Pigerne på tur

Min søde (og lidt klamme) lille dreng

Arthur drengen er nu 2 år og 4 måneder. Han taler stadigvæk ikke rigtig, men det går fremad. Han ændre sig konstant som børn jo nu gør, men hans nyeste dille er jeg ærlig talt ikke rigtig vild med og jeg har ikke oplevet den med de to andre….. Når jeg skifter ham og han har lavet lort…ja det hedder det hjemme hos os. pølser er noget man spiser basta! 😉 Så er han helt manisk begyndt at insistere på at SE sin lort i bleen, når jeg har taget den af ham. Det er ikke altid nemt lige at vise og den ene gang trilleder lidt lort ud på gulvet. Men ak og ved, hvis jeg fornægter ham det.

Jeg tænker slet ikke at det er en unaturlig nysgerrighed…det er bare en smule ulækkert lol. Han vil også meget gerne lige analysere lorten… altså vi skal lige vurdere om det er en stooooooor lort en liiiiiille bitte lort. Er den stor så er hans egne helt spærret op og han ser helt stolt ud hehe.. har i også børn i den alder med en overdreven fascination for sin egen lort???

25 kommentarer

 • Louise

  Det ville vores også da han var 2,5 år. Og det var der vi så begyndt at træne i toiletbesøg. Vi viste ham at lorten skulle ned i toilettet- altså vippede vi lorten i toilettet , så han kunne se at den skulle derned og så kunne han få lov at trække ud 😂
  En måned senere var han totalt blefri.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Det vil vores datter som er nogle måneder ældre også. Jeg er ret sikker på at jeg har hørt at det er evolutionært helt naturligt så man kan se at alt er ok og at de fleste voksne også gør det, måske uden at tænke over det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Kigger du ikke selv på din lort når du har skidt? 😅 (Lidt ucharmerende spørgsmål måske) men man kigger jo som regel på det man har lavet, jeg tror virkelig det er HELT iorden det i har gang i med det pølse kiggeri! Det er helt 100 noget ur instinkt der ligger bag, ens lort kan man faktisk se meget i ( sådan rent helbreds mæssigt) 👍🏻 💩

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine-mortil3

  Vores den yngste datter er 2 år og 6 mdr. Hun er også sindsyg optaget af hvordan lorten ser ud i bleen. Eller “æg” som hun kalder sin lort. Det kommer sig af en periode hvor hun havde hård mave og jeg kom til at rose hende for at have lavet et kæmpe påskeæg i bleen. Siden har hun kaldt lorten for æg og er nok så stolt hvis der et mere end et😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Min yngste var kendt og berygtet i vide kredse for sine dræber lortebleer. Personalet i børnehaven var enormt lettede, hvis jeg dukkede op i forbindelse med en stinker.
  Det resulterede i, at jeg ret hurtigt fangede ham ind, når han blev stille og søgte afsides. Så foreslog jeg ham, at vi skulle prøve at tage bleen af og sætte han på toilettet. Jeg satte mig foran ham på børneskammelen og holdt om hans hofter, så han følte sig tryg. Vi kunne f.eks. heppe på lorten eller synge manamana-sangen (Den der: Mana mana.. jeg skal på lokum.. manamana… jeg skynder mig…) Bagefter var den store gevinst for ham at kunne vende sig om og se den flydende kæmpe 🤪
  Sidegevinsten for mig (og andre bleskiftere) var, at han var tidligere renlig mht afføring, selvom han stadig gik med ble, fordi han ikke kunne styre sin urinering endnu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Vildt at han er 2 år og 4 mdr. og IKKE taler endnu. Især når han har store søskende..
  Håber han snart kommer igang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj

   Det er vist helt normalt, det er først alarmerende, når børnene er et stykke over 3.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Det er da ikke underligt overhovedet. Før 3 års alderen skal man ikke stresse over manglende sprog, børn har fokus på forskellige områder, og det er fuldstændig normalt.
   Ingen grund til at gå op i det. Mon ikke det kommer 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Jamen han taler men er bare ikke særlig god til det endnu. Han er jo også født for tidlig og ligget i respirator og den slags kan der komme sen-følger af. Men jeg er nu ikke bekymret.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Min søn blev nærmest rasende hvis jeg ikke gav ham lov… mig selv lavet den!! råbte han så 😂 Nu går han på wc men han er stadig stolt over sin lort og ekstra stolt hvis den er stor og samtidig flyder 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanya

