Når den gode hensigt bliver et problem

Hvad ville i have gjort?

55ab779e-6337-4f06-8f7b-a3802f1cfa68

Igår brugte jeg dagen med min elskede datter og de der dage betyder virkelig meget for mig og hende.  Hun var med rundt og ordne nogle ting og så spiste vi frokost inden vi skulle i biografen. Vi bookede bio billetter i god tid og betalte for dem hjemmefra, så vi var sikre på at få de pladser, vi havde bestilt. Vores sæder var med ekstra benplads præcis midt for skærmen og var ledige, så dem valgte vi. Jeg har nogle mærkelig knæ, så når jeg eks. flyver eller sidder ned fastlåst for længe, så kan jeg godt få ondt, så jeg var ret glad for de pladser som vi havde fået.

MEN da vi så kommer, så er biografen helt tom pånær en familie på 4 stk som har sat sig PRÆCIS på vores sæder…… Vi går derhen og jeg spørger meget pænt og ydmygt om vi måske er kommet til at dobbeltbooke…de røre sig slet ikke. Jeg siger så pænt at jeg tror at det er vores pladser. Manden siger så at vi jo bare kan sætte os lidt længere henne eller på rækken foran. Hmm….altså…jeg forstår godt at det kan virke omsonst at “slås” om 2 pladser i en ellers tom biograf, men DET VAR jo de bedste pladser og grunden til at jeg havde booket dem. Vi gad IKKE sidde ude i siden og vi ville gerne have benplads og det havde jeg lagt tid og kræfter i at sørger for at vi fik. Jeg kunne fornemme at de synes at jeg var en kæmpe idiot og vi endte med at tage nogle sæder helt oppe bagved…..men så sad jeg der og blev irriteret.

Kan det virkelig passe at man på trods af en tom biograf, bare kan sætte sig på andres pladser og så være modvillige, når dem der har booket pladserne gerne ville have dem? Jeg havde fløjet op og flyttet mig uden at virke modvillig eller tvær…Vi endte med at have en dejlig biotur og jeg kunne strække benene ind imellem 2 sæder….men jeg tygger stadig på om jeg nu SKULLE have insisteret… Jeg synes sgu det var en flabet attitude og tegn på manglende manere. Meningen med at booke sæder er vel netop at få nøjagtig de sæder man ønsker.?? Jeg orkede ikke at tage konflikte, men det gør jeg nok næste gang….

4961e5e8-33d0-4474-8b94-a628ffb1cd0e 08cb47a6-0feb-4c3d-8ca1-ccd749ef4b03

43 kommentarer

 • Jeg havde bedt dem rykke røven. Vi har oplevet det samme til cirkus summarum, og selvom det næsten endte i en vabal slåkamp holdte jeg fast. Ikke for at være på tværs men af princip. Havde siddet i kø i 55 min. For at booke billetterne og fol nogle ret gode alt taget i betragtning. Og så kommer man der, 3 måneder efter booking med 3 forventningsfulde børn, med farven fuld af popcorn og lyssværd og så har en anden familie taget ens pladser. De mente også at vi jo bare kunne tage deres længere henne, de pladser der var en stolpe lige foran og derved gav mindsket udsyn til scenen. Gleeeeem det makker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luise

  Jeg havde bedt dem flytte sig hvis jeg havde booket på forhånd, man har netop muligheden og betaler 10-20kr for det så for mig ville det være en princip sag og ku aldrig drømme om at tage andres pladser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naf

