi at fordommene omkring det er mange!
  Her snakker vi udelukkende om sex, og ikke kærlighed. Det er en svær balance gang, men vi har fundet den balance som vi har brug for i vores forhold og det er virkelig rart!
  Jeg stoler 1000 % på min mand og jeg har aldrig været lykkeligere

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg er ikke enig med dig.
  Det er en meget ulødig udvikling vi er inde i hvor alt og alle kasseres hvis bare man er det mindste utilfreds.
  Hvis man vil ha “ris” fra tid til anden så bør man ikke gifte sig.
  Jeg har fuldt respekt for par der har et dejligt forhold med “ris” tilladt men jeg mener ikke det er hvad ægteskabet står for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S.A.

  Min kæreste og jeg har et åbent forhold. Vi er ikke hinanden utro, men respekterer at vi hver især har seksuelle behov og lyster udover vores partner – men det er kun sex og oplevelser. Følelsesmæssigt er vi meget monogame. Vi deler vores oplevelser og snakker om det før og efter – faktisk snakker vi så meget om det indimellem, at man næsten er ved at kaste op. Men det er dødvigtigt at tale om det – og pisse-svært. Det er en illusion at tro, at der ikke er noget jalousi. Det bliver bare meget nemmere når der sættes ord på. Et åbent forhold er i sandhed en fed tur i en rutshebane

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis partnerne er enig er det ikke utroskab 🙂 Men hvis der ingen aftaler er om det er det utroskab

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hvis begge er enige/ok med det, så er der jo ikke længere tale om utroskab????

  Så UTROSKAB er forkert, men et åbent forhold kan aldrig være forkert, da partnerne så er enige…

  Jeg synes derfor din overskrift er misvisende… men ellers god debat

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søren

  Åååhhh jeg bliver sgu harm nu!

  Utroskab og åbent forhold er IKKE det samme.

  I et åbent forhold er betingelser osv. aftalt på forhånd.

  Utroskab er svigt, løgn og bedrag og er ALDRIG ok (selv hvis det IKKE bliver opdaget/fortalt til partneren) – og hvad har en ferie med noget som helst at gøre? Skulle det være mere ok fordi det ikke var i hjemlandet?

  Jeg er single, men hvis jeg havde en kæreste og hun var utro så røg hun ud på røv og nøgler uden diskussion!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ukendt

  Syntes du kæder 3 ting sammen, som ikke burde indgå i en sammenhæng.

  Er du utro, så gør du det bevist for at din partner ikke skal opdage det. Der kan man snakke om bedrag og ødelæggelse af alt hvad der kan blive ødelagt. Det er på ingen måde noget man har en aftale om, tværtimod.

  Åben forhold er en livsstil, som for nogen er en vigtig del af deres forhold, og som gør at de kan bevare deres lys i deres sammenliv. Men det er bestemt ikke for alle. Og at sætte det i sammenhæng med utroskab, gør det til noget beskidt.

  Det at se efter andre, det er en ting. Men at gå skridtet videre på en ferie uden sin kone/mand, det er lavt og fejt. Jeg ville ikke tilgive det. For mig er det et svigt, og vælger man at leve sammen, så må man selv gøre hvad der skal gøres, for at holde liv i et ægteskab/forhold- Der skal to til tango.

  Og at sætte de tre ting sammen med den høje procent af skilmisser, tror jeg også er forket.
  Jeg tror det er for nemt at blive skilt idag. Og heldigvis for det, i nogle tilfælde.
  Men det er ikke nogen “skam” at være alene, der er endda folk der finder det til en fordel økonomisk, hvilket spiller en stor rolle for de fleste.
  ved man at man ikke kan klare sig alene, økonomisk, så kæmper man nok også en del mere for ens forhold!

  Det billede du tegner af en forhold, med at finde en mand, men ende med at dele ham med andre, det finder jeg slet ikke interessant. Jeg elsker min mand alt for højt til at lade ham være sammen med andre. -eller selv være det. Og den samme kærelighed forventer jeg af ham.

  Dog tænker jeg om du så ikke går ind for det at være gift/sammenlevende med flere?
  Tænker at så vil de børn der evt. bliver til i de her åbne forhold/engangs smutter i det mindste blive forsørge af forældrene og ikke af staten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • fie

  synes måske ligefrem at opfordre til det er lige lovlig voldsomt – ellers tak du. Det er meget muligt det er noget for dig, men det er det sgu ikke for alle..

