Se min nye bil

Jeg kan umulig være gravid…men hvad så?

f033c15b-ff12-4336-8e3f-07adc2ec7eae

Ok det her er et af de meget private indlæg og nok kun rettet imod kvindekønnet….Jeg har ikke set nogen i lang tid. Det er flere måneder siden jeg så en og det var kun på datingplan. Problemstillingen er at jeg er stoppet med at få “den rødhåret tante” på besøg og det undrer mig i den grad…netop fordi at der ingen aktivitet har været/er liiiige på den front. Jeg har lige haft den ugentlige p-pille pause, men intet skete og jeg skal sådan set begynde på pillerne idag…. og det har jeg aldrig prøvet før. Der plejer max at gå 2 døgn og så starter festen… men intet sker…hverken smerter eller symptomer af nogen slags. Selv når jeg har været meget stresset, så kommer jeg ikke uden om den månedlige tortur….  hvad er panelets erfaring med den slags? Please ikke sig det er overgangsalderen, der er tidlig på den, for så dør jeg!!

54 kommentarer

 • Julie

  Hvorfor Skal VI hører om din menstruation? Er det virkelig det eneste du kan bidrage med? Tænker virkelig ikke at du kender til de 3 p’er..

  Men ville helt sikkert gå til lægen.. det kan jo være kraftige celleforandringer…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg har netop oplevet det sammen, og jeg blev ekstremt nervøs…for ligesom dig begyndte alle de der tanker, om kvinder der ikke ved de er gravide.

  Men!!! Jeg gik til lægen. Og eftersom jeg aldrig har haft så meget menstruation, sagde min læge det var helt normalt. Han sagde, at når man længe har været på p-piller, så kan den godt udeblive helt.
  Men hvis man er nervøs, skal man altid gå til lægen 😉
  Håber du finder ud af hvad det er!
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Tror ikke det er overgangsalderen. Den kommer som regel ved 45-55 års alderen, og vist ikke bare fra den ene dag til den anden. Tror det er meget normalt, den nogle gange springer over.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mhmm, det kan jo sagtens være at det en sjælden gang i mellem springer over…men det kommer an på hvor længe det har stået på. Du kan jo tale med din læge om det, han/hende ved helt sikkert godt hvorfor:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Når du tager p-piller så er det alligevel en falsk mens du får. Det behøver ikke at have nogen betydning.
  Jeg oplevede det også efter mit første barn og tro mig… det var ikke stress, manglende fedtlag eller lign. Jeg var 31 år! Min gynækolog trak blot på skulderne og sagde at det betyder intet og jeg i princippet ikke behøvede at holde pause da den var falsk alligevel! Der er jo ikke noget æg som skal ud

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Hej Sarah Louise. Jeg ved godt, “vægt” er blevet nævnt som årsag, men det er også en nærliggende forklaring. Jeg har det selv sådan, at kommer jeg under 50 kg, så stopper min mens, men den starter igen, når jeg kommer op på en sund vægt. Tror bestemt ikke det er overgangsalder, men din krop, som prioriterer ressourcerne.
  Jeg er selv mor og vil gerne være det igen, men da jeg lige nu er under de magiske 50kg (er 171 høj), skal jeg liiiige tage et par kilo på, før det bliver muligt. Hvilket er super svært, da jeg også går op i mad og sundhed.
  Jeg er selvfølgelig ikke læge og skal nødig gøre mig klog, ville blot dele mine erfaringer.
  Ps. Du gør det skidegodt, dine børn er heldige at have en mor som dig. Husk at passe på dig selv❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla Hansen

  Tal med din læge om det evt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla Hansen

  Har man en meget lav fedtprocent, kan det have indflydelse på din krops funktioner, og din ægløsning , dette kan dit Bmi ikke afslører , da dine flotte muskler jo vejer , har en veninde der træner meget til bikini fitness , hendes mens udebliver , når fedt er helt trimmet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla Hansen

