Super sund torsdag

Hjælp!! Er det….

img_3201

Siden vi kom hjem fra ferie, har jeg jaget minutterne for at klare mit arbejde. Jeg og Arthur har været ret syge og Arthur fik så konstateret mellemørebetændelse i starten af denne uge. Men idag og igår har han været helt på toppen, så i NÆSTE uge kunne jeg rigtig komme igang med opgaverne!!!

Der kunne jeg så godt tro om igen! M rejste til Kina imorges og knap var har lettet, før jeg opdagede at Albert har fået skoldkopper! Og her til aften fandt jeg sår i almas hovedbund og blæner på brystet!! Så manden er rejst! Og jeg er stadig lidt sløj og nu har de begge skoldkopper. Hvad gir du mig!!!! Tal om dårlig  timing!! Ligner det ikke skoldkopper??? Eller børnesår… eller mæslinger måske….( men mener da de er vaccineret for mæslinger)

Det er første gang jeg står i denne situation, så på trods af 3 børn, så er jeg helt skoldkoppe-jomfru. Hvor lang tid har de blæner? Jeg går ud fra at jeg kan vinke farvel til at få arbejdet i næste uge. Mystisk nok så er de helt friske uden feber og fulde af energi…

Jeg var forbi apoteket efter medi-scrub og klø-hæmmende creme.

img_3196 img_3197 img_3198 img_3199

35 kommentarer

 • Tine

  Det ligner bestemt skoldkopper. Og det er helt normalt, at deres almen tilstand ikke er påvirket. Skoldkopper spænder over tilfælde med en knop (som måske ikke opdages) og ingen feber til tilfælde med flere hundrede knopper og svært påvirket almen tilstand.
  Min datter fik let feber nogle timer en søndag, hvilket undrede os. Dagen efter sendte vuggestuen hende hjem med et par skoldkopper. Hun fik ikke feber resten af forløbet, endte måske med max 30 knopper over hele kroppen og var i vuggestue igen mandagen efter. Det kan altså sagtens blive et dejligt nemt forløb.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Åh skulle du lige nævne skoldkopper 🙄 Min søn har idag fået røde knopper på ryg og mave (der kunne ligne skoldkopper) han startede i vuggestue 3/4 og er ikk begejstret for det. Jeg starter på arbejdet 4/5, og har ikk tid til skoldkopper nu, da han ikk har været der mere end 3 timer endnu 😔👎
  Krydser for at de er væk imorgen tidligt og ønsker dig god bedring med børnene 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Jeg er ikke i tvivl om det er skoldkopper 😊

  Og jeg vil lige nævne at ikke alle børn får feber og bliver sløje😊
  Da min søster og jeg var små havde vi også skoldkopper og hvis det ikke var fordi vi havde prikker på hele kroppen, kunne man ikke se på os at vi fejlede noget 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej, Sarah synes du skal tage forbi lægen og se om det er skoldkopper..
  Min søn fik et udbrud på kroppen som ligede meget skoldkopper, hvilket undrede mig da han har haft skoldkopper før.. så vi tog forbi lægen og fik taget nogle prøver, hun tror at det enten kunne være herpes udbrud på kroppen, men man skulle behandle det samme måde som skoldkopper.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Hej Sarah,
  Se på den lyse side:-). Skoldkopperne bryder ud omkring 14 dage efter smitte. Så “dejligt” at de begge har det nu. Hvis du var rigtig uheldig kunne du bruge de næste 6 uger på skoldkopper, hvis børnene smittede hinanden. Håber at Arthur slipper lidt endnu. Man kan købe noget på apoteket der hjælper mod kløen.
  God bedring med dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hej Sarah Louise
  Den er god nok, det er skoldkopper. Måske ikke en trøst lige nu, men vær du glad for at de alle får det nu, så er det overstået. De skal helst have en masse, for så får de dem ikke igen. Har de dem kun lidt, kan du risikere at de får dem igen.
  Hvis du har fulgt det alm vac.program, så er de vaccineret mod mæslinger
  God bedring med dem.
  Mvh. Mia(Som snart håber hendes datter på 4 år får dem, for så er det overstået).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Min 4 årige er lige kommet sig over skoldkopperne det tog 3 uger før de sidst sår faldt af. Hold da op en omgang…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Jep den er god nok😩
  Det tager ca 1 uges tid til der er sår på, og de må komme i børnehave igen.
  Da min den store havde skoldkopper, var hun heller ikke synderlig mærket af det, men de kløede, så lægen sagde vi måtte give hende en halv antihistamin til at tage kløen. Vi gav alnok, ganske almindelig allergi medicin. Pøj pøj ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Det er uden tvivl skoldkopper! Vi var igennem det for 14 dage siden. Skynd dig på apoteket og køb flydende antihistamin, børnepanodil og flydende zink spray fra aderma. Denne kombi gjorde forløbet meget mildt for min søn, som ikke klagede sig overhoved på trods af skoldkopper ALLE steder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej Sarah.