  Jeg er enig i at der ikke kun findes én slags forhold, og at man kan leve med en partner på mange forskellige måder og at det er mere “accepteret” at være utro i dag. Eller i hvert fald mere normalt.. Hvilket jeg synes er ærgerligt.

  For mig handler det ikke kun om ærlighed, for kom han hjem og sagde “jeg tager lige hen og dusker en i byen” var jeg da smuttet ud af døren. For mig handler det om det partnerskab man har indgået – og hvis man er på samme bølgelængde ift. det at være sammen med en anden, men man ikke overholder de “regler” man har, jamen så skal jeg da ud og finde mig en som er samme sted som jeg.

  Jeg finder utroskab fuldstændig foragteligt – men åbne forhold det synes jeg da er helt fint hvis begge parter er med på den – det er jeg bare ikke…

  Yay for forskellighed..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mi

  Jeg tror at du bevidst eller ubevidst er ved at gøre dine læsere klar til at afsløre at du er sammen med din ex igen. Han bagte på dine veninder, hvad du selv har fortalt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg kan slet ikke forbinde utroskab med nogen form for kærlighed. Jeg synes det er løgn, bedrag og ondskabsfuldt.

  Jeg tror ikke man kan kalde det utroskab, hvis man som par er enige om at lave i et åbent forhold.

  Hvis man er utro, så har man bare ikke fundet den rigtige…!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • vera

  Sarah Louise føj en grim og tarvelig kommentar du har til Julie, fordi hun ikke er enig med dig. Hvor er det usselt af dig, at du tillader dig, at sætte spørgsmålstegn ved om hendes mand har lyst til, at være sammen med en anden. Du prøver tydeligvis, at retfærdiggøre noget der er sket tidligere i dit liv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   Ja, blev også noget overrasket da jeg så den kommentar.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Enig – det var ik i orden

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Jeg lever heldigvis i et sundt og ærligt forhold 🙂 Det har Sarah nok aldrig selv prøvet, siden hun er så mistroisk over for ægte kærlighed

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   100% enig med dig Julie.

   Og lidt sjovt Sarah pludselig forsvinder fra kommentarfeltet når der pludselig er flere der er uenige.

   Jeg tror det handler om at skabe en debat der kan forarge og derved skabe læsertal = så Sarah tjener flere penge..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg tror ikke på, at folk der lever i et åbent forhold ikke også kan få brændt nallerne og føle sig svigtet. Jeg tror på, at det er mere ok for en ene end for den anden. Mon ikke denne en af dem på et eller andet tidspunkt vil sidde tilbage med en lidt bitter smag i munden over, at partneren lige skulle hen og duske lidt med en anden?
  Hvor går grænsen for, at den ene part ikke synes, at partneren giver mere opmærksomhed til en anden end den, man har et forhold med? Vil det ikke være sådan, at man i et travlt hverdag med bunker af vasketøj, henten og bringen af børn og sure pligter til overflod vil føle, at den anden er stukket af og har ladt én alene tilbage med alle de kedelige pligter?
  Jeg tror bestemt ikke, det ville være noget, der kunne fungere her hos os. Min mand ville nok netop føle, at den opmærksomhed, der burde tilfalde ham, gik til en anden; og så ville han i øvrigt være skide sur i lang tid efter. Jeg ville selv havde det mærkeligt med at sige, at jeg “spiser ude” og vide, at min mand sidder hjemme og venter. Jeg vil godt nok også finde det gusten, hvis min mand lige skulle forbi en eller anden spændende sild, mens jeg kunne stå herhjemme med ål i sokkerne og putte børn og smøre madpakker. Så kommer han lige listende hjem og står frisk og frejdig op dagen efter mere glad, end han ville være efter en dag med sin familie.
  Utroskab er også en grim sag. Den er som et grimt vedhæng, der kliner sig ind mellem parterne i et forhold.
  Hvis det bliver fortiet, er alt for så vidt fryd og gammen. Men det er da også at holde sin partner for nar og behandle vedkommende respektøst. Det er urimeligt over for partneren at den anden laver sådan et brud på tilliden og fortroligheden og endda bliver hold uvidende om det, som om vedkommende ikke selv kan danne sig en mening om, hvad der så skal ske.
  Hvis det til gengæld er noget, der skal fortælles, giver det sorg og mistillid. Det skaber splid og går ud over børnene. Det er ikke noget, der lige hurtigt kan genoprette tilliden og respekten.
  Der er ingen nem løsning, når et handler om utroskab. Jeg synes, man skylder sin partner (og sig selv) at holde sig i skindet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Der mistede du alt min respekt.
  Det var dog en utrolig barnlig og umoden holdning. Det ligger i ordet U-tro, hvordan kan det nogensinde være i orden ikke at være TRO mod sin partner? Og du har enda skulle giftes to gange, der binder du dig til netop at være tro, det er hele essensen Sarah. Eller måske det blot var “for show” du ville giftes? Deri ligger måske grunden til det høje skilsmissetal. Folk har for travlt med at blive gift og få børn efter 2 år.. Selvfølgelig kan du ikke være sikker på du kender din partner nok efter så kort tid?