  Du jo kommet i meget god form og din fedtprocent er kommet langt ned , så forsvinder det røde hos nogen kvinder . Kommer igen lige så snart fedtprocent stiger lidt . God dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emira

  har du haft mere at se til jer på det sidste eller bare udsat for noget der kunne have påvirket dig? Har du tabt dig inden for den sidste mdr. disse ting kan nemlig godt gøre at menstruation udebliver.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg har prøvet den nogle gange, hvor jeg kunne gå 2 måneder uden at få det. Jeg var meget undervægtig dengang, og man mente at dette var en faktor som spillede ind, Nu er jeg dog normalvægtig, og siden jeg begyndte at få lidt mere på sidebenene, har min mens været fuldkommen normal og regelmæssig 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Måske bare et ganske almindeligt tilfælde unden nogen betydelig årsag.
  Det glemmer vi noglegange at ting også kan være i en verden fuld af fakta og “kloge-åger”.
  Min dejlige far er god gammelsdags familielæge og han siger altid “husk også at se på almentilstanden og ikke kun symptomet..”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Therese

  Hej SaraLouise

  Det kan være fordi du har tabt dig så meget, så kan det godt påvirke menses — det har jeg selv prøvet.
  Du kan evt få taget en blodprøve, for at se østrogenniveauet — så ved du, om du er ved at være i overgangsalderen 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Det lyder som begyndende overgangsalder eller stress

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Husk at få foretaget celleskrab, uforklarlige ændringer i cyklus kan være celleforandringer…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bente-Elise

  Var du beruset da du skrev det .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Hej Sarah.
  Jeg er så oprigtig ked af at høre om din situation! Jeg tror der er mange faktorer der spiller ind i dit liv. At være alenemor/super mom til 3 små børn er noget der kan tage hårdt på krop og sind. Samtidig med skilsmissen, som er hårdt for alle par, også selv om det er for det bedste! Og bl.a. dit vægttab. Der er sket mange omvæltninger i dit liv, både med kroppen og sindet. Jeg tror din krop prøver at fortælle dig, at der er nogle ting du bliver nød til at lave om på i hverdagen, for at få det hele til at harmonere! Måske vi skulle sætte os ned og drikke et glas prut sammen, hehe:).
  Mange kærlige tanker sendt fra det skønne Jylland, hehe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simona

  God aften. Min mens stoppede da jeg kom for langt ned i vægt og var stresset. Kender dig ikke, så skal passe på ikke at fortolke for meget, men du sagde selv så fint, at det er hårdt arbejde at have små børn. Du forbrænder mange ekstra kalorier samt måske stress.
  Xxxx 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis det sker igen – altså mere end én gang – skal du søge læge. Jeg har selv prøvet at ‘springe over’, og jeg blev også meget nervøs (er kun 25). Jeg kontaktede mit familiemedlem, som er sygeplejerske, og hun sagde, det var ganske normalt. Men hold øje med det og evt tal med din læge om det.
  Modigt at dele sådanne private ting på nettet – det er sku sejt!
  God vind herfra ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Selvom det er tidligt kan det sagtens være BEGYNDENDE overgangsalder. Hvor man ind i mellem misser en blødning. Men det kan selvf også være en masse andre ting. Jeg ville holde lidt øje, og måske smutte forbi lægen/en gynækolog – udelukkende fordi det er noget der normalt ikke sker for dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh hvor bliver jeg dog irriteret over alt den snak om din vægt- du er jo ikke anorektisk tynd. Stop jer selv folkens- ville i også kommentere sådan hvis SL var overvægtig.. sikkert ikke!!! Jeg har selv BMI på 18-19 og er naturligt tynd.. og har normal menstruations cyklus. Håber du finder årsagen og god weekend 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   Det har jo intet med overvægt at gøre, det har noget at gøre med at det er meget normalt at menstruationer udebliver når man kommer for langt ned i vægt. Og det behøver ikke engang være så slemt at du har lavt BMI, har en veninde der tabte sig meget, men uden at komme under grænsen for normal BMI, og hun havde ikke menstruation i noget tid indtil hun tog på igen 🙂 Så det behøver slet ikke være en hetz mod undervægt, det er bare et faktum at menstruation i sidste ende udebliver ved for stor udtømning af fedtdepoterne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne mette

  Det har jeg også prøvet- lægen sagde at det var normalt hvis man har taget p-piller i mange år

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Det skyldes helt sikkert dit vægttab, det er en meget almindelig reaktion fra kroppen, når man bliver “undervægtig”. Det eneste du kan gøre for at den vender tilbage igen, er den trælse udvej, og det er at tage på igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jaqueline-Monique

