En stor dag, smil og tåre

Hjemmegående husmødre typer

Når man får børn, så føder man også en evig dårlig som vittighed, en følelse af at jeg ikke gør det godt nok. Det kan selvfølgelig godt være at det bare mig, men jeg har altid en følelse af at jeg ikke er der nok for mine børn og det er på trods af at jeg faktisk selv synes at jeg gør, hvad jeg kan for at tage fri og være sammen med dem og så arbejde, når de sover.

I den perfekte verden ville jeg ønske at de slet ikke behøvede at gå i klub eller SFO og jeg bare kunne tage dem med hjem tidligt hver dag. De skal selvfølgelig gå i skole, så de kan lære noget, men jeg gad godt at tilbringe mere tid med dem hver eneste dag. Jeg har også tænkt over, om det ville påvirke dem negativt rent socialt, men så kunne man måske finde en middelvej og lave legeaftaler.  Jeg misunder ikke særlig mange mennesker, men nogen gange kan jeg godt se på de kvinder som går derhjemme og manden tjener pengene og misunde dem.

At være hjemmegående som mor betyder ikke at man ikke har noget at lave. Det betyder bare at man gør det hele selv og at man måske har muligheden for at bruge mere tid på de ting som virkelig betyder noget. Jeg synes faktisk at det nogle gange føles som om at kvinder skammer sig over at være hjemmegående, det er lidt som om at det bare ikke er moderne og acceptabelt, men i min optik må det være en vidunderlig luksus at have den mulighed. 

Tænk engang at kunne bruge meget mere tid med sine børn, hente dem tidligt, når man havde lyst, ikke skulle have hovedpine over at man er tvunget til at tage fri fra arbejde, når de er syge men måske endda bare give dem en ekstra fridag hjemme, man kunne bruge masser tid på at lave god mad, fordi man ikke har stresset hele dagen, huset vil altid stå rent og klar til ens familie, man kunne måske bruge tid på nogle af de ting, man er passioneret for som eksempel at male, synge eller andre passionsdrevet aktiviteter. Min passion er heldigvis også mit arbejde, men jeg kan ikke kun gøre det, når jeg har lyst, da jeg også skal leve af det. Men at have frihed er vel uanset hvem man spørger, den ultimative Lykke. Friheden til at gøre det man har allermest lyst til, når man har lyst til det.

10 kommentarer

 • Frederikke

  JEG ER HJEMMEGÅENDE med min datter på 4,7 år !! og jeg er så stolt af det ☺️ .. men jeg møder tit ældre mennesker der roser vores beslutning, om hun først skal afsted når hun skal i skole.
  I Guldborgsund kommune vi bor i, er jeg den eneste der går hjemme med et børnehavebarn, fik jeg oplyst af sprogdamen, da hun var her sidst! Det er meget skræmmende på en måde, da jeg selv er inde for børneområdet, men jeg kunne simpelhen ikke tilbyde min datter, den hverdag ! Så derfor tog min mand og jeg den beslutning, om at jeg skulle gå hjemme med hende! Hvilke er den bedste! Hun er den meste omsorgsfulde, pige man kan tænke sig- hun får lov til at vågner af sig selv HVER MORGEN, ingen stress!!! Vores dag kan fx. Se sådan ud .. :
  Hun vågner af sig selv, vi står op når vi er klar til det! Ofte får hun lov til at ligge at se ipad, og vågne stille og roligt.
  Så laver vi morgenmad sammen, hun får blødkogt æg hver morgen, og the .. det er så hyggeligt der er tid til det..
  bagefter leger hun ofte, eller hvis hun vil se en film – gør hun det! Imens rydder jeg op efter morgenmaden, og sætter ofte en vask over!
  Så tager vi tøj på, og går ud og fodre hendes kaninen i haven – og så er vi klar til hvad nu vi finder på 😊 ..
  Hendes far kommer hjem kl. 15 og ofte er de ude sammen så de kan få lidt far/datter tid ., de leger sammen, ellers med hendes kaniner .. imens får jeg måske lige støvsuget og ordnet.. så laver vi aftensmad, og så slutter dagen men et dejligt varmt bad, i badekar .. og så hopper vi i seng kl. 19.30 .. vi sover sammen, og det fungere så godt! Det her liv Kan kun anbefales ❤️❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er selv mor til 6 dejlige børn og har prioriteret at gå med dem hjemme til de skulle starte i børnehave. At have et fuldtidss job og en mand som arbejder meget hænger ikke sammen. Men det er et ret interessant emne du tager op.den yngste af mine har jeg ammet i over 3 år og de meninger og holdninger man støder på er helt utrolige. Man må jo ikke amme sit barn mere end 1 år så bliver man set ned på og gå hjemme og passe sine børn er jo ikke noget ret mange gør.Jeg har været glad for det og når de så er så store er det i orden at man så begynder at tænke hvad man så selv skal. Det er jo en kæmpe gave man giver dem for livet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Sjovt du lige bringe dette emne op. Jeg er nemlig lige midt i det.

  Jeg vil dog pointere at jeg betaler til en pensionsopsparing OG får en indtægt ind hver måned, som kan dække det meste.
  Men jeg er hjemme på fuldtid. Min mand arbejder og arbejder. Han er dog rigtig glad for sit arbejde og sidder i en “god position”.

  Jeg vil dog prøve at beskrive mine udfordringer :
  Min datter går ikke i instution ( hun er 2 år) Jeg vil gerne have at hun får en plads, men i dette land vi bor i, er det mere et “opholdssted” end et socialt læringsinstution.
  I hvert fald, så har jeg som forældre et meget stor ansvar over at få mit barn tillært sociale fagligheder osv.
  Jeg skal også sørge for at hjemmet ser nogenlunde ud, men som ofte ligger i ruiner. Vi skal på ture og hun skal aktiveres, så bliver der lige slækket lidt på rengøringen herhjemme.

  Der skal ret meget legetøj til at aktivere og gøre det spændende hver dag, så lige pt ligner hjemmet en privat dagpleje.

  Jeg skal have hende med til stort set alle mine aftaler, fordi jeg ingen barnepige har. Det vil sige at hun er med i neglesalonen og til diverse læge aftaler.
  Det må jeg indrømme er lidt træls.
  Nu kommer det positive:
  Hver eneste dag er uden stress og jag. Vi hygger. Sidder og drikker/spiser morgenmad i solen.( bor ikke i Dk) Går lange tur. Spiser hyggelige frokoster i byen. Jeg lærer hende 2 sprog. Pottetræning er så meget nemmere når man er den “eneste ansvarlige”
  Alle de kram, kys og sjove oplevelser jeg får hver dag er en kæmpe kæmpe gave, der går direkte i hjertet.

  Vi hopper i poolen hver dag og nyder muligheden for at lære hende at svømme så tidligt.
  Jeg rejser på ferie i minimum 2 måneder med begge børn. Oplever stortest hele verden og kultur.
  Hun er aldrig syg, og jeg tænker at hun ikke går i instution gør at hun ikke bliver udsat for smitte.
  Jeg er selv højt uddannet, men er på ingen måder bekymret for at miste mig selv. Jeg skal nok vænne stærkt tilbage på arbejdsmarked. Men for mig er kærlighed og lykke nr 1. Jeg har dog heller ikke en Gucci taske eller hvad der nu er rigtig moderne😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg tænkte også tit at det ville være luksus at gå hjemme og lade manden tjene pengene.
  Tror også det er bedst for børnene for der er lavet mange undersøgelser og børn vil aller helst være hjemme med deres forældre eller den ene af dem.
  Vi lever i en hektisk verden.
  Men som selvstændige kvinder uden en mand som tjener pengene, så er den mulighed jo lukket.
  Jeg synes selv jeg har gjort det godt som mor og som økonomisk fejekost, men drømte også om at gå hjemme.
  Jeg synes du gør det godt, bliv ved og nyd dine børn når du kan og har de små huller med tid herfor 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julia

  Jeg arbejder freelance få timer om ugen for at kunne hente vores skolebarn, når skolen slutter kl 13 og have vores mindste hjemme til, han starter i skole. Vi har valgt mange ting fra for at kunne gøre det, ingen rejserr, kun genbrug osv, men det er det HELE værd. Dog er jeg trist over de mange negative reaktioner: keder du dig ikke? Bliver jeres børn ikke asociale? Nej, jeg keder mig ikke. Jeg er er intelligent menneske, der har masser ting at tage mig til, og nej vores bør ser masser af mennesker og er dejlige og lige som de skal være ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Tror alle mødre er bange for ikke at gøre det godt nok selvom man arbejder eller ej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dittemortil5

  Jeg har selv 5 drenge og har været priviligeret at kunne gå hjemme med dem til de skulle i skole. Jeg har indrettet Mit liv sådan at jeg har arbejdet minimalt som sygeplejerske i weekender osv og tager dobbeltvagter der og så været hjemme med dem i hverdagen og taget mig af familie og børn. De er nu 5,8,8,10 og snart 16 år og jeg har aldrig nogensinde hængt i en snor og stresset dem om morgnen for at skulle på arbejde og de skulle passes. Har altid været hjemme i hverdagene. Det er det bedste jeg nogensinde har gjort og jeg prioriterer så meget tid som overhivedet muligt med dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Fantastisk indlæg. Og jo bare helt oppe i tiden.
  Skønt at du belyser det. Jeg knus elsker at jeg går hjemme med min datter på lidt over 3 år. Min passion er at være verdens bedste mor for min datter. Og det har jeg de bedste betingelser for at være. Jeg nyder hver eneste dag med hende. Og at jeg er der for hende. Jeg er helt sikker på jeg får et helt særligt bånd til hende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Catarina

  Super godt skrevet Sarah Louise,
  Selv ens egen mand, ser skævt på hjemmegående kvinder, Jantelov, usikkerhed, hvorfor støtter vi kvinder ikke hinanden mere.

  Mvh. Den hjemmegående mor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • My

  Hej Sarah

  Tak for dit fine indlæg ❤️ Der er mange fordomme om hjemmegående mødre. Desværre. Nogle gange tror jeg dog at det bunder i misundelse. Som jeg ser dig, så er du en fantastisk mor, som bruger meget tid med dine børn. Du gør det skide godt.

  Jeg har selv min søn hjemme på 2 år og han skal ikke afsted før han skal i børnehave 🙂 Vi tog beslutningen om at melde ham ud af vuggestuen, og nu går jeg hjemme med ham og det er skønt. Jeg gjorde det samme med min datter. Men fordomme er der mange af.

  Dejlig aften til dig og dine

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En stor dag, smil og tåre