Veganske tumper & kærlighed

Jeg tror at man som mor altid har et ønske om at gøre det, man synes er det bedste for sin familie, hvad end det nu er. Jeg har altid interesseret mig for mad og hvad maden egentlig gør ved os mennesker og kloden og hvad vores egentlige behov er. Jeg prøvede en overgang også at være vegetar, men den holdt jeg ikke særlig længe. Vi forsøgte også i en lang periode kun at spise økologisk, men da Arthur kom, så gik det fløjten og druknede i en hverdag, der bare skulle være så nem som muligt. Jeg hører tit folk joke med veganere som om de er nogle hysteriske fanatikere, men jeg synes at kunne mærke i mit hjerte at der er noget om snakken og jeg er meget draget imod denne livsstil. Og at givemin børn gift-fri korrekt kost hver dag er en kærlighedserklæring fra mig til dem. Nu mangler vi bare at priserne bliver tættere på almindelig mad, så alle kan være med og udvalget bliver nemmere at komme til.
Jeg har på det sidste virkelig tænkt meget over den måde som vi som familie lever på. Der er lavet ca. 1 million dokumentarer om, hvor meget gift vi indtager igennem ikke-økologisk mad, om hvor giftigt behandlet kød er for kroppen og hvor meget kræft blomstrer pga. vores vaner, alt fra dåser giver hormonforandringer og jeg kunne blive ved. I takt med at mennesker får sværere ved at reproducerer (hvilket jeg tror skyldes vores kost og levevis) og kloden ikke kan følge med, fordi vi overproducerer kød og vi sprøjter vildt omkring os med giftstoffer.
At leve 100% økologisk og kødfrit ALTID er måske en smule for ambitiøst for os, da tingene ikke altid lige hænger sammen (eks. på ferie eller når man besøger folk) , men jeg har besluttet at vi vil prøve i en periode at droppe alt kød fra pattedyr og fugle, men fisk vil vi stadig spise en gang imellem samt æg og så ellers teste livet af som økologisk, vegetarisk familie….eller hvad hedder det, når man stadig spiser fisk og æg?
Egentlig drives der jo også rovdrift på havet og fisk i fangeskab får en masse føde med kemi som overføres til os, så fisk vil jeg egentlig også gerne droppe og det samme med æg. Men min tanke er at hvis man kunne dyrke fisk uden at belaste miljøet (måske fisk i kvoter per menneske), så synes jeg at det er en spise, jeg kunne accepterer og som er rigtig god for vores system og helbred. Tanken om at vi rent faktisk spiser fostre, når vi spiser æg, er virkelig ulækkert, men jeg elsker smagen og æg er fuld af gode proteiner og hvis de så også købes fra fritgående økologiske høns, så kan jeg godt få mig selv til det. Så derfor er fisk og æg stadig på menuen.
Det bliver sjovt at teste, om vi kan overholde denne livsstil og hvad ungerne siger til at burgerbøffen er skiftet ud med veggie “kød” og fredags isen nu er en soya is osv. Jeg selv vil gerne skære væsentlig ned for indtaget af kuldhydrater, men ungerne har brug for kulhydrater (som nu er økologiske kulhydrater). Det er jo en hel ny verden, der åbner sig og jeg er helt overrasket over, hvor meget man egentlig kan få som er uden mejeriprodukter og kød.
Jeg mangler nu nogle veganske/vegatariske online shoppingsider??. Mit elskede Nemlig.com har et mindre udvalg, men sådan noget som smelteost, der ikke er lavet på mælk, har de ikke. Alle gode shopping råd til en rookie som mig er kærkommen!! Jeg er HELT spændt på om vi kan mærke en forskel eller om det kun er i tanken at vi ved at vi passer bedre på vores kroppe.
https://www.aarstiderne.com/MaaltidsKasser/?families=den-veganske-maaltidskasse Her er en fin ide hvis i ønsker det 🙂 Ellers kan man købe mange af produkterne i deres butik i Humlebæk (Skriv lige når du har tænkt dig at besøge den, så skal jeg lige ha´ et selfie for den gode ide 😀 )