  Hej Sarah,
  Elsker din blog og tror virkelig der er mange kvinder som læser med, der har oplevet det samme. Ligeledes er der sikkert også mange mænd som ønsker at blive klogere på denne problemstilling!
  Hvis jeg var dig, ville jeg nok tage en graviditetstest for at få ro i maven?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Vægten kan absolut godt have noget at sige med det.. Jeg har en veninde, som vejede for lidt, hun var ikke ekstremt undervægtig, men hun var undervægtig og det gjorde at hendes mens simpelthen udeblev. Men hvis jeg var dig, ville jeg tage et hurtigt smut forbi lægen og få en snak, da udeblivende mens ofte er et tegn på at kroppen siger fra overfor noget 😌😌

  Og ellers så er du bare blevet den nye Jomfru Maria 😜😆🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Oae

  Du er for tynd. Som kvinde skal du have en vis fedtprocent for at være fertil og dermed ægløsning og menstruation. Hvis ens fedtprocent er for lav, udebliver menstruationen simpelthen. .. Det ser man jo også hos top atleter med meget lav fedtprocent ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christa

  Min første tanke er – har du det godt er der ingen alarm. Det er en kunstig blødning der foregår når man tager P-piller og er ligeledes “ligegyldig” faktisk kan man gå flere måneder uden pause fordi dit hormon og østrogen niveau ikke ændre sig mærkbart hverken på sikkerhed eller nok til at kroppen kan nå og lave en naturlig menstruation.

  Hold øje med det – hvis du oplever det igen kan du nævne det for din læge, ligeså hvis du oplever smerter eller anden ubehag.

  Dejlig weekend til dig ❤️ Kh lægesekretæren

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Det første jeg tænker er, at din krop er stresset. Men hvis det ikke er det? Det kan måske være at din krop er meget mere stresset end tidligere? Du har dælme også dit at se til..!!
  Jeg har selv prøvet at miste min menstruation da jeg kom for langt ned i vægt.
  For en sikkerhedsskyld ville jeg spørge lægen 😊 God weekend ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er der noget med at du har tabt dig meget? Det kan nemlig betyde noget for din manglende menstruation.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tania

  Siden jeg fyldte 30 år ca (35 nu) har jeg kun haft “maler i opgangen” minimalt over 1,5 dag! Tænkte selv åhh nej, overgangsalderen ALT for tidligt! Men nej, mine p piller valgte pludselig at være “stærke” for min krop! Og nu her ca 5 år senere overvejer jeg kraftigt en kobber spiral for at mindske risiko for blodpropper! Og er jo en super kandidat til kobber spiral, da den kan give lidt menstruations smerter (som jeg aldrig har haft) samt øge ens blødning som for mig nok ville kunne dækkes af 2 tamponer Max på den 1,5 jeg bløder!
  Men måske du er stresset, måske det bare er dine p piller der er for stærke pludselig, og måske er det bare fordi du ved – ingen forklaring derpå og næste mdr er det normalt igen 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tulle

  Hvor gammel er du? P-piller øger risikoen for blodpropper jo ældre du er, så måske burde du stoppe med dem, men det er jo en helt anden snak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Det sker for mig én gang årligt ca. Og så, enten, begynder jeg på mine p-piller som vanligt og det kommer næste gang, eller også tager jeg en graviditetstest, som er negativ og så er det som om min krop tænker: “Nå for pokker, så må jeg sgu hellere komme i gang.” 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Therese

