I bet you didn't know that!

Lonely on Christmas eve

ok… den her ikke helt nem for mig at skrive om. Egentlig burde jeg nok skrive sådan her….

I år skal børnene være hos deres far juleaften og de glæder sig meget. Det bliver min første juleaften uden børn. Selvom det er en smule vemodigt, så er det jo bare sådan det er og det skal nok gå….

MEN i virkeligheden har jeg det sådan her….. jeg kan næsten ikke bære det. Jeg har lyst til at græde og kaste op på samme tid. Jeg gruer for at få voldsomt ondt af mig selv!! Jeg har ikke så meget familie og det jeg har bor i Jylland. Jeg er selvfølgelig inviteret til Jylland, men jeg orker simpelthen ikke turen og ungerne kommer hjem dagen efter juleaften og jeg kommer alligevel bare til at sidde og mugge over at mine babyer ikke er der. Jeg er også inviteret over til flere vennepar…men så skal jeg sidde der og glo på PAR der er pisse forelsket og deres mega glade børn og så er vi tilbage til at græde og kaste op hahaha… det ender nok med at jeg bestiller noget sushi, en flaske vin og ser sindsyge gyserfilm hele aftenen…jeg vil kun se død og vold!! Ikke noget pladder romantik eller julefilm…glem det. Nope jeg skal helt bare lade som om at juleaften ikke sker.

Men ja selvfølgelig overlever jeg… det er par pisse meget røv og nøgler at undvære sine børn juleaften…. 🙁

//ok … this is not quite easy for me to write about. Actually, I should probably write like this ….

This year, the children will be with their father Christmas Eve and they are very pleased. It will be my first Christmas Eve without children. Even though it’s a little bit awkward, it’s just the way it is and it will probably go well and Ill have a fine evening ….

BUT, in fact, I feel like this ….. I almost can not bear it. I want to cry and throw up at the same time. I’m afraid to get very sorry for myself !! I do not have so much family and what I have, live in Jutland. I am of course invited to Jutland, but I simply can’t overcome that trip right now and the kids come home the day after Christmas Eve and I’m just going to sit and be sad, that my babies are not there. I’m also invited to friends … but then I have to sit there and look at happy couples, that is in love and their very happy children and then we’re back to crying and throw up hahaha … I think im just gonna order some sushi, a bottle of wine and see insane horror movies all night … I just want to see death and violence !! Nothing romantic or Christmas movies … forget about it. Nope, I just have to pretend that Christmas Eve does not happen.

But yes of course I will survive!!! … its just really sad to be without my kids Christmas Eve …. 🙂

29 kommentarer

 • Anja Piilgaard

  Uha den rammer dybt, men jeg kan faktisk godt forstå at du vælger en aften alene, når børnene ikke er der. Jeg ville selv ikke kunne bære, at sidde et andet sted og være helt ødelagt😞 Julen er jo netop børnenes fest og dem der holder magien i live❤️
  1000 knus, kram og varme tanker herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Leif

  Selvoptaget feminist, børnene har gavn af deres kontakt til faderen, men hvorfor skulle du tænke på dem

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Super. Altid dejligt med et nuanceret, reflekteret og empatisk pip. Et godt råd før noget slipper ud af munden eller over tasterne – det skal opfylde tre kriterier: 1) er det sandt 2) er det nødvendigt og 3) er det kærligt. Ellers skal det blive inde.
   Du vil komme bedre ud over rampen med dine budskaber på den måde. Og det er sagt fra et kærligt sted 😊🙏🏻

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Jeg citerer fra opslaget “….. og de glæder sig meget”!
   Jeg læser Sarah louises opslag som en reflektion over egne følelser, og på intet tidspunkt nævner hun, at hun ikke under børn og far en dejlig jul.
   Lad nu være med at piske en stemning op bare fordi du kan, det er uklædeligt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Kære Sarah, jeg føler med dig. Fordi jeg selv er i samme båd og helt ødelagt over det 😢 Kender præcis følelsen af at skulle græde/kaste op/besvime samtidig… og være stærk så børnene ikke får dårlig samvittighed over at skulle hygge sig med far. Av det gør ondt dybt inde i hjertet.
  Jeg kommer også til at prioritere alenetid. Kan ikke overskue andre familier og se dem glade sammen.
  Knus og tanker til dig ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe Bjerregaard