  Men det er vel de slags mennesker der oplever dette som dig der skal finde en mening med det og så kommer alle de her teorier .. Os der er i lange sunde forhold og med en baggrund for lange sunde forhold har også en sund holdning!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg er på 9.år stadig helt vild med den samme diller og ham den hænger på. Og hvis andre synes det er gammeldags og kedeligt så fred være med det- jeg kalder det kærlighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Hey 🙂
  Fedt du tør åbne dialogen omkring dette ømtålelige emne!!!

  Jeg er 35 år, gift (kobberbryllup om 6 måneder) og har 2 drenge på 9 og 12 år!

  For at være helt ærlig, så har jeg sku egentlig altid været lidt “Karen Kedelig” og bekymret mig alt for meget om, hvad andre tænker om mig!

  Min mand har altid sagt, at han syntes, at tanken om, at jeg var sammen med en andre, var fræk – og jeg har højlydt protesteret og sagt nej!
  Indtil for 3 år siden… Der havde jeg i den grad brug for at ryste mor rollen og hustru rollen af mig!
  Derfor sprang jeg ud uden faldskærm…
  Og hvilket eventyr!!! Jeg så en fast gennem 1 1/2 år – og det var den fedeste rejse – både mentalt og fysisk.
  Det gavnede både mig OG mit ægteskab…
  Jeg blev langt mere fræk og egentlig også mere tilfreds med mig selv – det er en fed følelse stadig at kunne “score” selv om man er over 30, og har født 2 unger!
  Samtidig har jeg lært, at man er i stand til at holde af/elske mere end en mand af gangen – uden det er skadeligt for ægteskabet.

  Min mand ser ikke andre – han har ikke behovet… Men han nyder den glød og glæde det giver mig, at se en anden!!!
  Han er ikke en del af mine eventyr andet end han ved, når jeg ser en anden, men han føler sig på ingen måde tilsidesat eller overset – tværtimod!!! Han føler at jeg har meget mere at give af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Jeg sidder med den tanke, at dem der mener, at det er kedeligt og nærmest umuligt at gå igennem livet med den samme, enten ikke har prøvet at elske et andet menneske inderligt, eller simpelthen ikke er i stand til det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Folk er forskellige og har forskellige lyster – hurra for det! Personligt er jeg vildmed tanken om at min mands diller er den eneste diller jeg skal i nærheden af resten af mit liv:0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie marland

  Jeg ville ikke kunne acceptere det. For mig er sex helt ekstremt intimt og særligt, og jeg ville virkelig føle et nederlag over, at en af os havde sex med andre.
  Var det en “vi har ramt et dead spot, jeg var skidefuld, something”-engangsknald der blev afsløret med det samme ville jeg være villig til parterapi og gøre alt for at få det til at fungere igen, men gentagne sidespring eller en lang affære. no way.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Jeg tror ikke der er nogen som helst, med dybe følelser for en anden, der ville kunne klare den viden – Trods det er aftalt spil.
  Jeg synes det er alt for nemt i dag at skifte alt ud inkl. partneren, der er for mange muligheder uden mærkbare konsekvenser. Hvorfor fordybe sig med en, når man bare kan tage alle.
  Jeg er røv dobbeltmoralsk, for jeg gad da godt at få lov til feks. 2 gange årligt at have sex med en anden fyr, men jeg ville ALDRIG acceptere/tillade min partner gjorde det….
  Jeg synes ikke det er old gamle normer, men derimod lige præcis det livsforhold handler om og bliver stærke af. At stå sammen og ikke gå hver sine veje.
  Det nye sort, hvad angår sex, begyndte jo i fuld flor for år tilbage – Relationer hedder det – Tilladt/aftalt sex med andre.
  Men jeg håber da bestemt, hvis min partner smutter i det forkert hul, at jeg er stærk nok til at tilgive, afhængig af årsagen til han mistede balancen.
  Men hos mig går den ikke to gange og aldrig får han ‘lov’ til det.
  Du ville jo også blive overfladisk og upersonlig overfor dine kolleger hvis du har mange jobs….Ingen får DIG, kun din skal.
  Sådan ser jeg også på parforhold – For mange jern i ilden, giver for mange brande.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Måske vi mennesker skulle lære at acceptere, at vi ikke kan få alt her i livet…………

