En magisk juledag

Er det normalt?

image

Vores lille Arthur vokser og vokser og umiddelbart er alt godt. Mit problem er at han ikke rigtig gider sin flaske længere og han er jo kun lige blevet 6 måneder. Han spiser 3 måltider om dagen i form af grød og mos og det spiser han lystigt. Men flasken kl.  10, 14 og kl. 16 dem gider han ikke. Han drikker kun lige for at stille tørsten og så spytter han flasken ud. Hans flaske kl.22 og kl.03 vil han dog stadig gerne have.

Kan det virkelig passe at han allerede nu, kun vil have fast føde dagen lang? Jeg tænker at vi nu prøver med 3 hovedmåltider, 3 mindre snacks tilbudt med lidt mælk og så beholder de 2 flasker aften og nat.?? ( har ikke lige kunne få fat i min sundhedsplejerske, så ville lige høre Danmark om der var andre børn med samme mønster)

14 kommentarer

 • Anja

  Hej Sarah,

  Må jeg spørge hvad det er for en sut din søn bruger? Jeg kæmper lidt med at få min datter til at bruge sut, men de alle virker for store til hende. Og jeg synes den på dit billede ser lidt mindre ud 🙂

  Hilsen
  Anja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birte

  Sådan har alle mine 3 også været . Vi fik og vide at det betød jo bare at de fik deres behov dækket ved deres faste føde og der er jo også væske i grød og andet mos . Mine sov også gerne 12-14 timer om natten da de startede på fast føde , var rigtigt dejligt da de alle tre er født inden for 2,5 år . Han er en rigtig dejlig lille lækker bisken

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Aner ikke noget om flaske

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Sarah

  Plejer ikke at kommentere blogs, men har selv en datter på 8 mdr og har med stor succes fulgt Helen Lyng Hansen s bog som hedder børn og mad, hvor der er beskrevet så godt omkring madplaner, lur og flaske 🙂 det har ihverfald gjort at min datter er meget præcis med lur, mad og flaske (dog kan man jo ikke forudse hver dag og der er også tigerspring) men syntes virkelig det virker og der er så gode opskrifter på mad til store og små
  Så du kan jo prøve at tjekke bogen 🙂
  Søde børn du har

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Har netop haft sp til tvillingerne (6mdr) – hun foreslog jeg droppede amning om natten og kun gav vand af kop hvis nogen ikke mente de kunne klare sig uden. Har gjort den en uge nu og det fungerer. De små ammes nu kl 16, 23 og 06, mos kl 9 og ca 18, grød kl ca 12 (mos og grød med mme).
  Har måtte give en kop vand een nat til hver – og så op et god del gange for at give sut, hvilket allerede er aftagende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Min datter sagde flasken fuldstændig fra i samme alder, bortset fra godnat-flasken 🙂 jeg fik det råd fra min sundhedsplejerske at lade hende styre det selv, og så liste så meget modermælkserstatning i hende som jeg nu kunne – 3 mål pr 100 ml væske må der komme i maden hvis du laver grød, mos, sovs osv. Så kom vi let op på de anbefalede 6-700 ml dagligt 🙂 held og lykke med ham. Han prøver sikkert bare at fortælle dig at han er klar til det næste 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina M

  Det var det samme med min dreng, jeg indførte også snacks formiddag/ eftermiddag fremfor flaske, allerede i den alder. Han sagde selv fra, og blev sur hvis jeg forsøgte at tvinge flasken i ham. Godnat flaske inden sengetid beholdte han et par måneder efter det, så frasagde han sig også den. Da han var ca 20 mdr, tvang jeg nat flasken fra ham. Det var blevet en dårlig vane for både mig og ham. Det var så nemt når han vågnede jo, for han faldt til ro igen med det samme. Hvis han vågner om natten nu, kommer han i stedet bare over og putter med mig, og sover videre med det samme. Vi har 50/50 hvor han sover igennem, og vågner og skal over til os nu, og han er snart 2 år :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Skift evt til mme 2 .. ellers tilbyd flasken FØR grød/mos 🙂 virkede her! Min SP sagde vores skulle have 500 ml mme i døgnet indtil han var 9 mdr

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Min søn havde en periode ca på samme alder hvor han heller ikke ville flasken
  Så fik han mælk på en kop og det gad han
  Og da den periode og den var ikke lang, ja så fortsatte han med flaske

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Sarah, min datter gør præcis det samme. Jeg ammer dog, men det er jo det samme.
  For at hun får noget mælk i løbet af dagen gør jeg nogen gange det at jeg ammer hende FØR sit måltid ( såen 20 min før grød ) og ikke omvendt. Hun er glad for mad så hun vil gerne begge dele.
  Så det bare lige såen vi gør her.
  Mor til 3.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine-gammel-mor

  I guder hvor er han SMUK

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Sådan har min datters spisevaner også været siden den alder og hun er lige fyldt 1 år. Bare han får de ca. 400 ml (så vidt jeg husker) i løbet af dagen, så er det fint nok. Ved 6 mdr. kan han jo også skifte til mme 2 pulver og så er det bare tilskudblanding og ikke en blanding de kan leve af 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Ja for han får jo 2×230 ml aften og nat plus det løse om dagen, så det er måske ok

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Oplevede det samme med min lille fyr på 8 mdr nu. Da han fik smag for maden(var nok omkring de 5 mdr), ville han ikke have flasken. Fik at vide af sp at jeg skulle sørge for at putte rigeligt af mælk i maden og tilbyde mælk af kop engang imellem. Jeg valgte dog stadig at tilbyde ham flasken på de samme tidspunkter som tidligere, men lagde flere små måltider ind i løbet af dagen, for at være sikker på han blev mæt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En magisk juledag