  Hej Sl . Har selv været møllen igennem da jeg blev skilt , så kan så meget forstå dine følelser . Vigtigt af alt og det er jeg osse sikker på du ved er , at ikke lade børnene få ondt af du sidder alene juleaften ‼️ For tro mig så får de osse ondt , og skyld over de er hos deres far. Heldigvis kunne min eks og jeg de første år være sammen juleaften . Men så snart han fik kærste på gik det ikke mere 🤔 Underligt ik ❓ Nu er jeg så kommet i den alder, hvor jeg må dele mine børn med svigerfamilie 😢 Så for første gang i mange år skal jeg være uden min søn ( på 28) , og fuck jeg hader det , Men heldigvis har jeg stadig den yngste på 18 hjemme ….. Så alene hjemme i julen er jeg ik endnu ❤️ Jeg ønsker dig trods alt en rigtig god jul især fra D 25/12 af 😘😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Sarah louise, jeg ved det er hårdt. Men tænk over sådan her kommer det til at være hver 2. År fremover. Så istedet for at se det negative i det , selvom det hårdt at skal undvære børnene, så kom ud med rejst pande og prøv og være positiv og tage ud blandt mennesker og være ❤️! Det råder jeg dig til, istedet for at blive hjemme. Kunne være du blev overrasket…

  Men kender følelsen… og det hårdt hvert år – men bliver nemmere og lære at leve med det ❤️ Nyd det med dem som holder af DIG!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hvis du bliver træt af gyserfilm kan jeg varmt anbefale den danske podcast Mørkeland. To seje kvinder, der fortæller om danske mord på super spændende vis! God jul, det skal du nok klare 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Hansen

  Aww…. Julen er på mange måder man bliver mindet om hvor man står☺️ Jeg har altid delt min dreng hvaranden jul og har ofte hadet det, men som tiden går føles det nu egentlig ok. Og når ungerne er hjemme igen, ved man præcis hvor man står. Så længe ungerne har det godt og trives, er sushi måske ikke et så dårligt valg alligevel🎅🏼 Glædelig jul

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Aww…. Julen er på mange måder man bliver mindet om hvor man står☺️ Jeg har altid delt min dreng hvaranden jul og har ofte hadet det, men som tiden går føles det nu egentlig ok. Og når ungerne er hjemme igen, ved man præcis hvor man står. Så længe ungerne har det godt og trives, er sushi måske ikke et så dårligt valg alligevel🎅🏼 Glædelig jul

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Kan da kun forestille mig at børnene vil savne at have deres mor med juleaften 😪

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • H

  Ynk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg har prøvet det, og jeg hadede det. Jeg holdt “amerikansk” jul med mine om morgenen med pandekager, gaver og nattøj. De blev afleveret ved deres far, lækre og nyvaskede og jeg tog hjem og spiste kylling og pasta (det måtte slet ikke være juleagtigt) og drak mig i hegnet til nogle blød heavy musik. Ikke umiddelbart den fedeste juleaften – men det gik🎅🏽 Håber du finder din vej igennem aftenen – ønsker dig ihvertfald en god jul

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inger

  Du holder da bare så meget fri 24 og når de kommer hjem dagen efter er det jo stadig så meget jul.🎄Det skal nok gå SL👍 Det jo sådan det er kære.Glædelig jul alligevel🎅🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Margit

  Kan i ikke holde jul sammen med farmand? Eller er det helt umuligt for jer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sille

  Kæreste Sarah! Dét kan jeg godt forstå og jeg ville føre det samme eller se om jeg havde en veninde i samme bås og så ku vi være ynkelige og uhyggelige sammen. Heldigvis- som så mange skriver, er d24. “Kun” en dato og dejligt de kommer allerede d 25. Til dig.
  Men igen- jeg forstår SÅ godt din følelse og håber du trods akt kommer fint igennem sagen og aftenen- og natten
  Knus og glædelig jul