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det kan da godt være det ville fungere i nogle forhold.. Du virker så sikker på, at det ville være ok med dig, men kommer det ikke meget an på omstændighederne?
  Hvis man har brug for at være sammen med en anden, så er der jo noget der ikke er, som det skal være..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Beate

  Jeg bliver med garanti aldrig træt af min risret, men fred være med dem, som gerne spiser i byen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ukendt

  Men Sarah. Det er jo netop ikke utroskab, hvis det er aftalt. Meget misvisende overskrift da det jo faktisk ikke er det du mener.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Utroskab, åbent forhold og affære…. Der er stor forskel på disse tre begreber, og det kunne være interessant at læse dette blogindlæg igen, når der er kommet styr på det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Men hvis man har en aftale hedder det vel ikke utroskab, så swinger man vel bare?? Eller hvad sådan noget hedder?

  Jeg er så meget imod utroskab og er ikke sikker på jeg ville kunne tilgive.

  Er SÅ enig med Stine F..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Aarosin

  Jeg kan ikke se hvad problemet er, hvis folk har en indbyrdes aftale om at utroskab så er det da bare fedt, så længe det kun er de to som er involveret og der er nogen klare regler, jamen så go for it :smiley:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine F

  Kære Sarah Louise. Jeg kunne ikke være mere uenig! Jeg synes faktisk der er kommet en rigtig træls tendens, der taler om monogami som kedelig og et forældet ideal. Det er som om, at man på ingen måde kan være seksuelt sprudlende bare fordi man har én partner. Hvis man elsker og begærer sin partner, så kan jeg slet ikke forstå det skulle være nødvendigt at dyrke sex med andre?

  Tak for en inspirerende blog – både hvad angår mode, familieliv, fest & farver og lidt de tungere emner 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Folk skriver om at hvis man har behov for at være utro er man ikke i et fungerende forhold eller har ikke fundet den man skal være sammen med resten af livet. Jeg er dybt uenig. Hvad hvis det er lige præcis sådan et forhold der fungerer for netop den person. Alle forhold fungerer på forskellige måder og folk har forskellige behov og holdninger. Derfor burde der ikke skelnes mellem et “rigtig” og et “forkert” forhold. Hvis man tager afstand fra utroskab/spise ude er det jo fair, men man skal da ikke presse sin holdning ned over andre og fortælle at deres beho eller holdning er forkert. Alle burde stå inde for deres egne holdninger og leve deres liv som de vil – og lade være med at presser normer og holdninger ned over hovedet på dem der stikker udenfor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Tror de fleste er “enige” om at der er forskel på utro og det at leve i et åbent forhold. Je synes der er en betydelig forskel. At leve i et åben forhold, så har man som par indgået en klar aftale, hvorimod utroskab er svigt og bedrag.

   Når man har følt og set kærligheden så inderligt og dybt, så tror jeg ganske enkelt ikke det er muligt at være sammen med et andet menneske end den man elsker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frue med stort F

  Det du beskriver Sarah – er ikke utroskab. Det er at leve i et åbent forhold.
  Jeg er STOR fortaler for, at man indretter sit liv og gør som det fungerer for en selv. Så længe alle parter er 100 % indforstået med det og det er en helt igennem gensidig aftale der ikke ødelægger noget for nogen.

