Tjen penge på alt hvad du gør!

Om at gøre forskel på sine børn

img_2464

Jeg fik et ret interessant spørgsmål af en af mine skønne læsere som spurgte ind til om når nu Alma eksempelvis fik en gave, om Alberts så også altid fik en. Da de var mindre, fik de altid noget begge to på samme tid, da de simpelthen var for små til at forstå konceptet om at det ikke altid er sådan. Ligesom man siger at et barns forstand først forstår begrebet om at dele, når barnet er 3 år.

Alle børn er jo forskellige, men hos os begyndte vi, da Alma var 3 år at lade det være ok at den ene kunne få noget nogle gange uden den anden behøvede. Det falder selvfølelig ikke altid i god jord, men det er der kommunikationen kommer ind i billedet og man må tale til barnets forstand og sætte i sigte at en anden gang er det deres tur. Alma fik lidt nyt sommertøj og et par halskæder forleden og Albert var nem at forklare at denne gang, var der ikke noget til ham samt jeg refererede til at for et par uger siden, fik han en ny kasket, hvor Alma ikke fik noget. Det var han helt ok med. Han fylder så også 5 her til august, så er nem at snakke med.

Jeg opdrager efter den metode at spejle opdragelsen i, hvad der venter dem i den voksne verden. Det er den verden, de skal lære at tackle og i den virkelige verden, der får man ikke altid det som naboen får og det er helt ok. Jeg tager selvfølgelig altid højde for barnets alder/udvikling i min måde at opdrage på. Mine børn skal være ok med at noget går deres næse forbi OG de skal kunne glæde sig på andres vegne på trods af at de eks. ikke får en gave. Det kræver øvelse og måske rammer man et hysterisk anfald eller to, men det overlever både barnet og forældrene og den dag at det barn, der blev “snydt” så får noget, så kan man så sige “se…idag får DU noget” og så kan de huske tilbage og det gavner fremadrettet.

En anden metode er også at indrage det ene barn, der ikke får noget den dag og sige at han skal give en gave til det andet barn. Så får de alligevel noget positivt ud af det og så kan man sige at næste gang, så er det Almas tur til at give Albert en gave:)

img_2465

4 kommentarer

 • Camilla L

  What?! Bliver han snart 5? 😳 NU føler jeg mig gammel 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Tusind tak for uddybende svar, jeg tror det var mig der fik stillet spørgsmålet 🙈 Synes det lyder som den helt rigtige tilgang du har. Jeg har selv kun et enkelt barn, men håber jeg formår at gøre det samme som du, hvis der engang sku komme flere til! Du er et kæmpe forbillede! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Du er virkelig en skøn mor – og har de sødeste børn!
  Har altid været vild med den måde du opdrager på!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christiane

  Du er den bedste mor!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tjen penge på alt hvad du gør!