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Jeg forstår dine følelser, som er helt legitime. Selvom det er naturligt med skilsmisser nu til dags er det bare stadig ikke naturkig for forældre at være uden sine børn på højtider.. Jeg skal for første gang være uden min ældste datter som er 19 år hvilket er et luksus problem, men det er stadig svært med disse overgange der kommer nu hvor hun med kæreste går ind i voksen livet. Der Så har ikke samme dilemma som dig, men kender til lidt af følelsen, vil ikke påstå det er det samme når min datter trods alt er så gammel. Om få år når begge puger har svigerfamilie så ender vi nok også alene, godt nok har jeg en mand, men har tænkt på at hvis jeg ikke skal arbejde de år, at jeg så vil gøre noget for andre som ikke har meget familie, for dit vedkommende kunne du måske finde et sted de mangler frivillige juleaften, Uanset hvad du vælger ønsker jeg dig en god jul trods alt❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Åhh det må være virkelig hårdt at undvære dem på juleaften.. 😩 kan godt forstå det gør dig ked. Synes til gengæld at din back up plan lyder top.. hyg med dig selv og glem alt om jul.. i kan jo også fejre den 25. Dec sammen.. 😍❤️
  By the Way, så er “the strangers” en af mine yndlings gyser film.. har set den 50 gange, blir bange hver gang. OG ser den aldrig alene.. 😳😁👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Jeg synes du den aften skulle hylde dig selv for den topseje kvinde du er og glemme det er den 24! Lav nogle lækre drinks og forkæl dig selv, med det du ikke når til hverdag:)
  hvis jeg må anbefale noget med gys og død er The Walking Dead en hel genial serie!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Puha jeg kan slet ikke forestille mig en juleaften for mig selv….det håber jeg aldrig jeg kommer til at opleve…var jeg i din situation tog jeg til familien i Jylland eller til et vennepar:)julen betyder rigtig meget for mig så jeg ville slet ikke kunne holde ud at være alene:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Friis

  Hej Sarah
  Jeg/vi havde den aftale at den der ikke havde dem d 24. holdt jul med dem d 23. Når de så skulle over til deres far, så havde jeg fornemmelsen af at havde holdt jul med dem. Aftalen var at vi ikke måtte lave julemad osv d 23.12, for ligesom ikke at udvande d 24. Vi har lave noget mad som børnene rigtig gerne ville have, evt raclette (total corny, men børn elsker det) Vi gik ikke om træet, men sad ved træet og de fik deres gaver. Det var en god måde at komme gennem den næste dag på, når man ikke havde dem.
  Jeg vil så sige; se den gyserfilm, drik god vin og spis sushi, lyder skide hyggeligt. Fint at græde undervejs, så spis lidt mere chokolade😉ha’ ondt af dig selv! Vi fik jo ikke børn for ikke at være sammen med dem!
  Kærlig hilsen og good luck
  Lene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Kan man overhovedet bestille sushi juleaften? For så vil jeg også.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ken

  Hej Sarah

  Ja, det er surt at undvære sine børn, når det eneste man ønsker er, at være sammen med sine børn. Og når man så ikke har en bedre halvdel at hygge sig med juleaften, så er det endnu mere trist.

  Men man kan også vende det rundt, og prøve at se lidt positiv på det. Du er mulighed for, at sidde i ro og mag, og planlægge tiden med børnene når de kommer reture næste dag. Du kan stille og rolig forberede ting på forskud, så du har ekstra tid med børnene, i stedet for at bruge tid i køkkenet. Og du får mulighed for, at lade batterierne op på ny. Der er og at gå en tur, eller som du siger, se fjernsyn og høre musik. Hvis man er deprimeret inden børnene tag afsted, så bliver tiden langgggg 😊. Prøv i stedet at finde noget du har udskudt, fordi du har haft for travlt. Og jeg tror, efter hvad jeg har læst omkring dine kampe, skal du nok finde på noget positivt at lave. Du er en super fantastisk kvinde og mor.

  Jeg skal også være alene, men har nok at rive i, da drengene skal være hos deres mor. 😊. Og så tror jeg, jeg vil bruge nogle timer, eller 4 😉, på min mountainbike, og få noget frisk luft og se lidtvpå naturen ved rørbæk sø.

  Jeg håber du tros alt, må få en dejlig og hyggelig jul.

  Hilsen
  Ken

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Er det fuldstændig udelukket, at du og farmand holder jul sammen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det forstår jeg godt – håber du finder noget godt selskab, et godt formål at støtte eller får forkælet dig selv, den aften (: Det er jo heldigvis ikke datoen, der bestemmer julehyggen – så godt I får den delt, en anden dag sammen.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tænkte også på det med at være frivillig. Jeg tror det kan give noget tilbage til en selv, så man føler at aftenen bliver meningsfuld, selvom man skal savne dem man holder allermest af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Nej nej det er jeg slet ikke gearet til. Men ellers et godt koncept.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Eller være frivillig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lullu

  Om du holder jul d 24 eller 25 med dem er ski da lige meget. Og de blir da bare helt vilde over at skulle jule med dig den 25 også … du ka bare lige puste ud d 24 i dit eget dejlige selskab og er så klar til d 25 💪🎄🎉👼

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I bet you didn't know that!