  Når det er sagt…..
  Jeg er 38. Har to børn. Har kendt min mand i 18 år. Været gift i 10. Jeg har – hånden på hjertet – kigget men aldrig ALDRIG haft lyst til andre end ham.
  Jeg elsker ham for den han er, det han indeholder, for hans kærlighed til mig, for vores børn, vores fælles liv (som IKKE altid er en dans på roser), for det vi har gået igennem og går igennem.
  Jeg spiser hjemme. Det er der kærligheden er. Og det er ikke BARE sex. Det er kærlighed.
  Spiste han ude ville jeg miste al respekt og kærlighed. Og så var mit køkken lukket.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej Sarah
  Og med ET fik du lige min dybe respekt! DET er nemlig den rigtige holdning at have, som du selv skriver så er der INGEN der kan være sammen med den samme person fra man er 25-30 år og til man dør, uden at være sammen med en anden. Utroskab (hvadenten man fortæller det eller ej) er på ingen måder kun dårligt. Jeg har været sammen med min kæreste i 8 år, og vi er i slutningen af 20’erne, og vi har en indbyrdes aftale om at hvis man er sammen med en anden, så skal man bare holde sin kæft (en affære er self en helt anden sag), men et engangsknald er helt OK, og ville aldrig gøre min søn til skilsmisse barn af den grund. Det handler om at være realistisk, og dem der tror man skal være sammen forevigt uden at “spise ris ude” engang imellem i løbet af et langt liv, det er DEM der ender med at blive skilt – grundet deres urelistiske tilgang til livet. Peace out!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M

   Hvad så med den dag han bliver ringet op, at det sku gik galt og hun var blevet gravid, eller den dag du selv er blevet det og det ikke er din mands? Og han så fortæller at han aldrig har været “utro”? Så er du i jo tvungen til at forhold sig til at der kommer en anden mand kvinde i jeres liv for altid? det vil da påvirke jeres søn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Hov, jeg har ikke sagt nogen af os har haft behov for at være sammen med en anden – endnu (kan self ikke svare for min mand, da vi som sagt har aftalt stille accept, men er ret overbevist om at han ikke har “spist ris” – endnu) 🙂 Men behovet vil komme på et tidspunkt – gør det i alle forhold – og så må man jo tage som udgansgpunkt at man passer på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Christina, det var da en voldsomt mærkelig kommentar? Selvfølgelig findes der mennesker der kan være sammen et helt liv uden at være utro ..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Kender du nogen?? jeg gør ikke. Når man kradser lidt i folks overflade vil jeg sige med 99% sikkerhed at der har været en eller anden form for utroskab indeover. Der er self dem der aldrig vil indrømme det – du ved – dem hvor det hele skal se pænt ud 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Jeg synes, det er trist, at du tror, det gør sig gældende i alle forhold 🙂

   Jeg har været sammen med min kæreste i 13 år – og jeg har aldrig nogensinde haft lysten til at være sammen med en anden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Måske har han… 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Det var da en unødvendig og tarvelig kommentar:(

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne

   Med Michael…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Det tror jeg ikke nej 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Synes også det var en usmagelig kommentar. Selvfølgelig er der mennesker der er i stand til at lave et liv i monogami med hinanden. Og ja, der er også folk der bliver skilt, men ikke nødvendigvis pga. af utroskab.

   Jeg tror det handler om en generel livsindstilling eller holdning til om man ønsker at være en person der er utro eller ej. Jeg har haft SÅ mange problemer med min ekskæreste, men jeg har altid sagt til mig selv at uanset hvad, så vil jeg bare ikke være en person der er utro, nogensinde!

   Man skal behandle andre, som man gerne selv vil behandles!

   Jeg glædes på vegne er folk som har hinandens ryg og det gør mig ondt for dem, der skal leve med bitterheden eller bare viden om at deres elskede var sammen med en anden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

   Jeg gør! Mine forældre er et pragteksemplar – de mødtes midt 20’erne var sammen i 4 år så fik de mig – og har siden da været godt i 31 år….. Og kan roligt sige de er stadig ellevilde med hinanden! Og hurra for den slags