  Det kan sagtens være fordi du har en ændring i vægten. Det har jeg i hvert fald selv erfaringer med . Rigtig god weekend 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Så længe det kun er en gang du springer over ville jeg ikke tænke videre over det, men hvis det er flere ville jeg kontakte lægen for en sikkerheds skyld, men ja vægttab kan uden p-piller godt stoppe menstruationen, ved dog ikke om den kan hvis man er på p-piller, for så er cyklussen jo kunstig og skabt af pillerne :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg prøvede det samme for et par måneder siden og bestilte tid hos lægen for troede straks at jeg enten havde pco eller var gravid eller noget! Jeg har også taget p-piller i mange år og kunne nærmest sige på klokslet hvornår “det” skulle komme hver måned og for første gang i mit liv kom det ikke …….. men lægen beroligede mig og sagde at jeg skulle vente og se om nogle måneder.. hvis stadigvæk ikke jeg havde fået “det” så skulle vi selvfølgelig undersøge nærmere, men måneden efter var “det” tilbage.. 🙂👍🏼 Hun sagde det var helt normalt.. så ingen grund til panik endnu..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Tænker også at det kan være vægten, der gør det. Jeg synes i hvertfald det ligner, at du har tabt dig siden du og Michael gik fra hinanden ☺️ Og som en anden nævner, så stress.. At stå alene med 3 små børn er da stressende – selv for en supermom!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Stress og/eller meget træning/vægttab kan godt forstyrrer hormonbalancen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Stress og/eller meget træning/vægttab kan godt forstyrrer hormonbalanceb.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Stress kan godt påvirke kroppens hormonbalance, og med alt det du har været igennem – også for helt nylig med du pair – er der måske oparbejdet en del stresshormoner i din krop..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Kære SL, det er muligvis pga du er kommet så langt ned i vægt. Selvom du lever sundt, så kan kroppen sige fra, når den rammer en lav fedtprocent.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Jamen jeg er altså helt normalvægtig…jeg er jo bygget slank,men jeg er ikke undervægtig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniella

  Det kan skyldes mange ting, at menstruationer udebliver… En af årsagerne kan være hormonelle forstyrrelser, ikke pga af overgangsalderen, men hvis du har haft en vægttab f.eks. Er stresset… For højt eller lavet stofskifte… Hvis man har været ude på en lang rejse, hvor en ens normale døgnrytme er blevet forstyrret… Min anbefaling ville være, at se tiden an og hvis det er det samme i næste menstruationperiode, så kontakt din læge og eventuelt få taget nogle blodprøver… God dag 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Har du været syg? Det kan godt have betydning. Så har jeg også læst et sted, at når man stresser over om den kommer/ikke er kommet – så kan det også have betydning 😊. Håber det løser sig. Mvh. Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Har du overvejet at det meget vel kan have noget med din vægt at gøre 😏 Hvad siger dit BMI? Det hænger ofte sammen ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   in bmi er 19,27 (tog lige en test) så jeg vejer det jeg skal….

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Hvor mange ml er der i hvert af dine bryster for det tæller du jo med i dit bmi og det er jo i princippet ikke en del af kroppens naturlige fedtssammensætning. Prøv at regne dit bmi ud hvor du fjerner vægten af dine implantater. Det er måske 500-700g ekstra. Og med din højde kan det gøre store forskelle i BMI tallet😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Tænker det kan være pga vægttab måske, tynde piger oplevet nogengange at deres månedlige stopper. Din kost har stor betydning og selvom du lever sundt, tænker jeg at din krop måske er i underskud på nogle planer. Lidt fedt gøre mere gavn end skade 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Stress kan bestemt holde ens mens væk. Det har jeg oplevet. Både været stresset hvor den kom som normalt og hvor den udeblev. Jeg ville bare starte på mens som normalt og så hvis den ikke kommer næste gang smutte forbi lægen for at høre hva årsagen kan være.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Det er ikke unormalt at opleve ikke at få tante rød når man er på P-piller. Plus hvis man ligger lavt i vægt er det også ganske normalt at opleve at tante rød udebliver så tænker ikke der er behov for bekymring og om ik andet så kontakt din læge ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mils

  Hej Sarah
  Jeg er 27 år, og jeg har prøvet et par gange at springe en “tante rød” over. Også i forbindelse med p-piller. Det har dog altid været i en stresset periode, hvor jeg så ikke har fået spist nok. Men hvis det ikke kan være derfor, så kan det desværre godt være overgangsalderen der sætter tidligt ind, men det er vist arveligt betinget hvornår vi kvinder går i overgangsalderen, måske du ved hvornår din mor og mormor gik i overgangsalderen?
  Det kan også være at kroppen bare driller, og så får du en kraftigere omgang i næste måned.
  Men nogle gange er kroppen ikke altid til at finde ud af.

  Tak fordi du deler ud af dig selv, det er hyggeligt at følge med i stort og småt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Hej.
  Jeg har oplevet det samme.
  “Det” kan blive væk grundet f.eks stress eller andet. Jeg startede på p-pillerne den dag jeg skulle, efter en uges pause. Efter lægens anvisning. 🙂
  God dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • KG

  Stress? At du har tabt dig meget?
  Begge dele kan gøre, at din mens udebliver.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Se min nye bil