  Du kan klart stå fast næste gang, men jeg kan godt se det ubehagelig i situationen og spørgsmålet om man er smålig fordi man insisterer. Det er klart den anden familie, der har opført sig ubehøvlet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Igår var jeg på et bibliotek/cafe med min veninde og vores børn, vi finder et ledigt bord, smider vores jakker og drøner op og køber mad. Da vi kommer ned med 2 bakker fyldt med sager sidder der en mormor med 2 børn og venter på 2 andre. Og de havde godt set vores tøj, men vi var der jo ikke, og nu sad de der, og hun flyttede sig hvertfald ikke under nogen omstændigheder. Jeg havde så meget lyst til at pande den åndssvage kælling en på låget og forklare hende en ting eller to, men jeg valgte “the high road” ligesom dig, og fandt et andet bord (heldigvis var der nogle der kom hen og tilbød os deres). Men altså, havde der ikke været børn involveret (både mine og “hendes”) havde jeg nok taget kampen, man vil bare så gerne være et forbillede for de unger. Jeg mener du gjorde det rigtige, os’ selvom jeg godt kan forstå det syder i dig. Men man bliver bekymret for fremtiden, fordi der jo er nogle børn der sidder og ser på sådan en dårlig opførsel fra deres nærmeste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg havde insiteret på at det altså var mine pladser.. Hvis de forsat var modvillige, havde jeg hentet en kontrollør, det er satme dårlig stil, bare at plante sig på andres pladser.. Og kommentaren de sagde “i kan jo bare tage nogle andre”, øhhhhh NEJ, JEG har bestilt og betalt for DE pladser, I kan tage nogle andre..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Jeg kan godt forstå at du blev irriteret, det ville jeg helt sikkert også være blevet. Men jeg havde handlet som dig. Du fandt overskuddet og hævede dig over deres dårlige opførsel. Til dem der tog pladserne: karma is a bitch 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg havde stiller mig foran dem og kigget på dem indtil de flyttede sig .
  Ikke så meget pga pladserne, men pga princippet at det ikke var deres 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie

  Jeg havde pænt bedt dem flytte sig, det er jo jeres pladser, og jer der havde betalt for dem. Helt fint man flytter rundt, hvis ikke der kommer andre men hvis vedkommende dukker op, så rykker man sig pænt. Det burde ikke være noget man skulle diskutere over, og de burde bare pænt have rejst sig op og rykket.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg havde bedt dem om at flytte sig du havde købt de billetter, og ja det virker måske småligt når nu der var plads andre steder, men du havde ret til dem‼️ Og ja man skal vælge sine kampe og nogle er vigtigere end andre🎈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina B.J. Andersen

  Jeg sidder og bliver rasende

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg havde lavet en scene, med eller uden børn 😂 Men på sådanne punkter, er jeg kold 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sus

  jeg havde virkelig kørt på de skulle flytte sig det er total respektløs fra deres side af de bare sætte sig hvor de syntes – har folk idag slet ingen pli ?
  Men godt datteren din fik en dejlig dag med sin mor ❤️😘 håber ikke det sker igen for jer
  knus fra sus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • RFVH

  Så cool og modent et valg, at du lod det være. Hvor hvad betyder det i det store perspektiv? Som Elsa ville have sagt: “Let it go” .. 😉
  “If you have to choose between being kind or being right – choose to be kind, Then you are always right” <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tms

   Åh hvor er det sgu da en fantastisk kommentar. Jeg sad og tænkte.. du skal da bare sige det til personalet, det kan de shu ikke tillade sig osv osv.! Men så læste jeg din kommentar… jeg har taget et lille screenshot og vil tage den med mig… tak ❤ hvilket skønt budskab.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg havde bedt manden flytte sig, det da ham der er et fjols.!! Man bestiller jo billetter netop for at få de pladser man gerne vil have, jeg er ik så god til at sidde imellem mennesker jeg ik kender, så bestiller altid helt ude i en side og dem vil jeg så os gerne ha.! Så JA du skulle ha holdt og bedt dem rykke sig. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hmmm…. Mine børn ser hvad jeg har ret til/betalt for. Kunne aldrig drømme om at opgive mine pladser…. For et par år siden fik mine drenge og jeg plads i hvert vores af flyet. Den ældste bagerst, mig i midten og den yngste forrest. Det fly lettede sgu ikke før jeg sad sammen med begge mine drenge…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasja

  Jeg havde helt sikkert holdt fast ved at de skulle fjerne numserne fra vores pladser om jeg så skulle have hentet en ansat for at få dem væk. Det ville jeg gøre ikke mindst for at vise min datter hvad der er rigtigt og hvad der er forkert og for samtidig at kunne vise deres børn at har man snuppet andres pladser så flytter man sig og husker næste gang selv at bestille pladser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Jeg var engang ude for det samme (der var dog semi fyldt i salen) hvor jeg bad dem om at flytte sig. De pointere, at der var masser af ledige sæder, hvor jeg så bad dem selv rykke derhen, de har pladser havde jeg bevidst bestilt. Jeg følte også selv, at jeg måske var gal på den, men op til flere andre i salen sagde, at de skulle rykke sig, for sådan er reglerne altså. Lyder som nogle “går den, så går den” typer, den slags mennesker kan virkelig få mit pis i kog (mangel på bedre udtryk!). Du er i din gode ret til at få de pladser!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jean