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • lea

  det som du beskriver anser jeg mere for åbent forhold end utroskab. det synes jeg faktisk kan være godt for et forhold hvis fx den ene har en fetish eller bare savner noget spænding. utroskab tror jeg tit opstår fordi den ene mangler noget i forholdet, eller ubevidst vil ud af det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg kan forstå de der synes det er forkert. Jeg hører selv til den flok. Efter at have været sammen med min kæreste i syv år, vil jeg blive noget så såret, hvis han gik bag min ryg og var sammen med en anden kvinde. Til gengæld synes jeg det er helt okay, hvis man aftaler det på forhånd og har en form for et åbent forhold. Ikke at det skal ske hele tiden, men at det er okay at prøve. Så længe begge parter er enige,kan jeg ærlig talt ikke se hvad der skulle være galt i det. Det kan være min kæreste og jeg selv kører fast i vores forhold på et tidspunkt og vil prøve noget nyt. Om som du siger Sarah, hvis der er behov for fornyelse, hvorfor skal man så ikke have lov til det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ukendt

  For at vende den om, og kigge på mit eget behov for at være utro, så kan jeg se at jeg kigger mere på andre mænd, når jeg er utilfreds derhjemme, end jeg gør når han er det bedste i verdenen der findes. Så det kommer jo tilbage til at der er noget galt i forholdet. Det er jo ikke kun mænd der kan være utro.

  Men når jeg mærker på instinktet bag, så er det jo når noget ikke fungere derhjemme, og det er forkert! For så er det noget jeg skal arbejde med ham om, ikke med en anden.

  Så istedet for at gå til 3. part, burde man i mine øjne få det til at fungere derhjemme. Er sexlivet røvkedeligt? Gå til en sexolog og få nogen råd! Der er så mange muligheder for at spice forholdet op SAMMEN. om det er at gå i swingerklub, og kun dyrke sex med hinanden, eller om det er at få noget legetøj ind over, weekender væk what ever.

  Når det så er sagt, tror jeg det kræver en abnorm selvtillid for at kunne være i sådan et forhold, så dem der kan, de skal for alt i verdenen have lov, men de skal holde fingrene fra min mand!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Man har ikke fundet den rigtige,hvis man har behov for at være utro.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  No-fucking-way!! Aldrig! Hverken utroskab eller menukort kommer til at være “ok” her! Absolut ikke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Jeg ville aldrig synes, at det var i orden – jeg ville blive så ked af det, hvis min mand kom hjem og fortalte, at nu kunne han lige pludselig meget bedre tænke sig ris, når jeg nu stod med et helvedes stort lager af pasta og jeg stadigvæk selv rigtig godt kunne lide pasta.
  Dog har du ret så langt, at man skal tale sammen og være åbne, men jeg tror desværre altid at der vil være en såret part.
  Og det utroskab hvor det er bedrag – hold kæft hvor jeg også bare hader det, og jeg ville blive så jaloux og ville aldrig tilgive det – jeg ville helt sikkert bede ham få sine ris galt i halse og skride !!
  Men det er et godt emne at bringe på banen Sarah, fordi det foregår jo !!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg hviler så meget i mig selv at hvis min mand mødte eń han gerne ville knalde, så ingen alarm for mig. Vi har været sammen siden jeg var 21, og er gift og har barn nu. Vi skal være sammen for altid,og jeg vil altid være hans no 1, men det er altid spændende med ris engang imellem 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hvis man nu var lidt halvfed, havde lidt dårlig selvtillid og var gift med en lækker mand som som spiste ris ude i byen en gang imellem… Ja så tror jeg at mit selvværd ville lide et knæk.
  Peter Lund Madsen (hjerneforskeren) har i et radioprogram engang beskrevet at jalousi er programmeret i hjernen helt tilbage fra urmennesket og at det derfor ikke er en mulighed for de fleste at leve i åbne forhold.
  Jeg personligt ville ikke unde min lækre mand et skrald fisse ude i byen. Det ville være for stort et offer for at få forholdet til at gå. Jeg arbejder i en mandeverden og får frække tilbud mere end ofte. Kunne aldrig drømme om at følge dem til dørs da jeg har valgt at leve i loyal tosomhed med min skønne mand på 12 år.
  Men jeg syntes det er helt fint at det virker for andre. Har flere vennepar der lever i åbne forhold og det fungerer. FOR DEM :grinning: :grinning:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Selvfølgelig er mennesker ikke skabt til at tilbringe hele livet sammen! Det er blot sådan samfundet har indrettet sig. Mænd er biologisk indrettet til at springe fra den ene kvinde til den anden. Kvinder er mere indrettet efter tryghed og komfort. Der er ingen der er forelskede i hele livet. Forelskelse er blot en kort periode som man ikke bør stole på. Forelskelse er blot et urgammelt instinkt.