  Øv ja det er skoldkopper. Det er dog ikke alle der bliver meget dårlige af dem, jeg kunne intet mærke på mine børn. Men regn dog med at Arthur også for inden et par dage, det smitter med det samme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Det er skoldkopper dine skønne børn har pådraget sig. Man siger at fra den første plet viser sig, går der 3 dage med små frembrud. SÅ KOMMER DAG 3!!!
  Der kommer 2. bølge af knopper, og det kan altså godt være ret mange.
  Min erfaring med 2 børn, stemmer helt overens med denne teori. Men derfra er det bare at vente på at sårene falder af.
  Mine børn var ikke syge syge af det, men irriterede over kløen, især i skridtet.
  Drys med masser af kølende kartoffelmel, og så kan A-dermas spray anbefales. Hvis du nævner skoldkopper på apoteket, kaster de den i hovedet af dig👍🏻
  God bedring til dem😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  A-derma’s havre-spray fra Apoteket er MEGA god til at udtørre sårene. Og det bedste er at det er i sprayform, så man aktiverer ikke kløen, når det sprøjtes på fremfor smøres og røres på.
  Børnene ser lidt sjove ud med hvide pletter. Men for dælen det er godt. Også til solskoldning.
  Fandt linket på en webshop. Jeg køber det på alm apotek. Men der kan du læse mere om den https://www.webapoteket.dk/personlig-pleje/ansigtspleje/a-derma-cytelium-p-212897

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  En uge siger du. Påberegn 2-3 uger(!) INGEN blærer i Inst. Der skal være skorpe på det hele.
  Skoldkopper er ikke ensbetydende med ah de er sløje og har feber. Børnene reagerer forskelligt.

  Men husk, blot fordi de er ‘friske’ skal de ikke ud blandt andre. Kopperne er åbne for bakterier og der kan gå stafylokokker i skidtet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis

  åh ja, rigtig dårlig timing!
  Håber ikke det kommer til at gå ud over jeres ferie :-/
  God bedirng.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Må jeg anbefale et havrebad hver dag. Karbad hvor man putter et finthullet net (bh vaskepladser) fyld med med 3 dl havregryn. Væsken fra havregrynene hjælper i helningsprocessen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Har netop klaret 2 X skoldkopper. Og som så mange andre tænkte jeg på dag et og to, at det da ikke var så slemt, men så… Forbered dig på at bide tænderne sammen mandag og tirsdag. Måske med optræk til start på hårde dage søndag. Og vær også klar på at små pestbefængte unger ikke får samme cuteness opmærksomhed i Irma… 😳

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Oh Yes, ligesom da man fik veer og tænkte ‘det her? No problem, jeg er heldigvis ikke hårdt ramt’ for så at måtte æde alle ord igen da det virkelig satte ind. Her gik der også to dage før det blev slemt, dog havde vores børneorm OVENI skoldkopper (som også var i numsen :-0)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda Tamsen

  Åh det er så forskelligt hvor mange de får og hvor påvirket de bliver… Herhjemme var min pige syg med feber i 5 dage😷😖 Alt i alt ( kra de første knopper) godt og vel en uges sygdom! Det er den værste børnesygdom!
  Køb talkum creme eller andet der hjælper mod kløe og klip og fil neglene runde så de ik kan kradse i sårene( de kommer efter blænerne er brustet)
  Held og lykke☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christel

  Rigtig god bedring til jer alle sammen…håber du for hjælp fra jeres aur pair pige, hvor M er ude og rejse