  Jeg kan godt forstå du ikke tog den.. Din datters hyggedag er lidt satset at sætte på spil. Jeg tager ellers gerne en konflikt med fremmede fordi jeg har et temparment, der har det med at reagere helt spontant højlydt hvis folk opfører sig som idioter.. For eksempel hvis de helt bevidst prøver at snyde foran i en kø.. Men heldigvis har jeg lært at tøjle det bedre… Meeeen jeg har da givet en skideballe eller to til andre foran mine børn.. Det kan heldigvis gøres på mange måder og synes godt børn må se, at man kan konfrontere folk og “claime”sin ret..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Livpultz

  Jeg har insisteret på at få mine pladser som jeg havde booket, netop fordi jeg gerne ville have dem. Det kunne de jo bare selv have gjort.
  Ellers havde jeg hentet personale.
  Dårlig stil af den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Ha ha. Max sjovt og slet ikke emsigt. De har jo ret i, at der er 1000 ledige pladser, du kan tage, men det er der jo også for dem. Tager stort set altid den slags kampe, men undlader en sjælden gang, især hvis jeg har ungerne med sig. Og hvis du havde taget den, var der også en risiko for, at de havde sat sig tæt på jer eller lige bagved, og det havde været endnu mere frustrerende. Så klappehatte og zen hilsner!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Var også gået direkte ud for at hente en ansat (efter du jo har spurgt dem pænt om at flytte sig). Med sådan noget kunne jeg ikke være mere ligeglad med om de så synes man er en idiot (det er jo tydeligvis dem der har et problem 😉 ) Man skal da have det man har betalt for!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg havde smasket billetterne op i hovedet på dem og sagt vi havde reserveret de sæder og betalt for dem. Og havde de ikke makket ret, så havde jeg hentet nogle biograf personale så de kunne sige noget til dem! Om jeg havde børn med eller ej.. Hvis jeg havde betalt ekstra for det så skulle jeg dælme også have det!

  Hvis jeg havde købt pladsbillet i toget, og en sidder på min købte plads i toget, og jeg bad vedkommende rejse sig, og vedkommende ikke gjorde det, så havde jeg skruet bissen på, eller kontaktet togpersonale! Man skal ikke lade sådan nogle idioter tro de er noget! De har ikke betalt, så derfor må de flytte sig, for de har ikke ret til den/de pladser!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanna

  Jeg kan næsten regne ud, at det er Nordisk Film i Lyngby, at du har været i.
  Dobbeltbookning sker bare så tit derude!
  Selvfølgelig skulle du have hentet en billetkrontrollør, men det eneste der så var sket var desværre det, at du så var blevet anvist andre pladser (da du kom sidst), og så havde du fået erstatningsbilletter svarende til det antal personer I var, til en ny valgfri film i en valgfri af Nordisk Films biografer.
  Egentligt godt nok, eller????
  Nej, selvfølgelig ikke.
  DU har bestilt for at få præcis DE pladser.
  Hvad så hvis der havde været udsolgt? Så havde du stået ned et ulykkeligt barn! Er det rimeligt?

  Hent altid en kontrollør. Det er den ENESTE måde, hvorpå de lærer, at dobbeltbookning ikke er i orden!

  Vi er meget hyppige biografgængere, og vi bruger næsten aldrig Lyngby, af samme årsag, og sjovt nok forekommer dobbeltbookning ikke inde i selve København Centrum (vi har i hvert fald ALDRIG oplevet det)😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   Jeg tror altså ikke dobbeltbooking er tilfældet i denne historie. Det tydeligt at familien har købt billetter og så bare sat sig hvor de ville “for der var jo alligevel ikke nogen mennesker”. Det gør vi vel alle. Vi andre flytter os dog med det samme hvis nogen kommer efter pladserne naturligvis 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Jeg har SÅ meget insisteret på af få mine pladser… Det er jo mega dårlig stil!
  Ja, salen var helt tom – bortset fra de 2 sæder, for dem har du booket og betalt for!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg havde taget kampen, og eller hentet personalet. De samme regler gælder jo ved DSB. Så jeg synes de sku have flyttet sig, med god vilje uden at opfører sig så barnlig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  jeg havde ikke fundet mig i deres opførsel. Jeg havde fundet en ansat som kunne hjælpe mig.Man flytter sig da hvis man er kommet til at tage andres pladser