  Du skriver: “Det er jo bare sex forhelvede”. Ja, men sex er for mange en utrolig intim ting. Jeg ville personligt være fuldstændig knust hvis min kæreste var sammen med en anden.

  Der er jo en grund til at vores samfund er inrettet som det er. Det er blandt andet af hensyn til børnene. Børn der er usikre på deres forældre kan nogle gange blive utrygge. Det skaber også tryghed at være to om tingene.

  Det handler jo ikke om at få den vidunderlige forelskelse ind i kroppen. Man bør danne partner med en man passer sammen med, og kan leve resten af sit liv med. Kemien er fuldstændig ligegyldig da den forsvinder uanset hvad (Det skal dog selvfølgelig være en man ser gode kvaliteter i).

  Kh Anna på 15

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

   Undskyld jeg siger det, jeg sad bare og tænkte på, at det lyder mest som om, at du har fundet tilbage med børnenes far, og nu er villig til at indgå et kompromis, der kan få det til at holde. Jeg tror ikke du ville have det sådan, hvis din situation ikke var, som den er lige nu. Bare et gæt. Men pas på med at generalisere, fordi du måske står i noget lige nu, der giver dig lyst til at mene sådan.
   Det kan stadig godt være helt forkert for andre, og jeg vil personligt fastholde den tro, at der findes nogen, der kun vil hinanden, og ikke vil leve med “utroskab” (som jeg giver de andre ret i, er brugt lidt misvisende i det her indlæg). Og jeg vil gå efter at finde de værdier hos en anden også.
   Det fede er jo ikke at sige “sådan her gør vi det, og DÉT er det rigtige, så ALLE skal gøre det” – det fede er at finde det der passer bedst for én selv, og for lige præcis den man er sammen med, og så leve efter det. Uanset hvad andre mener om det.
   God dag! Caroline.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Jeg er overhovedet ikke utilfreds i mit forhold. Man kan sagtens elske en person uden at være forelsket, og jeg elsker min kæreste rigtig højt. Desuden er jeg 15 år og har bestemt ikke “fundet tilbage med børnenes far” :D. Jeg beklager at min kommentar kom lidt aggressivt ud, men jeg er måske bare ikke typen der bør læse blogs. Det gør mig simpelthen så sur at læse folk der skriver om noget de lige har brugt 5-10 min på at overveje.

   God dag

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Tror at Carolines svar var til Sarah Louise og ikke til dig Anna 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Jensen

   Fuldstændig enig med dig – spot on! Har selv stået der men en fyr, der mente at vi skulle expermenter, altså komme lidt krydderi i vores forhold og invitere en tredje part ind – wtf, tænkte jeg, for hvem?! (for dig,eller for mig)

   Han satte tvivl på mine værdier og ville at jeg gik på kompromis med dem – aldrig i livet blev svaret (jeg er ikke lesbisk) og fuck så pænt ud af mit liv nu!for tydeligvis er vi langt fra hinanden blev svaret han fik.

   Den dag i dag er jeg sammen med den dejligste mand der ikke blot elsker og forguder mig, men har samtidig også stor beundring for mine værdier, da vi deler de samme 🙂
   Jeg fylder hele hans verden siger han, hvad mere skulle jeg bruge <3 (jeg tror at jeg skal gifter mig med ham) 🙂 🙂 tanken gør mig lykkelig.
   Engang var jeg ved at miste troen, men de findes altså – man skal bare vide hvad man skal gå efter 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Jeg ville aldrig synes at det var i orden. Men ville heller ikke forlade ham af den grund. Hvis man virkelig har brug for at gå ud og være sammen med andre, er det vel det forhold man er i der ikke fungere? Fordi der er så mange der bliver skilt er vel fordi folk ikke snakker sammen og løser problemerne, ikke giver hinanden plads? Mange tænker heller ikke på deres børn, når de bliver skilt, de er egoistiske, hvilket vel ikke altid kommer deres børn tilgode. Hvis man lever i er ægteskab/forhold der tillader utroskab, kan den ene eller anden part jo ikke vide hvad den man er utro med har af følelser. Er ens eget sex behov så stort at man ikke kan nøjes med ægtefællen eller kæresten, hvem er det så noget gal med? Betyder sex mere end kærligheden til og fra ens børn, siden man ikke har nok i sin egen familie? Jeg forstå det ikke og bliver så gal over utroskab om det er aftalt i forholdet eller ikke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Er faktisk mere eller mindre chokeret over dine udtalelser, at folk har sådanne holdninger til utroskab.. Det er helt ovre I den anden grøft, end når kvinder bliver slået ihjel for at være utro, men begge dele er lige slemme! Ihvertfald for mig. Det er ret chokerende hvordan verden står til I dag..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Jeg sætter jo blot spørgsmåltegn og sætter en debat igang. Jeg siger at jeg efter 10 år godt kunne overleve at min mands spiste ude eks. på en ferie, men om jeg kunne acceptere en affære skrev jeg ikke noget om:) Læs lige igen inden du putter ord i min mund;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Putter ord i din ord? Rolig haha, jeg ytrer blot min mening. Du skriver jo inddirekte, at du godt kunne være i et forhold, hvor manden vender lykkeligt hjem efter en affære, hvis der var balance i forholdet?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rina