  Hej sarah. Det er helt normalt, han er ved at blive bevisr om hvad køn han er, og at der er forskel på hvordan vi ser ud “dernede” og derfor bliver det hele meget spændende med hvad der forgår dernede 🙂 men kan forsikre dig om, at det går over igen og før du aner 🙂 der er intet unormalt i det og som du selv siger, det er en naturlig nysgerrighed 🙂 selvom de to store ikke har gjort 🙂 og du har børn af begge køn og han kan spejle sig i storebror fordi de ser ens ud og søster anderledes ud 🙂 og mortet kommer også dernede fra og bliver også spændende af den grund 🙂 det var ihvertfald den forklaring jeg fik da min søn stolt begyndte at vise hans lort frem og en begejstning på samme niveau som hvis hans mor her vandt Euro-Lotto 😉

  – held og lykke

  Ps : Kan du gætte en lort,? Haha “vis han det program med Sebastin Klein haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Heeelt naturligt og en rigtig vigtig fase for barnet at berøre og SÅ godt at møde dem i det! Jeg er pædagog er ofte medvirkende til at starte opmærksomheden på lorten og snakker ofte med barnet om den m, om den var stor eller lille osv. Det er en vigtig og naturlig del af kroppen ig det at være menneske der komme rmjo lort ud og det er sku da fascinerende!! 😂😂👏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Heeelt naturligt og en rigtig vigtig fase for barnet at berøre og SÅ godt at møde dem i det! Jeg er pædagog er ofte medvirkende til at starte opmærksomheden på lorten og snakker ofte med barnet om den m, om den var stor eller lille osv. Det er en vigtig og naturlig del af kroppen ig det at være menneske der komme rmjo lort ud og det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Altså…..min mand er 42 og går stadig ret højt op i hvor stor en lort han kan producere.
  Jeg er heldigvis sygeplejerske og er i forvejen ret vant til at vurdere mængde og konsistens på kroppens udskillelser, så det går nok

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ina

  Det r vist det Freud kalder analfasen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Det ville vores dreng også i en periode. Det gik heldigvis hurtigt over 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Enig! Det er sku lidt klamt haha.
  Tænker om det ikke kan være fordi de i vuggestuen snakker om at de “snart” skal smide bleen og at lort en skal i toilettet? Hvad ved jeg, det var bare en tanke 😁😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Hahaa fuldstændig samme senarie herhjemme med en pige på Arthurs alder – den lort er åbenbart mega spændende😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Det samme gælder for min dreng. Han vil også se hans lort, og bliver også helt stolt over det 😂 “Må jeg se mor” siger han altid, også klapper han i hænderne 🤣

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lilli

  Bare rolig Sarah, dit barn er ikke det eneste 😂 min datter skal også gerne se lorten og kommentere på den, “det var en stor en, ej den var lille” osv. Selv nu hvor hun går på potte eller toilet 🤪🤣 ret klamt, men ja sådan er det vel bare med nogle børn i den alder 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Du bliver simpelthen nødt til, at købe “muldvarpen der ville vide hvem der har lavet lort på dens hovede” den vil gå rent hjem 😂😂😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  1 stk pige på 2,5 år. Helt det samme scenarie 🤣

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Har en dreng på 2år og 3 mdr og det er helt det samme herhjemme. Lorten skal analyses. Er den stor,lille, hård eller fast 😂 Og ja han skal også se den med egne øje 🤨

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naja

  Oh yes! Min dreng er snart 3 og ville (heldigvis ikke længere) både gerne se OG lugte 😳😂
  – Der satte jeg så grænsen.. Det kunne jeg ikke lige overskue. For hvordan skulle man få en fyldt ble op til hovedet? Og ville han komme til at dyppe næsen deri?! Puha! Haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Jep datteren på 3 er også fascineret af egen prut

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pigerne på tur