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe højhus

  Du havde booket så det var dine pladser. Forstår ubemærket du blev irriteret. Havde det været mig havde jeg henvendt mig til personalet og fået dem til at løse det. Godt i alligevel fik en god tur ud af det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg havde også insisteret på de pladser. For mig ville det også være lidt et princip. Der var jo en grund til i havde booket på forhånd. Synes sgu det var en mærkelig opførsel, jeg havde også selv sprunget op og givet jer jeres pladser hvis det var mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Jeg havde bedt dem flytte sig. Sidder her og bliver helt irriteret på dem kan jeg mærke 🙈🙈 havde sagt at jeg altså havde betalt for de sæder, og der var masser af andre steder de kunne sidde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Ej jeg forstår godt du blev pissed. Jeg havde ikke fundet mig i det. Hvis jeg ikke selv kunne trænge i gennem til dem – pænt selvf men fast! – så ville jeg da uden at blinke sige humoristisk; nå fætter fnis flytter du dig selv eller skal dine børn se dig blive flyttet af kontrolløren?
  Og så hente kontrolløren hvis han ikke forstod det.

  Det er da topmålet af ignorent opførsel og pinligt hvad han lærer sine børn. Herligt når man betaler ekstra for rækken og for at bestille på forhånd.

  Der er vel også en god læring for Alma i at man kan stå pænt på sin ret, når nu man har den. Det dér var bullying og man må lære fra lille at sige fra på diplomatisk vis eller “hente en voksen”, som vi jo altid siger ungerne skal 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Jensen

  Jeg havde sagt det til dem ligesom dig og hvis de ikke selv gik, havde jeg sagt det til en ansat fra biografen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Du skulle have holdt på retten til dine sæder! Det er utrolig dårlig stil fra de andre forældre at lære deres børn, at man kan “tage hvad man vil”. Du havde gjort arbejdet hjemmefra af diverse årsager, hvilket i virkeligheden er fuldstændige ligegyldige for dem. De skal bare smutte, når du står med billetterne til præacis de pladser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg synes også bare du skulle ha insisteret på at få dine pladser, men omvendt kan jeg godt forstå at du ikke ville risikere at lade en dårlig stemning ødelægge dagen for dig og din datter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yasmin

  Jeg havde sgu også taget kampen op. Du har betalt for lige præcis de pladser, og oftest er de dyre end andre. Så de har ikke noget at skulle sige. De har sikkert betalt for nogle billige pladser , og så taget de dyre og lækre. Øv hvor er der mange tarvelige og uopdragne mennesker …

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg havde insisteret på, at se deres pladsbilletter. Og så vise mine egne, og sige, at det var mine pladser, og jeg havde ret til dem, medmindre der var tale om en dobbeltbooking. Hvis de var blevet ved med den attitude, så var jeg henvendt mig til personalet… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Jeg havde insisteret. Du havde valgt de pladser, fordi det netop var dem, du gerne ville have. Ud over det er det jo bare super dårlig opførsel, og det skal ikke belønnes.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naja

  Jeg havde taget kampen og havde de ikke lettet deres popcornædende kroppe havde jeg hentet personalet. Når der nu var så mange pladser var der jo rig mulighed for DEM at vælge nogen der ikke var jeres. Synes det er mega pinligt for dem at de opførte sig sådan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis

  Tom bio eller ej. Du havde bestilt hjemmefra, så selvfølgelig skulle du ha dine 2 pladser. Go weekend 😊😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina H

  Hvis jeg havde bestilt og betalt for de pladser med ekstra benplads (synes de plejer at koste lidt ekstra), så havde jeg sådan set insisteret på at vi fik de pladser. Dem der sad der kan synes at det er nok så småligt, men så kunne de jo have booket hjemmefra.
  Og havde jeg først kommenteret det uden de flyttede sig, ville jeg faktisk tage fat i personalet i biografen.
  Det er altså lige så meget en principsag synes jeg.
  Kan sagtens følge, at du tager den “milde” løsning og finder en anden plads, fordi du havde din datter med og man aner ikke om det kan ende i en scene, men spørger du mig, så kunne du sagtens have holdt på dit!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Jeg havde tage kampen og mega dårlig stil fra den familie at lære sin børn men bare kan gøre sådan noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Du havde ret til dine 2 sæder, da du havde reserveret dem. Ellers har jeg før set at nogle går ud til kontrollørerne, hvis andre har taget deres pladser, fordi så sørger de for at man får de pladser som man rent faktisk har ret til. Ellers er der jo ingen mening med at reserve, hvis andre bare kan tage de pladser som der passer dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når den gode hensigt bliver et problem