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mor_louise

  Det er helt sikkert skoldkopper. Begge mine drenge var ikke synderligt plaget af dem. Se på det positive, du er heldig med at de blev ramt samtidig. Ellers skulle du have taget endnu en uge om 3 ugers tid. Virtuelt kram herfra😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skoldkopper – definitely! Hvor trælst, nu hvor du lige var tilbage på banen….men ved du hvad? Om 10 år er det ovre! Så er de sgu næsten voksne, så nyd nu tiden, selvom det er pisse dårlig timet😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne K

  Ligner helt klart skoldkopper. Vi har lige været igennem 2 omgange, de blev heller ikke syge af det. Mindste blev lidt pyldret, da de blev til sår, men han var også hårdt ramt. Jeg badede dem i Kraes Babybad, og smurte med det skum, som jeg også kan se bliver anbefalet, og vi havde i hvert fald 2 nemme omgange og ikke noget ardannelse. God bedring!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  Det er helt sikkert skoldkopper😬 Her har begge drenge været ret hårdt ramt. Først Thor på 3 år, blev først syg af det på 3. Dagen. 13 dage efter han havde haft den første blev lillebror Storm på 3 1/2 måned ramt, han var rigtig syg med høj feber 2.-5. Dag😔
  Panodil og en kløestillende spray fra Aderma var vores redning.
  Rigtig god bedring!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ame

  Enig med at det ligner skoldkopper

  Og selvom man er vaccineret så kan man alligevel få mæslinger. ..
  Hehe sjovt nok

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie D. Larsen

  Er ikke i tvivl om, at det er skoldkopper😷
  Rigtig god bedring med dem💕 Vil foreslå zinkliniment, til at tage kløen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie D. Larsen

  Er ikke i tvivl om, at det er skoldkopper😷
  Rigtig god bedring med dem💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maggi

  Det ligner skoldkopper😬
  Min den yngste fik skoldkopper over hele kroppen på en ferie til Italien i 35 gr varme, men var frisk som en havørn. Min store fik dem så da vi kom hjem og havde én på sin tissemand, men var syg og havde feber… Så man kan aldrig vide ☺️ God bedring. Håber i klarer den uden for meget kløe og feber🙏❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lori

  Mine to drenge havde skoldkopper for et par måneder siden. Den bedste skum som jeg kan anbefale er – Poxclin skum. Kan købes på apoteket og skal opbevares i køleskabet. Den tager lidt af kløen væk. Hvis de har feber så er det paracetamol man skal give da ibuprofen er ikke så godt hvis man har skoldkopper. Første dage er de værste. Jeg brugte også A-Derma Dermalibour+ reparationscreme bagefter så hjalp det mod ardannelsen. God bedring!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Det ligner helt bestemt skoldkopper 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mortil3

  Hej Sarah
  Det ligner godt nok skoldkopper . Jeg husker det som om det tog lidt over en uge med mine de store, den lille mangler stadig.
  De havde heller ikke feber, men måtte jo ikke komme i bh før sårskorperne var faldet af.
  Et godt råd- sørg for at deres negle er klippet helt korte hvis de klør sig. Det er sindssygt smitsomt og kan vist nok føre til bla øjenbetændelse hvis de får kradset hul og herefter gnider sig i øjnene .
  Rigtig god bedring til jer alle – håber I får en mild omgang

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Det ligner meget skoldkopper ..
  pøj pøj 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jo det ligner klassiske skoldkopper. Først røde prikker, de bliver til blærer og derefter kommer fer sår/skorpe på. Først når der er sår/skorpe på må de komme i institution igen. Det er i hvert fald der hvor de ikke smitter mere og de fleste institutioner har de regler. Hos os tog det 10 dage, han er 2,5 år. Der går noget tid fra de er smittet til det bryder ud, så vær forberedt på at Arthur nok starter sit skoldkoppeforløb når de to andre er på vej ud af det🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Helt klart skoldkopper.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Sarah. Min datter blev ringet hjem fra BH med noget lignede forleden, hun var ellers også helt frisk. Vi troede det var skoldkopper, men i og med de aldrig fik rigtige sår på, gik vi tilsidst til lægen.
  Hun sagde det lignede sandkasseeksem!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  De kan sagtens være friske selvom de har fået skoldkopper, men de må først komme i børnehave når der er kommet skorpe på😊😊

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Super sund torsdag