  Man må finde ud af med sig selv, hvad det er man vil. Det vigtigste er at man ikke er sig selv “utro” – altså at man er tro mod sig selv.

  Om man så lever i et åbent forhold er jo op til en selv, og ens partner. Hvis begge parter trives med det, så er det jo skønt.

  At opfordre til at “springe med på vognen” er jeg ikke enig i. Man skal mærke efter om det føles rigtig…og hvis det ikke gør, så skal man sige fra. Konsekvensen kan så være, at man må stoppe forholdet. Det handler om ikke at stille urimelig krav til hinanden, være åbne overfor den andens behov MEN samtidig at mærke sig selv.

  Nogle gange skal man også adressere en følelse…tillægger man følelsen for meget værdi? Og så skal vi huske, at vi lærer hele livet – og rummelighed, åbenhed og ærlighed er nemt at forholde sig til.

  Vi er alle forskellige, og det er vigtigt at huske. Og samtidig synes jeg, at sex kan være meget mere end bare fysisk…det er så meget dybere med den rigtige partner – og mange kan opnå større tilfredsstillelse (også åndeligt) ved at eksperimentere med sin nuværende partner og tage det til større dimensioner. Utroskab kan være en meget kortsigtet løsning man vælger af de forkerte årssager.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • TJ

  Jeg ville aldrig acceptere det og fandt jeg ud af, at min kæreste havde været mig utro ville jeg stoppe forholdet med det samme.
  Har været lykkelig sammen med min kæreste i 10 år og den samhørighed der deraf følger ville jeg føle forsvandt. Vi er forbundne og jeg vil hellere bruge min energi på, at sørge for at pleje det og holde gløden i live.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jes

   Det er så godt skrevet fordi det er SÅ RIGTIGT TJ !
   Hvis forholdet er ved at blive for kedeligt eller mangler noget – så lav og gør noget for forholdet ikke for andre mennesker uden for forholdet..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Shannon

  Jeg er faktisk meget enig og har ofte haft snakken med mine veninder og venner.
  Så længe det er aftalt og med faste regler så tror jeg det kan løse mange gnidninger.
  Jeg har dog tænkt at der oftest skulle spises ris på ture/ferier med venner eller veninder således at man ikke lige render på den i ens netværk- for så tror jeg at der kan gå kludder i det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Hold da op, du har da godt nok ændret mening lige fra den ene yderlighed til den anden haha 😀 er ikke længe siden du sidst skrev om at du afskyr utro mænd. Forvirret. Hvad er der sket siden din holdning er ændret så drastisk?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Jeg afskyr bedraget. Men hvis parterne er enig, er det jo en anden sag. Utro mænd er utro i smug fordi de har et behov og ikke kan dele det med deres partner.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Spørgsmålet er om det virkelig er et behov, de har, eller blot en lyst… Og skal alle lyster opfyldes for enhver pris?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann

   Men hvis parterne er enige er det så overhovedet utroskab?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   For mig er det ikke utroskab, hvis begge parter i et ægteskab er med på det. Så har man jo et åbent forhold.
   For mig er utroskab netop hvis det ikke er okay for begge parter i et ægteskab. Jeg er ikke for utroskab, for man skal lytte til sin partner i et ægteskab. Men jeg er for, at folk sammensætter deres ægteskab som de vil, hvad enten det indebærer en tredje part eller flere. Så længe to voksne mennesker er med på det, så ser jeg ingen skade ved det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  NEJ! Ingen diskution.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit